Nuorisopassi

Kangasalan kaupungin nuorisopalvelut aloittaa syyskuussa 2021 Nuorisopassi –pilottikokeilun. Kokeilu kestää vuoden 2021 loppuun saakka. Kokeilun kohderyhmänä ovat 8-luokkalaiset Kangasalla asuvat nuoret. Nuorisopassi on valtakunnallinen, nuorille tarkoitettu etujärjestelmä, jonka avulla kaupungit, kunnat, seurat, yritykset ja muut toimijat voivat tarjota etuja paikallisille nuorille. Passin avulla nuori saa käyttöönsä etuja tai alennuksia kaupungin eri palveluista. Nuorisopassi on ilmainen mobiilisovellus, jonka nuori lataa omaan puhelimeensa sovelluskaupasta. Nuorisopassi on vapaaehtoinen lisäpalvelu.

 

Miten nuori saa Nuorisopassin käyttöönsä? 

Jotta nuori saa Nuorisopassin käyttöönsä, tulee huoltajan antaa lupa nuoren tietojen siirtämiseen Nuorisopassi-palvelun ylläpitäjälle. Tiedot toimitetaan käytössä olevasta MultiPrimus-oppilastietojärjestelmästä. Nuorisopassia varten tarvitsemme huollettavasi seuraavat tiedot: Etunimi, sukunimi, asuinkunta, koulu, luokka-aste, ja oppilaskorttinumero.  

Nuorisopassin tietosuojaselosteen löydät täältä: https://www.kangasala.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/asiointi/tietosuoja/tietosuojaselosteet/

Jos siis haluat, että huollettavasi saa Nuorisopassin käyttöönsä, käy antamassa lupa tietojen siirtämiseen Wilmassa, lomake löytyy “Lomakkeet” -välilehdestä. Lupalomake toimii ainoastaan Wilman selainversiossa: https://kangasala.inschool.fi/ 

Kun lupa tietojen siirtämiseen on saatu, nuorelle lähetetään noin kahden viikon kuluessa Wilma-viestillä aktivointikoodi, jolla hän pääsee kirjautumaan Nuorisopassiin. Viestissä on aktivointikoodin lisäksi ohjeet kirjautumiseen. Kirjautumiseen tarvitaan koodin lisäksi oma sähköpostiosoite. 

Jos nuoresi asuu Kangasalla, mutta opiskelee toisella paikkakunnalla, hän on oikeutettu saamaan Nuorisopassin käyttöönsä. Tällaisessa tapauksessa olethan yhteydessä Nuorisopassivastaavaan Josefiina Nousiaiseen, yhteystiedot löytyvät sivun lopusta.

 

Kuinka Nuorisopassiin kirjaudutaan? 

Kirjautumista varten tarvitset aktivointikoodin ja oman sähköpostiosoitteen. Aktivointikoodi lähetetään nuorelle Wilma-viestillä noin kahden viikon sisällä siitä, kun lupa nuoren tietojen siirtämiseen on saatu. Ilman koodia kirjautuminen ei onnistu, joten varaudu, että tietojen siirtämiseen sekä koodin lähettämiseen saattaa mennä aikaa noin kaksi viikkoa.

Kattavat ohjeet kirjautumiseen löydät osoitteesta: https://nuorisopassi.fi/ohjeet/ Selaa sivua alaspäin, kunnes löydät kohdan: Omien tunnusten luominen. Seuraa ohjeita. Jos sinulla on ongelmia kirjautumisen kanssa, olethan yhteydessä Nuorisopassivastaavaan Josefiina Nousiaiseen.

 

Millaisia etuja Nuorisopassissa on? 

Nuorisopassissa on tällä hetkellä mukana etuja tarjoamassa: Kangasalan uimahalli, Kangasala-talo/K-Kino, Tanssistudio Piagrina, Kangasalan voitto harrastekiekko, Kodai Dojo ja Kangasalan kaupunki. Lisää edun tarjoajia on tulossa syksyn aikana. Nuorisopassista löytyy etujen lisäksi tietoa ilmaisista tapahtumista ja palveluista nuorille. Otamme mielellämme vastaan ideoita nuorilta sekä heidän huoltajiltaan, millaisia etuja haluaisitte Nuorisopassissa olevan.  

Kuinka etuja käytetään? 

Jokaisen edun kohdalla lukee, kuinka monta kertaa etu on käytettävissä ja täytyykö nuoren ilmoittautua etukäteen eduntarjoajalle, jotta hän voi edun käyttää. Kun edun voi käyttää, alhaalla näkyy ”käytä pyyhkäisemällä”. Nuolen yläpuolella näkyy edun voimassaoloaika. Näytä ja käytä vasta kun menet käyttämään etua. Etu rekisteröidään käytetyksi pyyhkäisemällä nuolta vasemmalta oikealle. Nuolen pyyhkäisyn jälkeen näytölle ilmestyy kello, joka tarkoittaa, että etu on käytetty onnistuneesti.

 

Kuinka pääsen mukaan tarjoamaan etua Nuorisopassiin?

Jos haluat tulla tarjoamaan etua Nuorisopassiin, ota yhteyttä Nuorisopassivastaavaan Josefiina Nousiaiseen.

 

Yhteystiedot:

Nuoriso-ohjaaja/Nuorisopassivastaava Josefiina Nousiainen, josefiina.nousiainen@kangasala.fi, puh: 040 133 6813.