Kulttuuri- ja hyvinvointitori 2023, osallistujat

 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2023 tavataan jälleen yli 50 Kangasalla toimivaa yhdistystä, järjestöä sekä hyvinvointi- ja kulttuuripalveluiden tuottajaa. Tällä sivulla pääset tarkemmin tutustumaan tapahtuman osallistujiin.

 

Ekokumppanit Oy

Poimi roskat reitiltäsi – Kangasala on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa!

Paikalla Ekokumppanit Oy:n viestintäasiantuntija, Retkeilyluotsi Kirsi Viertola, jolta saat kaiken tarvittavan tiedon Miljoona roskapussia -kampanjasta, oman roskapussin sekä ohjeita roskien keräämiseen. Kannustamme myös roskattomaan retkeilyyn ja keräämään roskia ympäristöstä ihan aina!
Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Kangasalan kohdalle osoitteessa www.yle.fi/miljoonaroskapussia

Laskuri avoinna 13.4.–14.6. #miljoonaroskapussia #kangasala

Lisätietoja: Heini Tanskanen, ympäristötarkastaja, heini.tanskanen@kangasala.fi, p. 050 550 9069

Eläkeliiton Kangasalan yhdistys ry

Eläkeläisyhdistys. Kohderyhmänä nykyiset ja tulevat eläkeläiset. Ydintoimintana jäsentapaamiset, boccia sekä erilaiset retket, muun muassa teatteri- ja konserttiretket sekä matkat.

Eläkeliiton Kangasalan yhdistyksen verkkosivut

Eläkeliiton Kangasalan yhdistyksen Facebook-sivut

Vuonna 2022 Eläkeliiton Kangasalan yhdistys esitteli toimintaansa videoin:

Katso kaikki Eläkeliiton videot täältä.

Kangasala-Seura ry

Kangasala-Seura ry on kotiseututyötä laaja-alaisesti tekevä yhdistys, jonka tehtävänä on ensisijaisesti ”suojella ja vaalia” historiallisia muistoja ja luonnonkauneutta sekä elvyttää kotipitäjän kulttuuriperinteiden arvostamista.
Toiminnan kulmakiviä on Kangasalan Kotiseutumuseo ja vuosittain ilmestyvä vuosikirja, Kangasalan Joulu.

Kangasalan Kotiseutumuseo on avoinna 1.6. -31.8.2023 tiistai – sunnuntai klo 12-17. Kesän 2023 näyttelyinä on perusnäyttelyn lisäksi Aapisia vuosien varrelta-näyttely sekä Kangasalan Joulu, Kangasala -Seuran vuosikirja 75-vuotta – ja Kangasalan yhteisöjen ja yhdistysten pöytäviirit- näyttely.

Kangasala-Seura ry:n verkkosivut

Kangasalan kotiseutumuseon Facebook-sivut

Kangasalan kotiseutumuseon Instagram-sivu

Kangasala Classic, Kangasalan musiikin ystävät

Musiikinystävien historiaa | Kangasala Classic

Kangasalan Invalidit ry

Edistää fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan yhdenvertaisina ja täysivaltaisina jäseninä.

Kangasalan Invalidit ry:n verkkosivut

Kangasalan kameraseura ry

Kuva metsästä, Ismo Santapukki.
Kuva: Ismo Santapukki

Kangasalan Kameraseura ry on jäsenistön yhteistyöllä aktiivisesti toimiva yhdistys. Kokoonnumme säännöllisesti kerhoiltoihin opettelemaan valokuvaamista ja kuvaamiseen sekä kuvankäsittelyyn liittyviä asioita sekä kutsumme mielenkiintoisia vierailijoita luennoimaan. Järjestämme näyttelyitä jäsentemme kuvista sekä retkeilemme valokuvauksen merkeissä mm. kansallispuistoissa ja lähiseudun kiinnostavissa kohteissa sekä teemme tutustumiskäyntejä valokuva-alan yrityksiin. Seuramme on Suomen Kameraseurojen Liiton jäsenseura.

Kangasalan kameraseuran verkkosivut

Kangasalan Kansalliset seniorit ry

Kuva: Luontoretki, Kintulammi, tauko laavulla

Kangasalan kansalliset seniorit ry on perustettu vuonna 1986. Järjestönä toimimme ikäihmisten aktiivisuuden, osallistumisen ja vireyden edistämiseksi, yksinäisyyden torjumiseksi ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseksi. Olemme puolueisiin sitoutumaton paikallinen jäsenyhdistys.

Paikallinen edunvalvonta, senioreiden ja ikäihmisten puolesta on yksi tärkeä tehtävämme. Vaikutamme ja osallistumme aktiivisesti kaupunkimme ikäihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Pirkanmaan hyvinvointialueen ja kaupungin vanhusneuvostoissa osallistumme suunnitteluun ja palveluiden laadukkaaseen kehittämiseen. Yhdistyksemme on edustettuna molemmissa vanhusneuvostoissa.

Yhdistyksessämme Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuoliseen harrastus- ja kerhotoimintaan, kulttuuririentoihin, retkille ja matkoille, jäsentilaisuuksiin ja koulutuksiin. OLET TERVETULLUT MUKAAN.

Kangasalan Kansalliset seniorit ry:n verkkosivut

Kangasalan Kansalliset seniorit ry:n Facebook-sivut

Kangasalan kansantanssijat

Kangasalan Kansantanssijoissa toimii kaksi lastenryhmää: 4-7v. Himpulat ja 8-17v Aurinkomakrillit. Harjoittelemme perinteisiä laululeikkejä ja kansantansseja, niin oman pitäjän kuin vauhdikkaiden karjalaisten tanssien sävelin.

Esiinnymme erilaisissa tilaisuuksissa ja osallistumme Kansantanssitapahtumiin ympäri Suomen. Viime kesänä matkustimme Havlekiin Färsaarille, mikä oli unohtumaton reissu! Tänä keväänä saavutimme Karjalaisen Nuorisoliiton tanhuluokituksissa VALIO-luokan, mikä on huikea saavutus.

Kulttuuritorilla esitämme tämän ohjelman, mikä nimi on: Heila heilutti hattuansa. Se pitää sisällään kangasalalaista polkkaa ja masurkkaa- Polkka KS muistiinmerkitty Huutijärveltä, masurkka Kukkolasta, Ruotsinkatrilli Sahalahdelta ja päättyy Katrilliin Suojärveltä.

Tervetuloa tanhuamaan maanantaisin Säästökeskuksen liikuntasaliin (nuorisotila Seisakkeen vieressä) pienet klo 17.45- 18.45 ja Isot klo 18.45-19.45.

Kangasalan kansantanssijoiden Facebook-sivut

Kangasalan kaupungin ateriapalvelu

Kangasalan kaupungin ateria- ja siivouspalvelut esittäytyvät Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla. Pääpaino on tuoda esille työllistymismahdollisuuksia, maistattaa kouluruokaa ja lisätä sen arvostusta, sekä esitellä siivouspalveluja.

Ateria- ja siivouspalvelujen verkkosivut

Kangasalan kaupungin hyvinvointi-, vapaa-aika- ja liikuntapalvelut


Kangasalan kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa matalankynnyksen ja erityisliikunnanpalveluita sekä maksutonta liikuntaneuvontaa kaikenikäisille kaupunkilaisille. Liikuntapalvelut järjestää myös erilaisia hyvinvointiin ja liikuntaan keskittyviä tapahtumia ja tempauksia. Kesäisin liikuntapalveluiden liikunnanohjaajiin voi törmätä ulkoliikuntapaikoilla kesäjumppien ja uimarannoilla rantauimakoulujen merkeissä. Lisäksi liikuntapalvelut tekee yhteistyötä paikallisten seurojen ja muiden yhdistysten kanssa.

Kangasalan kaupungin Liikuntapalveluiden verkkosivut

Kangasalan kaupungin Liikuntapalveluiden Facebook-sivut

Kangasalan kaupungin Liikuntapalveluiden Instagram-sivut

Kangasalan kaupunki ja Kaupunki-info

Kangasala on kasvava ja kehittyvä, luonnonläheinen kulttuurikaupunki, joka tarjoaa laadukkaita palveluja niin asukkaille, yrittäjille kuin matkailijoille. Keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat asumisen ja yrittämisen monipuolisten palveluiden äärellä keskellä kaunista luontoa. Kangasala on aktiivinen osa kasvavaa Tampereen kaupunkiseudun kokonaisuutta.

Kangasala on kaupunkilaisia varten. Olemme kasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen edelläkävijä. Kaupunkina kuuntelemme, kokeilemme, mahdollistamme ja välitämme – tuemme hyvinvointia ja työllisyyttä.

Kangasalan Kaupunki-info on monipuolinen, matalan kynnyksen kohtaamis- ja vaikutuspaikka kaupungin asukkaille ja palveluille. Asiakkaat pääsevät kasvotusten kyselemään kaupungin asioista ja antamaan tarvittaessa palautetta.

Kaupunki-Info on nimensä mukaisesti kaikille kaupunkilaisille tarkoitettu kehittyvä infopiste. Kaupunki info sijaitsee Kangasalan Prisma –keskuksessa, jotta siellä käyminen olisi mahdollisimman helppoa ja yhdistettävissä myös muihin asioihin. Kaupunki-infon aukioloajat poikkeavat virastojen aukioloajoista ja on avoinna ti-pe klo 10-18 ja la klo 10-14.

Palvelupiste markkinoi kaupungin palveluita kaupunkilaisille ja kasvattaa heidän tietoisuuttaan oman kotikaupunkinsa asioista. Kaupunki-infossa pidetään säännöllisesti POPUP-tapahtumia, missä esitellään kaupungin ajankohtaisia aiheita ja esitellään kaupungin palveluita. Kangasalan kaupunki-info neuvoo tarvittaessa myös matkailijoita
Meille on helppo poiketa, tervetuloa!

Kangasalan kaupungin verkkosivut

Kangasalan kaupungin Facebook-sivut

Kangasalan kaupungin Instagram-sivut

Kangasalan Kaupunki-infon Facebook-sivut

Kangasalan Kaupunki-infon Instagram-sivut

Kangasalan kaupunkiyhdistys

Kangasalan keskusta

Keskustan toimintaa Kangasalla koordinoi Keskustan Kangasalan Kunnallisjärjestö ry. Sen tehtävänä on valita edustajat kunnallisiin luottamustehtäviin yhdessä valtuustoryhmän kanssa. Kunnallisjärjestön hallitus seuraa aktiivisesti kunnallispolitiikka ja kokoontuu yhdessä valtuustoryhmän kanssa linjaamaan keskustalaisia kannanottoja.

