Kulttuuri ja taide virtaa

Alueellinen kehittämistehtävä Kulttuuri ja taide virtaa toteutetaan vuosina 2021–2022.
Kehittämistehtävän tavoitteena on luoda maakunnallinen taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työskentelyä, verkostoitumista ja osaamista edistävä välittäjämalli sekä sitä tukeva verkkoalusta ja palvelutarjotin.

Verkkoalustalle kootaan tietoa avustuksista ja tarjolla olevista työskentely- ja esiintymistiloista sekä kehitetään näihin liittyvää neuvontapalvelua. Palvelutarjottimen tarkoituksena on edistää taidepalvelujen markkinointia, verkostojen luomista ja sitä kautta taiteilijoiden työllistymistä.

Kehittämistehtävän tavoitteena on myös kehittää kulttuuri- ja taidealan verkostotoimintaa ja kartoittaa taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden koulutustarpeita. Se vahvistaa omalta osaltaan kunnallisen kulttuurityön roolia välittäjäorganisaationa.

Kehittämistehtävän toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä Hämeenkyrön, Ikaalisen, Kangasalan, Lempäälän, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Parkanon, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Vesilahden ja Ylöjärven kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään mm. Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipisteen, paikallisten taide- ja kulttuuritoimijoiden sekä muiden kulttuurin alueellisten kehittämistehtävien kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Pirkanmaan kuntien kulttuuritoiminnan alueellisen kehittämistehtävän toteuttamiseen 190 000 euron avustuksen.

Yhteystiedot
Projektipäällikkö

Anna Szalay

puhelin 044 481 1774
sähköposti Anna.Szalay@tampere.fi