Kaappaa kasvis


Tomaatit

Kaappaa kasvis

Iso osa alakouluistamme on mukana kaappaa kasvis kampanjassa viikolla 38. Kaappaa kasvis kampanjan tavoitteena on lisätä kasvisten käyttöä. Kouluruokailussa Kangasalla on tarjolla aina salaattibuffet ja haarukkaruokapäivinä myös lämpimät kasvikset. Kaappaa kasvis -viikolla salaattipöydissä on tarjolla myös uudempia tuttavuuksia.

Kaappaa kasvis -teema tukee Kangasalan Ravitsemussuunnitelman tavoitteiden toteutumista. Toiminta tukee myös kouluruokasuosituksen mukaista oppilaiden osallisuuden vahvistamista sekä terveyttä ja kestävää kehitystä edistävien lounaiden ja välipalojen tarjoamista ja valintoja.

Kaappaa kasvis -viikolla oppilaat mm. keräävät päivän kasvisannoksia kortteihin. Kaapatut kasviskouralliset merkitään päivittäin luokan yhteiseen tulostauluun. Opetukseen ja viikon toimintaan integroidaan koulun omien mahdollisuuksien mukaan laajasti kasvisteemaa. Lisää tietoa toimintamallista www.maajakotitalousnaiset.fi

Ateria- ja siivouspalvelut toivovat, että viikolla nähdään rohkeita ja terveyttä edistäviä valintoja ruokailutilanteissa. Tavoitteena on oppilaiden ruokaosaamisen karttuminen ja ruokatajun kehittyminen.