Kangasalan Keskustan verkkosivut

Kangasalan kirjasto

Kuva: Elina Rauhala-Kari

Kangasalan kirjastoon kuuluvat torin laidalla sijaitsevan pääkirjaston lisäksi Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan lähikirjastot sekä kirjastoauto Kotikujan Konsta. Kirjojen, lehtien, musiikin, elokuvien ja pelien lisäksi tarjolla on verkkolehtiä ja e-kirjoja. Voit lainata meiltä myös soittimia ja liikuntavälineitä. Teemme myös mielellämme yhteistyötä koulujen, päiväkotien ja yhdistysten kanssa. Vaatimattomasti parasta kirjastopalvelua jo vuodesta 1862!  

Kangasalan kirjaston verkkosivut

PIKI-verkkokirjasto

Kangasalan kirjaston Facebook-sivut

Kangasalan kirjaston Instagram-sivu

Kangasalan kirjaston Twitter-sivu

Kangasalan kirjaston Youtube-sivu

Kangasalan Kisa ry

Kangasalan Kisa ry on vuonna 1930 perustettu yleisseura, joka toimii yleisurheilun, jääkiekon, hiihdon, pesäpallon, pyöräilyn, triathlonin, ampumahiihdon sekä suunnistuksen parissa.
Lisäksi Kisassa toimii oma Kuohenmaa-Haapaniemen alajaosto, joka järjestää toimintaa Kuohenmaan ja Haapaniemen alueella.

Yhdistyksen tavoitteena on kangasalalaisten lasten ja nuorten liikuttaminen kaiken ikää.

Lisätietoja jaostojen toiminnasta löydät: www.kangasalankisa.fi

Kangasalan Kisa liikuttaa liikunnan ilo edellä!

Kangasalan Kisa ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Kisa ry:n Pesäpallojaoston Facebook-sivut

Kangasalan Kisa ry:n Hiihtojaoston Facebook-sivut

Kangasala Kisa ry:n Instagram-sivu

Kangasala Kisa ry:n Hiihtojaoston Instagram-sivu

Kangasala Kisa ry:n Kisa-Eagles jääkiekkojunioreiden Instagram-sivu

Kangasalan kulttuuripalvelut

 

Kangasalan kulttuuripalveluiden tehtävä on edistää ja tukea paikallista kulttuuritoimintaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kaikenikäiset kangasalalaiset, kesäasukkaat ja matkailijat pääsevät nauttimaan monenlaisista tapahtumista ja toiminnasta ympäri vuoden eri puolilla kaupunkia. Kulttuuripalvelut hallinnoi myös Kangasalan kesäteatterialueen toimintaa.

Kangasalan kesäteatterin koko ohjelma, lipunmyynti sekä oheispalvelut löytyvät sivulta www.kangasalankesateatteri.fi

Kangasalan Kulttuuripalveluiden verkkosivut

Kangasalan Kulttuuripalveluiden Facebook-sivut

Kangasalan luonto ry

Kangasalan luonto ry on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenyhdistys toiminta-alueenaan Kangasala. Yhdistyksen jäsenmäärä on runsas 200. Paikallisyhdistyksen kautta jäsen kuuluu myös valtakunnalliseen liittoon.

Kotiseudun luonnon edunvalvonta on yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja sitä kautta vaikuttaa myös kuntalaisten fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Kannanotoillaan Kangasalan luonto pyrkii vaikuttamaan luontoarvoja koskevaan päätöksentekoon.

Yhdistys on rohkeasti kantaaottava, sisältä lämmin, ja ennakkoluulottomasti ulospäin suuntautuva sekä aloitteellinen, asiantunteva, sinnikäs ja yhteistyö-kykyinen.

Kotiseudun luonto ja perinteikäs ympäristö velvoittavat säilyttämään Kangasalan sellaisena myös tuleville sukupolville.

Kangasalan luonto ry:n verkkosivut

Kangasalan luonto ry:n Facebook-sivut

Kangasalan lähitori

Kuvassa henkilöt tanssivat
Kuva: Jalmarin Koto

Kangasalan Lähitori, matalan kynnyksen kohtaamispaikka Jalmarin Kodolla

Tutustu Kangasalan Lähitorin monipuoliseen toimintaan. Kangasalan Lähitori tuottaa matalan kynnyksen palveluja ikäihmisille ja heidän läheisilleen (ohjaus ja neuvonta arjen pulmiin, avoimet ryhmät ja tapahtumat). Meiltä löytyvät myös kaikille avoimet omaishoitaja-, ohjaus- ja neuvontapalvelut. Kangasalan Lähitorin palvelut tuottaa Pirkanmaan Hyvinvointialue. Kangasalan Lähitorin palvelupiste sijaitsee Jalmarin Kodolla, Lähitorin palvelut ovat kuitenkin suunnattu pääasiassa muualla kuin palvelutalossa asuville asiakkaille.

Kaikille avoimia ryhmiä kokoontuu Kangasalan Lähitorilla Jalmarin Kodolla viikottain kuten Äijäklubi, Teemakahvila, näkövammaisten kerho, lisäksi on erilaisia ulkoilu- ja liikuntaryhmät. Pirkanmaan Voimian ruokatupa Wilhelmiina palvelee lounas ja kahviasiakkaita päivittäin.

Kangasalan lähitorin verkkosivut

Jalmarin kodon Facebook-sivut

Kangasalan Martat

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta ja kansalaisvaikuttamista.

