Historiallinen toiveruokaviikko 2021


Peukkuja pystyssä

Pinaattiletut voittivat täpärästi toiveruokaäänestyksen. Viimevuosien suosikit, kalapuikot ja uunimakkara pitivät myös pintansa suosikkien joukossa. Kaikille Kangasalan kaupungin peruskouluille tarjottiin mahdollisuus osallistua 5. ja 8. luokkalaisten toiveruoka äänestykseen helmi-maaliskuussa 2021. Äänestys oli jaettu ruokalajeittain ja kaikille ruoille sai antaa vapaasti pisteitä nollasta kymppiin.

5. ja 8. luokkalaisten mielipiteet olivat hyvin saman suuntaisia ääniharavojen suhteen. 5. luokkalaisten äänien perusteella uunimakkara olisi niukasti voittanut pinaattiletut, mutta 8 luokkalaisten äänet pinaattiletun puolesta ja muutamat nolla pisteet uunimakkaran puolesta ratkaisivat tilanteen. Muiden ruokasarjojen 1. tuotteet olivat samoilla sijoilla. Puurot päihittivät kokonaispisteissä kaikki keittoruoat. Äänestyksen heikoimmille pisteille sijoittuivat muut kasvisruoat (paitsi pinaattilettu). Lihapullat pyrkivät kappaleruoka sarjaan huomioon otettavaksi toiveeksi. Jäätelön pisteet olivat äänestyksen korkeimmat. Jackpot sarjan ruoat (Ranskanperunat, nugetit, hampurilaiset, tortilla, pitsa, kebab yms.) saivat huomattavan paljon ääniä ja myös toiveita niiden tarjoamisesta useammin.

Äänestyksen voittajaruokia tarjotaan viikolla 20 kouluissa ja päiväkodeissa. Toiveruokakyselyn tuloksia käytetään myös ruokalistasuunnittelun apuna. Asiakkaidemme mielipiteellä ja palautteella on vaikutusta toimintaamme. Kiitos kaikille osallistujille.

Taulukossa toiveruokaviikon tulokset 1-3