Kirjastopalvelujen rajoituksia puretaan osittain


Koronapandemian vuoksi asetettuja rajoituksia on purettu, mutta osa rajoituksista on edelleen voimassa. Harkinta ja vastuu kirjastopalvelujen avaamisesta on kunnilla. Kunnat voivat hallitusti THL:n ohjeita noudattaen edelleen avata kirjastopalvelujaan, esimerkiksi omatoimista aukioloa.

Kangasalan Sahalahden ja Vatialan lähikirjastojen omatoiminen aukioloaika alkoi 8.7. Pääkirjaston ensimmäinen aukiolotunti klo 9–10 on omatoimiaikaa. Poistokirjojen myyminen kirjastoissa on mahdollista ja pääkirjaston kierrätyskirjahylly on otettu käyttöön.

Muut rajoitukset ovat edelleen voimassa. Esimerkiksi osa tietokoneista ei ole käytössä ja osa kalusteista on poistettu turvaetäisyyksien toteutumiseksi. Asiakkaille on tarjolla käsihuuhdetta ja yhteiskäyttöisillä tietokoneilla on puhdistusvälineitä.

Vältämme edelleen lähietäisyydeltä tapahtuvaa digiopastusta. Lelut, lautapelit, askartelutarvikkeet, kuulokkeet, iPadit ja muut irtotavarat eivät ole käytössä ja pääkirjaston lasten leikkipaikka on toistaiseksi suljettu. Vastuu varattavien tilojen turvallisesta käytöstä on varaajalla.

Kirjastoon ei pidä tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia tulee noudattaa ja fyysisiä kontakteja välttää. Tiloja siivotaan tehostetusti.

Lue lisää:
http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset