Näyttelyn järjestäminen

Näyttelyaika, näyttelyn purkaminen ja pystyttäminen

Näyttelyaika on 2–3 viikkoa. Näyttelyn voi pystyttää lauantaina klo 9–15 (kirjaston kesäaukioloaikoina 1.6.–31.8. maanantaina klo 9 alkaen). Näyttely tulee purkaa perjantaina klo 19 mennessä. Jos näyttelyn pystytys tai purku osuu juhlapyhien aikaan, ole hyvä ja varmista kirjaston aukioloajat. Huom. Vuonna 2019 pystytyspäivä vaihtuu maanantaiksi!

Näyttelyn järjestäjän vastuulla ovat

– näyttelyn pystytys ja purkaminen
– näyttelyyn liittyvät kustannukset (näyttelyluettelot, avajaiset, mainostus, vakuutukset jne.)
– näyttelyteosten turvallisuus näyttelyn ja kuljetusten aikana
– näyttelyrakenteille tai näytteillä oleville teoksille tapahtuvat vahingot
– näyttelyyn liittyvät tekijänoikeudet.

Näyttelytilaan on hyvä käydä tutustumassa etukäteen. Vahtimestaripalveluita on tarjolla rajoitetusti.

Näyttelytila on maksuton

Näyttelytilasta ei peritä vuokraa. Näyttelyn on oltava yleisölle ilmainen eikä sitä saa mainostaa myyntinäyttelynä. Järjestäjän nimen tulee olla esillä.

Kirjaston ilmoitustaulua ja näyttelytilan ovea varten on hyvä tehdä juliste, jonka kirjaston henkilökunta kiinnittää. Henkilökunnan kanssa voi sopia valaistuksesta.

Avajaisjärjestelyt

Näyttelyn yhteydessä voi järjestää avajaiset kirjaston aukioloaikoina. Avajaisiin voi hyödyntää myös kirjaston aulatilaa. Avajaisjärjestelyistä kannattaa neuvotella kirjaston vahtimestarin kanssa, p. 050 406 1174. Avajaisissa voi olla pienimuotoista tarjoilua. Tarjoilun voi halutessaan tilata kirjastossa toimivasta kahvila Novelliasta, p. 0400 944 928.