Näyttelyn järjestäminen Taidetila Terrassa

Näyttelyaika, näyttelyn pystyttäminen ja purkaminen

Näyttelyaika on yleensä kolme viikkoa. Näyttelyn voi pystyttää maanantaina klo 9 alkaen ja purkaa perjantaina klo 19 mennessä. Jos näyttelyn pystytys tai purku osuu juhlapyhien aikaan, ole hyvä ja varmista kirjaston aukioloajat!

Näyttelyn järjestäjän vastuulla ovat
• näyttelyn pystytys ja purkaminen
• näyttelyyn liittyvät kustannukset (näyttelyluettelot, avajaiset, mainostus, vakuutukset jne)
• näyttelyteosten turvallisuus näyttelyn ja kuljetusten aikana
• näyttelyrakenteille tai näytteillä oleville teoksille tapahtuvat vahingot
• näyttelyyn liittyvät tekijänoikeudet.

Näyttelytilaan on hyvä käydä tutustumassa etukäteen. Asiasta voi sopia vahtimestarin kanssa, joka esittelee ripustustarvikkeita ja kalusteita. Huomaa, että vahtimestaripalveluita ei aina välttämättä ole tarjolla.

Näyttelytila on maksuton
Näyttelytilasta ei peritä vuokraa. Näyttelyn on oltava yleisölle ilmainen eikä sitä saa mainostaa myyntinäyttelynä. Järjestäjän nimen tulee olla esillä.
Kirjaston ilmoitustaulua ja näyttelytilan ovea varten on hyvä tehdä juliste, jonka kirjaston henkilökunta kiinnittää. Julisteen sähköinen versio voidaan julkaista tapahtumakalenterissa ja kirjaston infonäytöillä. Henkilökunnan kanssa voi sopia näyttelytilan valaistuksesta.

Avajaisjärjestelyt
Näyttelyn yhteydessä voi järjestää avajaiset kirjaston aukioloaikoina. Avajaisiin voi hyödyntää myös kirjaston aulatilaa. Avajaisjärjestelyistä kannattaa neuvotella kirjaston vahtimestarin kanssa, p. 050 406 1174. Avajaisissa voi olla pienimuotoista tarjoilua. Tarjoilun voi halutessaan tilata kirjastossa toimivasta kahvila Novelliasta, p. 0400 944 928.