Latujen ja luistelukenttien tilanne 4.3.2022


Ladut

Kaikki Kangasalan latukarttaan merkatut ladut ovat tällä hetkellä hiihdettävässä kunnossa mukaan lukien Kuohenmaan, Haapaniemen ja Roineen ladut. Ainoastaan Ruutanan koululta lähtevä latu Havisevan suuntaan ei mene koululle asti, sillä reitillä on Suinulan kentältä eteenpäin vanhoja hakkuujätteitä. Latukarttaan pääset tästä.

Latukoneella on tänään ajettu valaistu pääreitistö, Tampereen yhdyslatu sekä Sorolan montun tykkilumen ladut. Latukoneen teknisen vian vuoksi Asema-Ruutanan koulu välinen reitti saattaa olla jäisessä kunnossa. Reitti kunnostetaan, kun latupartio saa tarvittavat osat korjausta varten.

Maastoladut ja jääladut ovat paikoin jäisiä, kun ne ovat päivisin sulaneet ja öisin taas jäätyneet. Hiihtäjien kannattaa siis olla varovaisia alamäissä, ettei vauhti nouse liian kovaksi. Vesijärveltä lähtee Huutijärven uimarannalta maastolatu Mobiliaan.

Kyötikkälän latukahvio on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.30-15.30. Kahviossa maksuvälineenä käy vain käteinen.

Koiralatu sijaitsee Kyötikkäläntien ja Kruununvoudintien risteyksessä.

Raikun latureitit:
– peltoladut (n. 10 km)
– Jäälatu Heposelälle ajettu tiistaina, kunnostetaan mahdollisuuksien mukaan

Sahalahden latureitit:
– kuntoreitti 1,6 km
– Sahalahden Kirkkojärvi n. 5,5 km tai 11 km

Kuhmalahden latureitit:
– palotalli – kunnan sauna (5 km)
– palotalli – Paskoluotu – kunnan sauna (5 km)
– palotalli – Tervaniemi (11 km)
– kunnan sauna – Vedentausta – Pohja (7,5 km)

Luistelukentät

Huutijärven ja Vatialan luistelukentät ovat sulaneet puhki lämpimän ilman vaikutuksesta. Muut luistelukentät ovat vielä luistelukunnossa.

 

Liikuntapalvelut