Latujen ja luistelukenttien tilanne 24.1.2022


Hiihtäjille tiedoksi!

Huomenna 25.1.2022 klo 17-21 Kyötikkälässä järjestetään hiihtokilpailut. Tapahtuman aikana Sorolan montun tykkilumenladut sekä Kyötikkälän urheilukeskuksen läheiset ladut ovat ainoastaan kilpailijoiden käytössä. Valaistulle pääreitistölle pääsee nousemaan Kyötikkälän parkkipaikalta lähtevää kävelytietä pitkin. Huomioithan kilpailijat latujen läheisyydessä liikkuessasi, kiitos!

Ladut

Valaistun pääreitistön ladut on ajettu eilisen aikana sekä yhdyslatu Tampereen latuverkkoon (perinteinen ja vapaa). Tämän lisäksi eilen ajettiin Sorolan montun tykkilumen latu (perinteinen ja vapaa) ja Aseman seudulta lähtevä maastolatu Ruutanan koululle (perinteinen). Asema-Ruutana koulu välisellä reitillä saattaa olla paikoitellen tummia kohtia. Tursolan koulun takaa lähtevä maastolatu Vesijärvelle on myös ajettu eilen (perinteinen).

Vesijärven jääladut Ruutanan koululta Vesaniemen rantaan ja sieltä Huutijärven uimarannalle ovat kohtalaisessa hiihtokunnossa (perinteinen ja vapaa).

Liuksialan kartanolta lähtevä latu Roineen jääladulle on ajettu sunnuntain aikana. Roineen jäälatu tulee pelkästään länsipuolen rantaa pitkin aina Halkohaavan järvelle saakka. Haluaniemen kiertävä latu on huonojen olosuhteiden vuoksi ajamatta, mutta reitti jatkuu maastolatuna Haulaniemen läpi takaisin Roineen jääladulle. Papinsaaren kohdalla vesi on päässyt nousemaan lumen alta ladulle. Näillä reiteillä pääsee hiihtämään perinteisellä hiihtotavalla.

Kuohenmaan maastoladut on ajettu eilisen aikana (perinteinen). Yhdyslatua Valkeakosken latuverkkoon ei ole tehty.

Sahalahden kuntorata 1,6 km (perinteinen ja vapaa) on hyvässä hiihtokunnossa.

 

Luistelukentät

Kaikki Kangasalan luistelukentät ovat hyvässä kunnossa.

 

Liikuntapalvelut