Latu- ja ulkojäätiedote 5.2.2021


Latujen ja luistelukenttien tilanne perjantaina 5.2.2021

 

Ladut

Tiedoksi! Sunnuntaina 7.2.2021 Kyötikkälän alueella järjestetään hiihtokilpailut.

Valaistu pääreitistö sekä yhdyslatu Tampereen latuverkkoon ovat hyvässä hiihtokunnossa. Mäyrävuoren valaistu latu on tänään ajettu perinteisen sekä vapaan tyylin hiihtäjiä varten. Tarpilan kentältä lähtevä reitti, joka kulkee Rantakoiviston kautta Taivalpirtille, on myös hiihtokunnossa. Taivalpirtin reitiltä ei vielä mene maastolatuja Kisapirtille asti. Tätä reitistöä on tarkoitus ajaa ensi viikon puolella.

Uusia reittejä on saatu aikaiseksi Ruutana-Vallittu-Kyötikkälä-välille sekä järven jäälle Huutijärven uimarannalta Vesaniemen rantaan. Vesaniemen rannasta pääsee etenemään jäälatua pitkin myös Ruutanan koululle.

Raikussa pelloilla kulkee hyvä perinteisen tavan maastolatu. Raikun koululta pääsee hiihtäen Vehoniemen laavulle sekä reitille, joka yhdistyy Pälkäneen latuverkkoon. Raikun koululta lähtevä reitti kohti Vehoniemen laavua sekä Pälkäneen latuverkostoa kulkee Lahdentien alikulun kautta.

Sahalahden kuntorata on hyvässä kunnossa hiihtäjiä varten. Lisäksi yksityiset henkilöt ovat ajaneet perinteisen latuja ympäri Sahalahtea. Vanhalta Vilpeilän koululta lähtee pelloille n. 4km latu. Lahdenkulman alueella sekä Jaalanniemellä on myös ajettu perinteisen latuja useampi kilometri.

Kuhmalahden maastolatu lämpökeskukselta Tervaniemeen on myös kunnostettu perinteisen hiihtäjille. Vehkajärvellä lyhyt perinteisen latu Kaupantien ja Vilijärven välissä on hyvässä kunnossa.

 

Luistelukentät

Hyvässä luistelukunnossa ovat Aseman, Havisevan koulun, Huutijärven koulun, Korpipuiston, Kortekankaan, Lemetyn, Liuksialan, Liutun, Mäyrävuoren, Nattarin, Pitkäjärven koulun, Pohjan koulun, Rantakoiviston, Ruutanan, Suoraman ja Tarpilan kentät sekä keskuskenttä.

Sahalahdessa Sariolan sekä Vilpeilän kentät ovat erinomaisessa luistelukunnossa. Lahdenkulman kaukalo on myös hyvässä kunnossa luistelijoita varten.

 

Liikuntapalvelut