Kulttuuri ja taide virtaa

Alueellinen kehittämistehtävä Kulttuuri ja taide virtaa toteutetaan vuosina 2021–2022.
Kehittämistehtävän tavoitteena on luoda maakunnallinen taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työskentelyä, verkostoitumista ja osaamista edistävä välittäjämalli sekä sitä tukeva verkkoalusta ja palvelutarjotin.

Uusi Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu on avautunut kulttuurin tekijöille osoitteessa kulttuuripankki.fi. Kulttuuripankki on maksuton verkkopalvelu, johon voivat rekisteröityä pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset. Verkkopalvelua ylläpitää Tampereen kaupunki.

Kulttuuripankki kokoaa yhteen ja tuo näkyviin paikalliset kulttuurin- ja taiteentekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa. Verkkopalvelu auttaa kulttuuripalvelujen tilaajia löytämään tekijät ja heidän palvelunsa yhdestä paikasta. Tilaajatahoina voivat olla esimerkiksi kunnat, hyvinvointialueet, yritykset tai yksityishenkilöt.

Kehittämistehtävän toteutuksesta on vastannut Tampereen kaupunki yhteistyössä Hämeenkyrön, Ikaalisen, Kangasalan, Lempäälän, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Parkanon, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Vesilahden ja Ylöjärven kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään mm. Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipisteen, paikallisten taide- ja kulttuuritoimijoiden sekä muiden kulttuurin alueellisten kehittämistehtävien kanssa.

 

Yhteystiedot
Projektipäällikkö

Anna Szalay

puhelin 044 481 1774
sähköposti Anna.Szalay@tampere.fi