Ohjeita näyttelyn järjestäjälle

Näyttelyn järjestäminen Kangasala-talon 2. kerroksen aulatiloissa 

Näyttelyaika, näyttelyn pystyttäminen ja purkaminen 

Näyttelyaika on pääsääntöisesti kuukausi, ajankohdasta sovitaan Kangasala-talon toimitusjohtajan kanssa. Pystytys ja purkaminen sovitaan näyttelykohtaisesti, huomioiden esitysteknikon työvuorot. 

Näyttely on avoinna talon aukioloaikoina ja tapahtumien yhteydessä. 

Näyttelyn järjestäjän vastuulla ovat 

 • näyttelyn pystytys ja purkaminen 
 • näyttelyyn liittyvät kustannukset (näyttelyluettelot, avajaiset, mainostus, vakuutukset jne.) 
 • näyttelyteosten turvallisuus näyttelyn ja kuljetusten aikana 
 • näyttelyrakenteille tai näytteillä oleville teoksille tapahtuvat vahingot 
 • näyttelyyn liittyvät tekijänoikeudet. 

 

Näyttelytilaan on syytä käydä tutustumassa etukäteen talon aukioloaikoina. Asiasta voi sopia Kangasala-talon asiakaspalvelun (puh. 040 773 0148) tai esitysteknikko Petrus Tuiskun (puh. 0400 416 033) kanssa, joka esittelee ripustustarvikkeita ja kalusteita. 

 

Näyttelytila voi olla maksullinen tai maksuton 

Näyttelytilasta ei peritä vuokraa n.s. yleishyödyllisten tahojen järjestämiltä näyttelyiltä. Näissä tapauksissa näyttelyn on oltava yleisölle ilmainen eikä sitä saa mainostaa myyntinäyttelynä. Järjestäjän nimen tulee olla esillä. 

Jos kyseessä on myyntinäyttely, yrityksen tuotteiden esittely tai asiakkaille maksullinen näyttely, näyttelytilan vuokrasta sovitaan erikseen Kangasala-talon toimitusjohtajan tai myyntipalvelun kanssa. Myyntinäyttelyssä tulee olla esillä puhelinnumero, johon teoksista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä. 

Kangasala-talon ja kirjaston ilmoitustauluja varten on hyvä tehdä juliste, jonka Kangasala-talon henkilökunta kiinnittää (pysty, A4 ja/tai A3). Julisteen sähköinen versio voidaan julkaista tapahtumakalentereissa ja infonäytöillä (vaaka, 1920 x 1080 pikseliä). Valaistus on aulatilan yleisvalaistus. 

Näyttelytöistä voi toteuttaa myös videon julkaistavaksi virtuaaligalleriassa. 

Näyttelyn järjestäjää pyydetään toimittamaan näyttelystä tiedoteteksti, kuva ja yhteyshenkilön yhteystiedot viestintää varten. Tiedottamisesta sovitaan erikseen Kangasala-talon ja näyttelyn järjestäjän kesken. 

 

Avajaisjärjestelyt 

Näyttelyn yhteydessä voi järjestää avajaiset Kangasala-talon aukioloaikoina. Muuna aikana järjestettävistä avajaisista on sovittava erikseen ja varauduttava mahdolliseen tilanvuokraan. Avajaisjärjestelyistä kannattaa neuvotella Kangasala-talon myyntipalvelun kanssa, puh. 0400 304 530. Avajaisissa voi olla tarjoilua. Tarjoilu tilataan Kangasala-talon ravintolapalveluista vastaavalta Kulttuuriravintola Jalmarilta puh. 045 138 6651/Janne tai 040 827 7148/Mikael tai ravintola@kangasala-talo.fi. Näyttelyn järjestäjä vastaa siitä, että viranomaisten ohjeita kuten käsihygienia- ja turvavälisuosituksia noudatetaan. 

 

Näyttelytilan varustus 

Näyttelytila sijaitsee Kangasala-talon 2. kerroksen aulassa. 

 • seinäpintaa n. 18 juoksumetriä ja seinän pinta-ala noin 45 m² 
 • seinät ovat valkoiseksi maalattua betonia 
 • valaistuksena on yleiskattovalo 
 • tallentava kameravalvonta 
 • varastotilaa pakkausmateriaalin säilyttämiseen ei ole 

 

Näyttelyvarusteet 

 • Ripustuskiskojärjestelmä 2 x 9 m: siimat ja koukut
  (kestävät 4 kg kuorman per koukku ja kisko kestää 20 kg per metri) 
 • Kolme vitriiniä (korkeus 172 cm, leveys 32 cm, syvyys 33 cm) 

Omien näyttelyvarusteiden käyttö on sovittaessa mahdollista. Näyttelyn järjestäjä sitoutuu palauttamaan tilan samassa kunnossa kuin se oli näyttelyä ripustettaessa. Näyttelyn järjestäjä on vastuussa siitä, ettei huoneistolle ja kalustolle aiheuteta vahinkoa. 

Töitä ei saa kiinnittää seinään, vaan tarvittaessa on käytettävä irtoseinäkkeitä. Seinäpintoihin ei saa maalata, naulata, liimata eikä kiinnittää tarroja tai teippejä. Töitä ei voi kiinnittää myöskään kattoon. Ripustettavissa töissä tulee olla silmukkaruuvit. Sähkökynttilöitä voi käyttää, elävää tulta ei. 

Poistumistiemerkkien tulee olla näkyvissä ja poistumisteiden vapaana. 

 

Purkaminen ja lastaaminen 

Ole hyvä ja käytä Kangasala-talon kirkonpuoleisella seinustalla olevaa huolto-ovea. Käytössä on pienikokoinen hissi. Myös pääoven käyttö on mahdollista lyhytaikaisesti. Autoa ei saa pysäköidä huolto-oven eteen, mutta lyhytaikainen purkaminen ja lastaaminen on mahdollista. Torialueella on aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja, pysäköintitalo Kuohunparkissa pysäköinti on maksutonta ensimmäiset kolme tuntia.