Latu- ja ulkojäätiedote 22.1.2021


Latujen ja luistelukenttien tilanne perjantaina 22.1.2021

Ladut

Kyötikkälän alueen ladut sekä Kirkkoharjun näkötornille menevä reitti on kunnostettu lumisateiden jäljiltä. Latuja ajetaan tänään myös Vatialan suuntaan sekä yhdyslatu Tampereen latuverkkoon. Mäyrävuoren valaistua latua ei välttämättä ehditä ajamaan ennen viikonloppua. Maastolatuja ei vielä ole päästy tekemään vaan niiden tilannetta katsotaan uudestaan ensi viikon puolella.

Kyötikkälässä ovat pukukopit ja wc:t hiihtäjien käytössä arkisin klo 7.00–15.15

Sahalahden valaistu kuntorata on hyvässä kunnossa molemmille hiihtotavoille. Kuhmalahdella kirkon vieressä kulkee noin 2 km pituinen latu sekä lämpökeskukselta Kuhmalahden rantasaunalle ja siitä edelleen Tervaniemeen perinteisen hiihtotavan latu(n. 10 km). Vehkajärvellä kulkee lyhyt perinteisen latu Kaupantien ja Vilijärven välissä.

Jäälatuja ei tällä hetkellä ole hiihdettävässä kunnossa. Jäälatujen tilannetta tarkastellaan tulevina viikkoina.

Latupartio muistuttaa, että hoidetuilla hiihtourilla / laduilla ajoneuvoliikenne, kävely ja ratsastus on ehdottomasti kielletty!

Laduillakävelykielto perustuu lakiin. Maastohiihtoladut kuuluvat kuluttajaturvallisuuslain (920/2011) piiriin. Tämä lainsäädäntö edellyttää, että latujen kunto pysyy turvallisella tasolla. Turvallisuuden takaamiseksi kävely laduilla on kielletty.

Katso lisää laduista: Liikkuva Kangasala-Kunnon kaupunki

Luistelukentät

Hyvässä luistelukunnossa ovat edelleen Havisevan koulun, Iskelän, Ruutanan, Vaarinmaan, Liuksialan, Korpipuiston, Kortekankaan, Lukion, Pitkäjärven koulun, Suoraman, Huutijärven koulun, Tarpilan, Liutun, Mäyrävuoren, Rantakoiviston ja Lemetyn kentät sekä keskuskenttä.

Sahalahden suunnalla myös Sariolan koulun sekä Vilpeilän koulun kentät ovat hyvässä kunnossa luistelijoita varten. Kuhmalahdella Pohjan koulun kenttä on luistelukunnossa.

Nattarin luistelukenttä pyritään jäädyttämään ensi viikolla.

 

Liikuntapalvelut