Kangasalan Martat ry on toiminut jo 41 vuotta. Toimintamme toteutamme jäsentemme toiveiden mukaisesti erityisesti käsityö-, ruoanvalmistus- ja puutarhateemat mielessä. Kokoonnumme kevät- ja syyskaudella pääsääntöisesti kuukauden toisena maanantaina klo 18.00 erikseen sovitussa paikassa.

Kangasalan Marttojen verkkosivut

Kangasalan Naisvoimistelijat ry

Kangasalan Naisvoimistelijat ry on vuonna 1943 perustettu voimisteluseura, joka kuuluu Suomen Voimisteluliittoon. Seuran arvoja ovat liikunnan ilo, tasavertaisuus, yhteisöllisyys ja vastuullisuus.

Seuran toiminta keskittyy lasten ja nuorten harrasteliikuntaan sekä aikuisten kunto- ja terveysliikuntaan. Meillä pyörii viikoittain 8 lasten/nuorten ryhmää eri puolilla Kangasalaa. Tarjolla on mm. Voimistelukoulua, telinevoimistelua, cheerleadingiä, tanssillista voimistelua. Aikuisten ryhmiä on 16. On mm. muokkausta, stepiä, kahvakuulaa, tanssia, tuolijumppaa, telinevoimistelua. Vuonna 2021 saimme Olympiakomitean Tähtiseuratunnuksen lasten harrastetoiminnasta.

Lisätietoa seurastamme löytyy täältä.

Kangasalan nuorisopalvelut

Kangasalan kaupungin nuorisopalveluiden nuorisotyötä tehdään monipuolisesti ja koulujen kanssa tiiviissä yhteistyössä.

Nuorisotyön muotoja Kangasalla ovat muun muassa

 • Nuorisotilatoiminta sekä liikkuva nuorisotyö
 • Nuorisovaltuusto
 • Nuoriso-ohjaajien koulupäivystykset ja oppilashuollolliset ryhmät
 • Erilaiset leirit ja tapahtumat
 • Avustustoiminta

Nuorisotyön palvelut on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille. Pääkohderyhmä on 13 – 17 -vuotiaat, mutta toimintaa järjestetään myös alakouluikäisille sekä täysi-ikäisille.

Kangasalan nuorisopalveluiden verkkosivut

Kangasalan nuorisopalvelut Facebookissa

Kangasalan nuorisopalvelut Instagramissa

Kangasalan nuorisopalveluiden esittely YouTubessa

Kangasalan nuorisovaltuuston esittely YouTubessa

Kangasalan Pikkuteatteri

Kuva: Kangasalan Pikkuteatteri

Kangasalan Pikkuteatteri on vuodesta 2010 toiminut Pirkanmaalla tunnettu lasten- ja nuortenteatteri. Pyöritämme toimintaamme kokonaan vapaaehtoisvoimin, tarjoamme harrastusmahdollisuuksia 7-vuotiaasta ylöspäin ja näyttelijöitä on kolmessa eri ikäryhmässä. Teatteri tekee kulttuurityön rinnalla tärkeää lapsi- ja nuorisotyötä ja kohdistamme tuotantomme koko väestöön taloudellisesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta. Vuosien aikana Pikkuteatterin esityksiä on nähnyt jo yli 25 000 katsojaa.

Ronja Ryövärintytär on tarina, joka koskettaa ajattomasti ihmisiä. Tarina ystävyydestä, erilaisuudesta, itsensä voittamisesta on kaikessa kauneudessaan myös tarina pelosta, vihasta ja oudosta maailmasta. Tarina seuraa Ronjan kasvua ryövärisukujen riidan keskellä. Ronja Ryövärintytär on Astrid Lindgrenin klassikkoteos, joka kertoo ajattomasti henkisestä kasvusta ja lähimmäisen rakkaudesta.

Kangasalan Pikkuteatteri esittää Ronja Ryövärintyttären kaikessa komeudessaan. Anniina Pasosen sovitus on täynnä tanssia ja laulua läpi kauniin tarinan. Luvassa on teos, johon kuka tahansa voi heittäytyä vietäväksi.

Kangasalan Pikkuteatterin verkkosivut

Kangasalan Pikkuteatterin Facebook-sivut

Kangasalan Pohjola-Norden

Pohjoismaista yhteistyötä ystävien ja koulujen välillä vuodesta 1976. Keväisin koulut saavat ruotsinlukijoille stipendejä. Annamme anomuksesta myös matkastipendejä
ruotsinkielen kohentamiseen.

Kangasalan Pohjola-Nordenin verkkosivut

Kangasalan Seudun Hengitysyhdistys ry

Vuodesta 1941on järjestetty toimintaa, virkistystä ja kuntoilua jäsenille. Olemme Suomen vanhin hengitysyhdistys. Tällä hetkellä kuusi erilaista liikuntaryhmää. Lisäksi on
ajankohtaisia videoiltoja tai Teams-tapahtumia eri sairausryhmille ja laite-esittelyjä.

Kangasalan Seudun Hengitysyhdistys ry:n verkkosivut

Kangasala SK

Kangasala SK on vuonna 1993 perustettu suunnistuksen erikoisseura.

Seurassamme on 320 jäsentä.

