Sijaiseksi sosiaali- ja terveyspalveluihin

Sykkiikö sydämesi sote-alalle? Tervetuloa töihin Kangasalle!

Sijaisena Kangasalla pääset kehittämään omaa osaamistasi ja voit hankkia lisätuloja silloin, kun sinulle sopii. Saat työvuoroon opastuksen tiimin tuella. Meillä saat tehdä työsi paremmin.

Tee viisi vuoroa SoTender-alustalta, ansaitset sadan euron bonuksen!

SoTender on Kangasalan oma keikkatyösovellus, jossa vuorojen varaus on vaivatonta. Tarjolla on työvuoroja sairaanhoitajille, lähihoitajille, kehitysvammahuollon ohjaajille, hoiva-avustajille ja terveydenhoitajille Kangasalan ja Pälkäneen yksiköissä.

Kun teet viisi työvuoroa SoTender-palvelun kautta, saat normaalin palkan lisäksi sadan euron bonuksen. Bonus on jatkuva eli palkkio maksetaan joka viidennestä työvuorosta. Bonuksessa huomioidaan 1.8.-31.12.2022 tehdyt työvuorot.

SoTenderin teknisen toteutuksen tarjoaa Koivu Solutions.

Rekisteröidy SoTenderiin

Rekisteröidy osoitteessa https://kangasala.sotender.fi

SoTender-palvelun ohjeet. Rekisteröidy SoTenderiin. Varaa työvuoro. Tervetuloa töihin!

Usein kysyttyä SoTenderistä

 

Kuka voi rekisteröityä SoTenderiin?

Kaikki sijaisuuksista kiinnostuneet sote-ammattilaiset voivat rekisteröityä SoTenderiin. Sinun ei tarvitse entuudestaan työskennellä Kangasalan kaupungilla. Myös sosiaali- ja terveysalan opiskelijat voivat liittyä SoTenderiin, kun kaksi kolmasosaa alan opinnoista on suoritettu. Tarkastamme käyttäjien ammattioikeudet rekisteröitymisen yhteydessä ja edellytämme tartuntatautilain mukaista rokotesuojaa.

Miten saan SoTenderin “appiksi” puhelimeen?

Lataa SoTender- aloitusnäytölle:

Android:

  1. Avaa puhelimen selaimella (Chrome) osoite  https://kangasala.sotender.fi
  2. Klikkaa oikean yläkulman kolmea pistettä ja valitse ”Asenna sovellus”
  3. Kirjaudu sisään

iPhone:

  1. Avaa puhelimen selaimella (Safari) osoite  https://kangasala.sotender.fi
  2. Klikkaa ”Jaa”-nappia ja valitse ”Lisää aloitusnäytölle”
  3. Kirjaudu sisään

Miten saan puhelimeeni ilmoitukset uusista työvuoroista?

Lataa SoTender aloitusnäytölle yllä olevien ohjeiden mukaan. Avaa SoTenderin asetukset ja rastita ”Viestit”-kohdasta  “ilmoitukset uusista työvuoroista” -valinta.

Kuvassa SoTender-palvelun asetukset.

Mitä teen varattuani vuoron?

Yksikön esihenkilö saa ilmoituksen, että olet varannut vuoron, ja hän ottaa itse yhteyttä sinuun. Useimmiten esihenkilöt soittavat ja käyvät kanssasi läpi työvuoron kannalta oleelliset tiedot.

Milloin opiskelija voi varata vuoroja SoTenderissä?

Sosiaali- ja terveysalan ammattien opiskelija voi tehdä sijaisuuksia, kun on suorittanut kaksi kolmasosaa alan opinnoista. Esimerkiksi lähihoitaja voi keikkailla suoritettuaan 120 osaamispistettä ja sairaanhoitaja suoritettuaan 140 opintopistettä.

Olen sairaanhoitaja, mutta voisin tehdä työvuoroja myös lähihoitajana. Miten saan näkyviin lähihoitajan vuorot?

Sairaanhoitaja voi halutessaan nähdä ja varata lähihoitaja – vuoroja. Saat lähihoitajan vuorot näkyviin asetuksista  ”valinnaiset työnkuvat” -valinnalla.

Milloin saan palkan?

29.8.2022 alkaen palkka tehdyistä vuoroista maksetaan aina seuraavan viikon perjantaina. Bonukset kirjataan viikon sisään viiden vuoron täyttymisestä ja maksetaan kuun 15.päivä ja kuun viimeinen päivä palkanmaksuaikataulun mukaan. Tilinumero toimitetaan vuoroon saapuessa esihenkilölle. Verokortin voi toimittaa suoraan Sarastien sivuille alla olevasta linkistä.

https://asiakaspalvelu.sarastia.fi/lomakkeet/verokorttiasiat/

Miten saan SoTender-bonusta?

Kun teet viisi työvuoroa SoTenderin kautta, saat normaalin palkan lisäksi sadan euron bonuksen. Bonus on jatkuva, eli palkkio maksetaan joka viidennen työvuoron jälkeen. Bonuskertymään lasketaan 1.8.-31.12.2022 tehdyt työvuorot.

Miten SoTender-vuorojen palkkaus määritetään?

Palkkaus määräytyy SOTE-sopimuksen mukaan.

Kangasalan kaupungin palveluksessa täyttä työaikaa tekeville maksetaan SoTenderin kautta tehdyt tunnit virka- ja työehtosopimuksen mukaisena ylityönä.

Sijaistavan opiskelijan palkkausta alennetaan 5 %, jos sijainen ei kaikilta osin pysty tekemään työhön kuuluvia tehtäviä ja tehtävänkuva poikkeaa kelpoisuusvaatimukset täyttävien tehtävänkuvasta. Opiskelijan palkka on kuitenkin normaali tehtäväkohtainen palkka, jos hän tekee työssään samat tehtävät kuin kelpoisuusvaatimukset täyttävä työntekijä.

Huom! SOTE- sopimuksen mukaan SoTenderin kautta tehdystä 13 peräkkäisestä kalenteripäiväivän vuorosta sinulle maksetaan tuntipalkan sijaan kuukausipalkkaa.

Lääkelupani on vanhentunut. Voinko silti varata vuoroja SoTenderissä?

Tarvittavat lääkeluvat voi suorittaa Kangasalan kaupungin kautta sijaisuuden alussa. Kerro toimipisteen esihenkilölle, että lääkelupasi on vanhentunut, ja esihenkilö varaa sinulle tunnukset verkkokoulutukseen. Tentit suoritetaan valvotusti.

Jäikö vielä kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää, kehitysideoita tai tarvitset tukea SoTenderin käyttöön, ota yhteyttä henkilöstöasiantuntija Sara Virtaseen p.040 5406101 sara.virtanen@kangasala.fi