Kirjastojen lasten- ja nuortenosastoilla tehdään hyllymuutoksia


Kangasalan kirjastoissa siirretään lasten kertomakirjallisuus omaan hyllyynsä.

Kangasalan kirjastojen lasten- ja nuortenosastojen hyllyjärjestys uudistuu. Lasten kertomakirjallisuus saa oman hyllynsä. Muutoksen tavoitteena on auttaa nuoria lukijoita ja heidän perheitään löytämään helpommin sopivantasoista luettavaa. Hyllymuutokset pyritään toteuttamaan mahdollisimman sujuvasti. Sama kirjasarja saattaa kuitenkin hetkellisesti olla pääkirjastossa lasten kertomakirjallisuuden ja Vatialassa satukirjojen hyllyssä. Sarjan eri osat voivat samassakin kirjastossa olla tilapäisesti kahdessa eri hyllyssä.

Jos suosikkisarja näyttää kadonneen, kannattaa käydä katsomassa, josko se olisi siirtynyt lasten kertomakirjallisuuden hyllyyn. Kirjastoista löytyy siirtyvien sarjojen luettelot ja henkilökunta auttaa paikallistamaan lempikirjat uudelleen.  

Jatkossa lastenosasto näkyy omana osastonaan myös PIKI-verkkokirjastossa. Kannattaa siis kiinnittää huomiota kirjan osastoon ennen kuin lähtee etsimään sitä hyllystä. Kun lasten kertomakirjallisuudelle järjestetään tilaa, myös muita kirjoja saatetaan joutua siirtämään uuteen paikkaan.