Ajankohtaiset tapahtumat

Mietitkö, mitä kaikkea Kangasalla voisi tehdä? Olemme koonneet tähän Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämät tapahtumat sekä tapahtumat, joissa Kangasalan kaupunki toimii yhteistyökumppanina. Kaikkien Kangasalan kaupungissa järjestettävien tapahtumien tiedot löydät helposti kaupungin tapahtumakalenterista.

Päivitetty 31.7.

Kangasalan urkutehdas 180 vuotta

2023 vietetään Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuotta. Kangasalan kulttuuripalvelut kokoaa koko vuoden kattavaan juhlavuoden ohjelmistoon urkukonsertteja, näyttelyitä ja muita tilaisuuksia. Konsertteja järjestetään kulttuuripalveluiden toimesta, ja ohjelmistoon otetaan myös valtakunnallisesti seurakuntien järjestämiä Kangasalan urkutehtaan uruilla soitettuja konsertteja.

Tutustu urkuvuoden ohjelmaan: Kangasalan urkutehdas 180 vuotta

Kangasalan kesä

Kangasalan kesä tarjoaa monipuolisesti erilaista tekemistä kaikenikäisille! 


Musiikki

La 26.8. 3 Kaarinan festarit Raudanmaalla

  • 3 Kaarinan festarit ovat naisten itselleen suunnittelemat festarit, eli naisille tehdyt festarit, johon ovat toki kaikki tervetulleita! Festareiden pääesiintyjinä ovat Pete Parkkonen, Aliisa Syrjä sekä Tampereen ukuleleorkesteri.


Teatteri ja stand-up

Ensi-ilta 3.8. Hetki Lyö – Kirka-musikaali Kangasalan kesäteatterissa (viimeinen esitys 20.8.)

  • Musikaali kaikkien suomalaisten rakastamasta laulajasta ja musiikkimaailman ikonista.


Taide

1.–17.8. Pekka Niemi – Ajanhetkiä luonnossa Taidetila Terrassa VAPAA PÄÄSY

  • Näyttelyssä on esillä Pekka Niemen luontoaiheisia öljyvärimaalauksia.

To 10.8. Museoiden ilta ja Taiteiden yö 

  • Museoiden illan aikana Kangasalan museokohteita on avoinna ilta-aikaan. Museoiden ilta jatkuu Taiteiden yössä, jolloin Kangasalla on koettavissa erilaisia esityksiä, näyttelyitä ja työpajoja.

22.8.–7.9. Sari Orpana – Sinisen metsän lohtu Taidetila Terrassa VAPAA PÄÄSY

  • Sari Orpana esittelee näyttelyssään uudempia ja vanhempia teoksia, joissa hän on hyödyntänyt erilaisia häntä itseään kiinnostavia materiaaleja ja tekniikoita. Mukana on mm. maalauksia, keramiikkaa ja huovutusteoksia.


Rentoutuminen ja ulkoilu

Pe 4.8. Lepakkoretki Huutijärven ja Vääksynojan alueella VAPAA PÄÄSY

  • Kangasalan ympäristönsuojelu ja Ekokumppanit Oy järjestävät iltaöisen lepakkoretken Huutijärven ja Vääksynojan alueelle. Retki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden liikkua luonnossa ja oppia lisää lepakoiden elintavoista asiantuntevan oppaan johdolla.

To 24.8. Kangasalan kulttuurikävelyt VAPAA PÄÄSY

  • Yhdistä kulttuuri liikuntaan ja tule tutustumaan porukalla Kangasalan luonto- ja kulttuurikohteisiin leppoisasti kävellen. 24.8. klo 17 Kuhmalahden kotiseutumuseo ja Kuhmalahden Taidepappila.

Syyskausi

Kangasalla tapahtuu myös syksyllä. Ohjelmistoa päivitetään, mutta merkkaa jo nyt kalenteriin seuraavat tapahtumat:

Pe–su 27.–29.10. Kauhujen Kangasala

Ke 6.12. Kangasalan itsenäisyyspäivän juhla