Kangasala SK järjestää suunnistustoimintaa kaikenikäisille. Alle kouluikäisenä ja alakoulun ensimmäisillä luokilla alkeet voi opiskella joka kevät pidettävässä Hippokoulussa. Sieltä siirrytään iän ja taitojen mukaan Tikuihin, Takuihin, Liito-oraviin ja Kaahareihin. Yli 14-vuotiaat kuuluvat SM-ryhmään. Pääsarjan suunnistajien ryhmän nimi on Edustus ja aikuiset kunto- ja harrasteurheilijat toimivat Masters ja harraste-ryhmässä.

Harjoitustoimintaa on ympäri vuoden lähes viikon jokaiselle päivälle. Seuramme järjestää vuosittain kansallisia suunnistuskilpailuja sekä Tampereen Iltarasteja kaiken ikäisille ja tasoisille suunnistuksesta kiinnostuneille.

Kangasalan SK:n verkkosivut

Kangasalan Suomi-Saksa yhdistys ry

 

Zülpichin ja Kangasalan kaupunkien välistä ystäväkuntatoimintaa jo usean vuoden ajan, perustettu 1986. Tuemme vuosittain koulujen saksanlukijoita stipendeillä. Meiltä voi anoa avustusta matkaan saksankieliseen maahan.

Kangasalan Suomi-Saksa yhdistys ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Suomi–Venäjä-seura ry 

 

Kangasalan Suomi–Venäjä-seura kokoaa jäseniään ja muita kiinnostuneita sunnuntaisin Kangasalan Lepokodille kuuntelemaan kulttuuriesitelmiä ja keskustelemaan kahvi- ja teepöydän antimista nauttien. Esitelmien aiheet vaihtelevat Venäjän historiasta nykypäivään, kirjallisuudesta retkeilyyn, oopperasta ruokaperinteeseen ja kuvataiteesta suomalais-ugrilaisiin kieliin. Osa esitelmistä on katsottavissa YouTube-kanavallamme. Järjestämme myös musiikki- ja elokuvailtoja sekä retkiä teatteriin, konsertteihin ja kiinnostaviin kulttuurikohteisiin. 

Kangasalan Suomi-Venäjä-seuran verkkosivut

Kangasalan Suomi-Venäjä-seuran YouTube-kanava

Kangasalan suun terveyspalvelut

Suun terveyspalvelut ovat osa kuntalaisten perusterveydenhuoltoa. Hammas- ja suusairauksia pystytään ennaltaehkäisemään huolellisella ja säännöllisellä kotihoidolla.

Suun terveyspalveluihin ovat oikeutettuja kaikki kuntalaiset. Kiireellistä hoitoa annetaan kotikunnasta riippumatta.

Kangasalan suun terveyspalvelut verkkosivut

Kangasala-Talo

Kangasala Arts Centre in Kangasala, Finland designed by Heikkinen-Komonen Architects

Kangasala-talo on konserttien, tapahtumien, taidenäyttelyiden ja kokousten koti aivan kulman takana, Kangasalan ydinkeskustassa, 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Kangasala-salin intiimi tunnelma yltää jokaiselle salin noin 300 paikalle eturivin elämyksenä. Kangasala-talo sekä K-Kino ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoavat uniikkia koettavaa musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin. Tapahtumajärjestäjälle Kangasala-talo tarjoaa ainutlaatuiset puitteet. Kaikki tämä yhden kulttuuritalon seinien sisäpuolella.

Kangasala-talo oy:n verkkosivut

Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivut

K-Kinon verkkosivut

Kangasala-talo oy:n Facebook-sivut

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Facebook-sivut

K-Kinon Facebook-sivut

Kangasalan terveyskeskus / Terveysneuvonta

Mielen hyvinvointi

– Tutustu, miten arkiset valinnat vaikuttavat mielenterveyteesi

– Testaa mielenterveyden käsi: nukkuminen, syöminen, ihmissuhteet ja tunteet, liikkuminen ja rentoutuminen

– Hae vinkkejä ja tukea elämääsi

Kangasalan Uimahalli Kuohu

Kangasalan Uimahalli Kuohu on monipuolinen uimahalli, jonka allasvalikoimaan kuuluvat kuntouintiallas, opetusallas, kahluuallas, kylmävesiallas, monitoimiallas ja vesiputousallas. Lisäksi uimahallissa on vesiliukumäki, hyppytorni ja pieni kiipeilyseinä. Uimahallissa järjestetään paljon ohjattua toimintaa, kuten lasten uimakouluja, aikuisten uintikursseja, vesijumppia sekä erityisesti lapsille suunnattua toimintaa (mm. merenneitopyrstökokeilut, sup-lautakokeilut, uimahallisynttärit). Lisäksi Kuohusta löytyy Hydrohex-vesitreenilaite, joka on asiakkaiden käytössä omaa vesijumppaa ja -treeniä varten.

Uimahallista löytyy myös kuntosali Linja sekä wellness-palveluita tuottavat toimijat: SatuJalat, Golden Wellness, Hämeen Hoitotalo ja fysioterapeutti Jarkko Savenius. Kahvila Kuohun Keidas tarjoaa monenlaisia herkkuja sekä arkisin maittavaa itse tehtyä lounasta.

Tervetuloa nauttimaan vesiliikunnan riemusta!

