Harry Potter -tapahtumassa pääkirjastossa oli tohinaa ja taikaa


Kangasalan pääkirjastossa järjestettiin torstaina 12.10. jo perinteeksi muodostunut Harry Potter -tapahtuma, jossa oli monenlaista ohjelmaa. Paikalla oli noitia, velhoja, jästejä – kokonaiskattaus maagisuutta! Illan aikana osallistuttiin mm. maagisten paikkojen visaan, kuultiin ennustuksia, saatiin Potter-nimi ja vilkaistiin kiellettyyn kirjastoon.

Kirjaston tapahtuma keräsi runsaasti eri ikäisiä osallistujia. Jonoja syntyi erityisesti ennustajan pakeille. Ilmoitetusta poiketen piirustuskilpailun voittajia ei arvottu illan aikana, koska kilpailun osallistumisaikaa jatkettiin tapahtuman ajan vähäisen osallistujamäärän takia. Kilpailuajan jatkumisesta tiedotettiin etukäteen sosiaalisessa mediassa ja kirjaston verkkosivujen tiedotteessa, mutta tieto ei valitettavasti tavoittanut kaikkia. Piirustuskilpailun ja maagisten paikkojen visan voittajat on nyt arvottu ja heille tiedotetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Kangasalan kirjastoissa järjestetään vuosittain lukuisia maksuttomia, matalan kynnyksen kaikille avoimia tapahtumia. Seuraava yleisön suurta suosiota nauttiva tapahtuma pääkirjastossa on Nallepäivä syyslomaviikon lauantaina 21.10. klo 10–15. Olemme mukana myös Kauhujen Kangasalassa. Tervetuloa tapahtumiimme!

Brittiläisen kirjailija J.K. Rowlingin jo 1990-luvulla luoma Harry Potter -kirjasarja vetoaa yhä uusiin sukupolviin lukijoita.
Päänoita Arabella Pomfrey, ennustaja Penelope Meliflua ja nimimaisteri Emmeline Imago kiittävät kaikkia iltaan osallistuneita!