Harhailevat ajatukset (Ninni Luhtasaari)

Ninni Luhtasaari: Harhailevat ajatukset (Ajatus karkaa), 2023. 350 cm x 240 cm, lasitettu keramiikka. Kuvaaja Miina Pohjolainen / Public Art Agency Finland.

Harhailevat ajatukset on taiteilija Ninni Luhtasaaren vuonna 2023 toteuttama moniosainen taideteos, joka on sijoitettu Lamminrahkan koulukeskukseen. Se koostuu viidestä suurikokoisesta reliefistä ja 18 pienemmästä yksittäisestä hahmosta. Reliefit on valmistettu käsin rakennetuista keraamisista laatoista, jotka on saumattu mosaiikkimaisesti yhteen. Pienet hahmot seikkailevat koulun käytävillä tuottaen löytämisen iloa. 

Ninni Luhtasaari (s.1987) on tamperelainen kuvataiteilija ja muusikko. Luhtasaari on tullut tutuksi keraamisista veistoksistaan ja kirjontatöistään. Luhtasaari on pitänyt näyttelyitä ympäri Suomea ja osallistunut myös ulkomailla järjestettyihin yhteisnäyttelyihin. Taiteen tekemisen ohella hän esiintyy useissa yhtyeissä. Luhtasaari toteutti vuonna 2021 julkisen taideteossarjan Verson Itä-Helsinkiin Kukkaniityn päiväkotiin, ja se on toteutettu keraamisina reliefeinä päiväkodin seinille. Luhtasaaren teoksia löytyy mm. Nykytaiteen museo Kiasman ja Helsingin taidemuseo HAM:n kokoelmista.