Kangasalan Uimahalli Kuohun verkkosivut

Kangasalan Uimahalli Kuohun Facebook-sivut

Kangasalan Uimahalli Kuohun Instagram-sivu

Kangasalan kaupungin vammaisneuvosto

Vammaisneuvosto – Kangasala

Kangasalan kaupungin vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto on Kangasalan kaupungissa toimiva eläkeläisjärjestöjen yhteistyöelin, joka seuraa asioita ja päätöksentekoa ikäihmisten näkökulmasta. Sen tehtävänä on vaikuttaa ympäristön suunnitteluun ja toteutukseen siten, että julkiset tilat ja liikennevälineet sekä muut vastaavat soveltuvat myös niiden henkilöiden käyttöön, joiden kyky liikkua, toimia ja suunnistautua on iän, vamman taikka sairauden vuoksi rajoittunut. Edistää ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon aktiivisina toimijoina.

Osallistu ja poikkea osastollamme, kerromme lisää!

Merkkaa kalenteriin syksyn tapahtuma:

”Tehdään iästä numero” vanhusten viikon teemapäivää vietetään Kangasalla keskiviikkona 4.10.2023 klo 13.00–15.00 valtuustosalissa. Tilaisuuden ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

Kangasalan vanhemmat ry

Kangasalan Vanhemmat ry:n tavoitteena on tukea Kangasalla toimivia vanhempainyhdistyksiä ja yksittäisiä jäseniämme kaupungissamme asuvien lasten ja nuorten elämään ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Toimintaamme voi osallistua kuka vaan ja minkäkokoisella panostuksella tahansa.
Tule tutustumaan kaupunkimme eri vanhempainyhdistyksiin ja pyörittämään onnenpyörää!

Kangasalan vanhemmat ry: verkkosivut

Kangasalan vanhemmat ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Vihreät ry

Kangasalan Vihreät on vihreiden paikallisjärjestö, joka järjestää ja kehittää vihreiden toimintaa Kangasalla. Vihreät on puolueena olemassa turvatakseen ympäristön, ihmisten ja politiikan tulevaisuuden. Tavoitteenamme on eettisesti ja ekologisesti kestävä tulevaisuus, jossa turvallisuus, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat itsestäänselvyyksiä. Kangasalla olemme puolustaneet mm. pienempiä päiväkoti- ja kouluryhmiä, joukkoliikennettä, luontokohteiden suojelua ja kasvisruoan lisäämistä kouluissa.

Kangasalan Vihreät ry:n verkkosivut

Kangasalan Vihreät ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Vihreät ry:n Instagram-sivu

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Taitokeskus Kangasala ja Taito Pirkanmaa ry 

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä – oppia, osaamista ja onnistumisen iloa

Näpsä järjestää käsityön taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Tunneilla opitaan käsityön vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen. Monipuolisten käsityötaitojen lisäksi tunneilta tarttuu mukaan mm. luovuutta, rohkeutta, pitkäjänteisyyttä ja ongelmanratkaisutaitoja. Ryhmäkoot ovat pieniä, jolloin aikaa jää kohtaamisille ja yhdessä oppimiselle.

Opetusryhmiä on Kangasalan keskustan lisäksi Vatialan ja Liuksialan kouluilla. Syksylle 2023 avaamme hakuun uuden ryhmän Lamminrahkan koululle. Näpsään ovat tervetulleita kaikki käsityöstä innostuneet 7-vuotiaasta alkaen.

Aloita siis uusi ihana harrastus ja tule mukaan Näpsään!

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän Facebook-sivut

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän Instagram-sivu

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän Youtube-kanava

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän TikTok-tili

Taitokeskus Kangasalan Facebook-sivut

Taitokeskus Pirkanmaa ry:n verkkosivut

Lepokodin ystävät Ry

Kuvassa Kangasalan Lepokoti
Kuva: Kangasalan Lepokoti

Perustettu 19.2.2023.

Tervetuloa mukaan toimimaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Lepokodin säilymisen hyväksi! Tule mukaan toimimaan Lepokoti-yhteisössä, tai liity kannatusjäseneksi! Jäsenmaksu 20 €/vuosi, opiskelijajäsenmaksu 10€/vuosi. Kannatusmaksu 100+ €/vuosi.

Kangasalan Lepokoti on historiallinen opastettu matkailukohde ja juhla- ja kokoustila, jossa onnistuvat myös ruoka- ja kahvilapalvelut tilauksesta. Talon saunarakennuksessa mm. tilava sauna, takkahuone ja keittiö. Kesäaikaan Lepokodilla toimii kesäteatteri ja Kangasalan kädentaitajien puoti. Lepokotia ylläpitää Lepokoti Säätiö.

Tapahtumia Lepokodilla:

 • Kangasalan kirjakahvila kerran kuussa syys- ja kevätkautena (seuraava vieras Helena Jouppila su 23.4.)
 • Lepojamit joka kuukausi
 • Heinäkuussa kesäjazzit Lepokodin pihapiirissä
 • Kauhujen viikonloppu
 • Museoiden yö
 • Konsertteja
 • Teatteriesityksiä

Kangasalan Lepokodin verkkosivut

Kangasalan Lepokoti Facebookissa

Lihasulan ja Palonkylät ry

Kyläyhdistys, joka pyrkii lisäämään alueensa asukkaiden viihtyvyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Järjestämme alueen asukkaille, myös kesäasukkaille, tapahtumia yhteisen kylätalon puitteissa. Taloa vuokrataan myös erilaisiin tapahtumiin kuten häihin, isoihin juhliin yms.

