Vaihe 2. Äänestys

Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunkilaiset ovat voineet ehdottaa tapahtumia tai tekemistä Kangasalle 3.-20.8.2020 välisenä aikana. Koronarajoitusten, aikataulun sekä muiden resurssien puitteissa valitut toteuttamiskelpoisimmat ehdotukset on nyt nostettu kaikkien kaupunkilaisten äänestettäviksi.

Ehdotuksista tullaan toteuttamaan vähintään kolme eniten ääniä saanutta ehdotusta vuoden 2020 loppuun mennessä.

 

Äänestysaikaa oli 6.9.2020 saakka.

 

Äänestyksessä oli seuraavat ehdotukset:

 

Kangasalan taidekilpailu

1960-luvulla järjestettyjen Kangasalan kulttuurikilpailujen mukainen tapahtuma. Kaupunkilaisten taidekilpailu, jonka palkitut työt asetetaan näytteille Kangasala-talon 2. kerrokseen.

 

Keräilykorttitapahtuma

Erilaisten keräilykorttien vaihto/myyntitapahtuma lapsille/nuorille/keräilijöille.

 

”Oksalla Ylimmällä”- yhteislaulutilaisuus.

Laulattajana paikallinen muusikko.

 

Kansallispuku tapahtuma

Kansallispukunäyttelyitä, näytöksiä ja luentoja. Kasvatetaan tietoutta kansallispuvuista ja tuodaan kauniita pukuja kaikkien nähtäville.

 

Graffitiseinä

Julkinen graffitiseinä Kangasalle. Kaikille avoin alue maalauksia varten.

 

Tapahtumaviikonloppu

Musiikkia ja esiintyjiä, ohjelmaa ulkona ja sisällä eri paikoissa.

 

Kaupunkilaisille lainattavia harrastusvälineitä

Hankitaan lainattavia harrastusvälineitä kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.  Mikäli ehdotus pääsee jatkoon, niin otetaan vastaan ehdotuksia mitä välineitä ostetaan ja mihin ne sijoitetaan.

 

Mopomiitti

Motoilua kartingradalla, monipuolinen ”mopomiitti” nuorille. Monipuolisesti ohjelmaa nuorille, kuten musiikkia, työpajoja jne.

 

Kukkia vanhuksille vanhainkodeissa sekä kotihoidossa

Viedään kukkia vanhainkoteihin ja kotihoitoon, ja ilahdutetaan näin talojen asukkaita.

 

Soiva joulutervehdys

Mahdollisuus tilata ikääntyneille joululaulutervehdys kotiovelle, esimerkiksi kuoron tai lauludueton laulamana. Kaupunki maksaa esiintyjän palkkion.

 

Kynttiläkulkue

Kaupunkilaisista koostuva joulunajan kynttiläkulkue keskustaan.

 

Kyläkävelyt

Tutustutaan tiettyyn asuinalueeseen tai kylään kävelykierroksen muodossa ja paikallisen oppaan johdolla. Kuullaan alueen historiasta ja nykyisestä tilasta. Kävelyn päätteeksi nautitaan kahvit kylätalolla.

 

Peliturnaus lapsille tai nuorille Asarilla

Asarin salissa voi pelata sählyä, footsalia, biljardia ja ilmakiekkoa. Koko päivän peliturnaus, joukkue- ja yksilöpelejä, oheisohjelmaa.

 

Kangasalalaisten julkisuuden henkilöiden tarinoita Kangasalta

Tapaa Kangasalta lähtenyt julkisuuden henkilö ja kuule hänen tarinansa kaupungista esimerkiksi Seela Sella. Myös muut Kangasalan asukkaat saisivat jakaa omia tarinoitaan omalta kylältään.

 

Pikkuteatterin näytelmä Peter Pan

Lapsille ja nuorille suunnattu teatterinäytös, johon vapaa pääsy. Mahdollisuus kokeilla teatteria kulttuurimuotona, tutustua teatterin maailmaan tai löytää jopa uusi harrastus.

 

Luentosarja jossa asiantuntijaluentoja hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta

Esim. aivoterveydestä ja aivohuollosta (Minna Huotilainen), ekososiaalisesta sivistyksestä (Arto Salonen), läsnäolon taidosta ja rakkaudesta (Tommy Hellsten). Tavoitteena hyvinvoinnin ja kestävän tulevaisuuden arvojen edistäminen.

 

E-pelitapahtuma