Lihasulan ja Palonkylän ry:n Facebook-sivut

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistys ry  

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistys ry on jo sata vuotta ajanut lapsiperheiden asiaa Kangasalla. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä sekä lapsiperheiden hyvinvointia eri elämänvaiheissa. Järjestämme mm. lastentarvikekirpputoreja, touhutunteja, retkiä, vertaisryhmiä sekä erilaisia tapahtumia perheille. Lämpimästi tervetuloa vapaaehtoistoimintaamme ja tapahtumiimme mukaan!

 MLL:n Kangasalan yhdistys ry:n verkkosivut

 MLL:n Kangasalan yhdistys ry:n Facebook-sivut

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry

Pirkanmaan FinFami tarjoaa tietoa, tukea ja toivoa mielenterveys- tai päihdehäiriöön sairastuneiden läheisille koko Pirkanmaan alueella. Toimintamuotoja ovat esimerkiksi maksuton ja luottamuksellinen keskustelutuki eli omaisneuvonta, vertaistuki, vertaistukiryhmät, luennot ja virkistystapahtumat sekä -retket. Tarkoituksena on tarjota sairastuneiden läheisille keinoja arjessa jaksamiseen ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Yhdistyksessä työskentelee 17 ammattilaista ja toiminnassa on mukana noin 130 vapaaehtoistoimijaa ja koulutettua omaiskokemusasiantuntijaa.

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – Finfami ry:n verkkosivut

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – Finfami ry:n Instagram-sivu

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – Finfami ry:n Facebook-sivut

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – Finfami ry:n Youtube-tili

Mielenterveys Pirkanmaa – Finfami ry:n Podcast

Pirkan Tekonivelyhdistys ry

Pirkan Tekonivelyhdistys tarjoaa tietoa, vertaistukea ja mielenvirkeyttä.

Yhdistyksen kotipaikka on Kangasala. Tervetuloa toimintaan: olet sitten tekonivelleikattu, nivelrikkoinen tai muuten vaan kiinnostunut toiminnasta. Tarjoamme vertaistukea keskusteluiltoja ja luentoja yhdessäoloa. Tule mukaan ideoimaan ja toteuttamaan!

Ota yhteyttä sähköpostitse yhdistykseemme pirkan.tekonivel@gmail.com.

Pirkan Tekonivelyhdistys ry:n Facebook-sivut

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys

Toimimme kohderyhmämme (eri allergiasairaudet, atooppinen iho, astma, ruoka-allergiat, anafylaksia, tuoksuyliherkkyys) arjen helpottamiseksi. Toimintaamme kuuluvat mm. asiantuntijaluennot, maksuton ja henkilökohtainen neuvonta, vertaisryhmät, ruokakurssit sekä luonto-, liikunta- ja virkistystilaisuudet. Toiminta-alueemme on Pirkanmaa, toimitilamme sijaitsevat Tampereella ja paljon toimintaa järjestämme myös verkossa. Tervetuloa mukaan!

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen verkkosivut

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Facebook-sivut 

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Instagram-sivu

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Twitter-sivu

Erimenun verkkosivut

Erimenun Facebook-sivut

Erimenun Instagram-sivu

Erimenun Twitter-sivu

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry toimii vapaaehtoisvoimin Pirkanmaan sydämestä, Tampereelta, käsin. Tarjoamme tietoa, neuvoja ja vertaistukea keliaakikoille, gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja heidän läheisilleen. Suomessa toimii 30 Keliakialiiton paikallisyhdistystä. Jokainen henkilöjäsen kuuluu johonkin keliakiayhdistykseen.

Yhdistykset toimivat keliaakikkojen ja ihokeliaakikkojen sekä gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ja heidän läheistensä tukena sekä edistävät jäsentensä hyvinvointia omalla alueellaan. Keliakiayhdistysten vapaaehtoiset järjestävät eri puolilla Suomea monenlaista toimintaa kuten jäsentilaisuuksia, luento- ja neuvontatapahtumia, leivontailtoja, retkiä, matkoja sekä lasten ja nuorten tapahtumia.

Tällä linkillä⁠⁠⁠⁠⁠⁠ voit liittyä yhdistyksen Whatsapp-ryhmään, jossa jaamme tietoa yhdistyksestä, sen tapahtumista ja gluteenittomuudesta

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry:n verkkosivut

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry:n Facebook-sivut

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry:n Instagram-sivu

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry:n TikTok-tili

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry on yhdistys muistisairaille, heidän läheisilleen sekä kaikille muistiasioista kiinnostuneille. Yhdistys antaa tietoa muistisairauksista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta, saatavilla olevista palveluista ja etuisuuksista. Yhdistyksen toimisto sijaitsee Tampereella Tullintorilla (Hammareninkatu 7, 3. krs.)

Kangasalla toimii kaksi muistikahvilaa kerran kuukaudessa, jotka ovat on avoimia kohtaamispaikkoja kaikille muistiasioista kiinnostuneille. Kahvilaan olet tervetullut juttelemaan, kuulemaan ja kyselemään kaikesta aivoterveyteen ja muistiin liittyvistä asioista. Lisätietoja: verkkosivuilta tai muistiohjaaja Anu Heinonen, p.050 301 0418, anu.heinonen@pirkanmaanmuistiyhdistys.fi.

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry:n verkkosivut

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry:n Facebook-sivut

Sekakuoro Pikantit

Kuva: Pikantit

Pikantit on kangasalalainen sekakuoro, jossa on tällä hetkellä 35 laulajaa. Kuorolla on iloinen ja innostava kuoronjohtaja, muusikko ja musiikinopettaja Laura Eskola. Kuoron ohjelmisto on monipuolinen ja sisältää uutta ja vanhaa, taiteellista, hengellistä ja viihteellistä musiikkia.

Kuoron historia ulottuu yli 70 vuoden taakse, ja se tunnettiin aiemmin Kangasalan Karjalakuorona. Vuodesta 2007 se on toiminut itsenäisenä kuorona, jota ylläpitää Kesäpäivän Laulu ry.

Kuoro harjoittelee tällä hetkellä keskiviikkoiltaisin Kirkonkylän seurakuntakodilla, mutta syksyllä harjoitusilta on muuttumassa maanantaiksi. Otamme uusia kuorolaisia, tervetuloa tutustumaan!

Pikanttien verkkosivut 

Pikanttien Facebook-sivut

SPR Kangasalan osasto

SPR Kangasalan osasto toimii paikallisesti aktiivisesti monella eri auttamissaralla. Jäsenistöä on noin 350, jotka osallistuvat osastomme eri toimintoihin. Osastomme toiminnassa konkreettista näkyvyyttä Kangasalan kaupunkikuvassa tuo Kirpputoritoiminta. Ensiaputaitoja opetetaan ja päivitetään osaston aktiivisesti toimivassa ensiapuryhmässä. Ystäväpalvelutoiminta on monitahoista vapaaehtoisapua heille, jotka kaipaavat läsnäoloa ja tukea. Aamupakohtaaminen toimii matalan kynnyksen kohtaamispaikkana, jossa osasto tarjoaa kävijöilleen turvallisen tilan kohdata ihmisiä hyvän aamupalan merkeissä.

Nälkäpäivä keräys ja yhdistysten yhteiset tapahtumat kuuluvat oleellisesti toimintaamme. Verenluovutusta yhdessä Veripalvelun kanssa järjestetään Kuohussa säännöllisesti useita kertoja vuodessa.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

SPR Kangasalan osaston verkkosivut

SPR Kangasalan osaston Facebook-sivut

Tampereen Diabetesyhdistys ry

Yhdistys toimii Kangasalan ja Pälkäneen alueella. Toiminta-ajatuksena on valtimoterveyden ja terveiden elintapojen edistäminen. Yhdistys tarjoaa diabeetikoille ja heidän läheisilleen sekä diabeteksen riskiryhmään kuuluville tukea ja tietoa diabeteksen hoidossa ja ehkäisyssä sekä monipuolista toimintaa. Kattojärjestömme on Suomen Diabetesliitto ja jäsenmäärämme on noin 3 400.

Tampereen Diabetesyhdistys ry:n verkkosivut

Tampereen Diabetesyhdistys ry:n Facebook-sivut

Tampereen Diabetesyhdistys ry:n Instagram-sivu

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry on perustettu vuonna 2000 ja se toimii koko Pirkanmaan alueella. Yhdistys on omaishoitajien tukena ja apuna arjen haasteissa. Järjestämme virkistys- ja vertaistoimintaa, tapahtumia, retkiä ja koulutusta. Yhdistys toteuttaa valtakunnallista OmaisOiva-toimintaa, joka on avointa toimintaa kaikille epävirallisille ja virallisille omaishoitajille sekä omaishoidosta kiinnostuneille henkilöille. OmaisOivan toimintoihin osallistuminen on maksutonta, eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä tai kunnan kanssa tehtyä omaishoitosopimusta.

Katso vertaistoimintamme Kangasalla ja Pälkäneellä:

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry:n verkkosivut

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry:n Facebook-sivut

Teemana Muutos – TeeMu ry

Olemme Kangasalla vuodesta 1993 toiminut sitoutumaton työttömien yhdistys. Toimintaamme ohjaa tasa-arvoisuus, kunnioittava kohtaaminen, luottamuksellisuus ja yhteisöllisyys. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on antaa tukea ja ohjausta työikäisille kangasalalaisille. Tarjoamme tukea työllistymiseen, omien vahvuuksien löytämiseen, arjen hallintaan, digitaitojen kehittämiseen sekä liikunnan ilon löytämiseen hankkeidemme kautta sekä jäsentoiminnalla.

Teemana Muutos ry:n verkkosivut

Teemana Muutos ry:n Facebook-sivut

Tredu Kangasalan toimipiste

ViaDia Pirkanmaa Ry

ViaDia Pirkanmaa ry

Valkeakoski-opisto 

Valkeakoski-opisto järjestää kansalaisopisto-opetusta Kangasalla, Pälkäneellä, Valkeakoskella, Akaassa ja Urjalassa. Opisto järjestää myös tapahtumia ja maksuttomia luentoja.

Kurssitarjonnassamme on liikuntaa, tanssia, taideaineita, käsityötä, musiikkia, teatteria, kieli- ja kirjallisuuskursseja, kotitaloutta sekä yhteiskunnallisia aineita. Opiston kurssisuunnittelijat auttavat mielellään sopivan kurssin löytymisessä. Kangasalan palvelupiste sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa. Asiakkaita palvellaan ke-to klo 10-12 ja 13-15.30.

Valkeakoski-opiston verkkosivut 

Valkeakoski-opiston Facebook-sivut

Yleisurheilu Team

Uuden Kangasalalaisen urheiluseuran Yleisurheilu Teamin toiminnan pääpaino on alle 17-vuotiaiden urheilutoiminnassa. Tapahtumia myös aikuisille kuntoilijoille.