Kulttuuri- ja hyvinvointitori 2022, osallistujat

 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2022 tavataan jälleen yli 60 Kangasalla toimivaa yhdistystä, järjestöä sekä hyvinvointi- ja kulttuuripalveluiden tuottajaa. Tällä sivulla pääset tarkemmin tutustumaan tapahtuman osallistujiin.

 

Mukana vain verkossa!
Tutustu eläkeliiton toimintaan alapuolelta löytyvien videoiden avulla. 

Eläkeliiton Kangasalan yhdistys ry

Eläkeläisyhdistys. Kohderyhmänä nykyiset ja tulevat eläkeläiset. Ydintoimintana jäsentapaamiset, boccia sekä erilaiset retket, muun muassa teatteri- ja konserttiretket sekä matkat.

Eläkeliiton Kangasalan yhdistyksen verkkosivut

Katso kaikki Eläkeliiton videot osoitteessa https://dreambroker.com/channel/09wq6ifh#/menu

FC Kangasala

Iloista jalista joka junnulle! FC Kangasala kasvattaa lapset ja nuoret liikunnalliseen elämäntapaan ja antaa eväät oman huipun tavoitteluun jalkapallossa ja futsalissa jossa aivan kuka tahansa voi olla tähti!

FC Kangasalan verkkosivut

FC Kangasalan Facebook-sivut

Jalmarin Koto (Kangasalan kaupungin lähitori ja vapaaehtoistyö)

Kuvassa henkilöt tanssivat
Kuva: Jalmarin Koto

Tutustu palvelukeskus Jalmarin Kodon monipuoliseen toimintaan. Lähitori tuottaa myös matalan kynnyksen palveluja ikäihmisille ja heidän läheisilleen (palveluohjaus, avoimet ryhmät ja tapahtumat). Meiltä löytyvät myös kaikille avoimet omaishoitaja-, ohjaus- ja neuvontapalvelut. 

Saman katon alla ovat myös vapaaehtoistyö, Jalmarin Juttutupa, Äijäklubi, Teemakahvila, erilaiset ulkoilu- ja liikuntaryhmät, päiväkeskus ja kaikille avoin ruokatupa Wilhelmiina. Vapaaehtoistyö yhdistää vapaaehtoisystävät ja vapaaehtoisapua tarvitsevat esimerkiksi saattamisen lääkäriin sekä avustamisen erilaisissa tapahtumissa muodossa.

Jalmarinkodon verkkosivut

Jalmarinkodon Facebook-sivut

Kangasalan Invalidit ry

Edistää fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan yhdenvertaisina ja täysivaltaisina jäseninä.

Kangasalan Invalidit ry:n verkkosivut

Kangasalan kameraseura ry

Kuva metsästä, Ismo Santapukki.
Kuva: Ismo Santapukki

Kangasalan Kameraseura ry on jäsenistön yhteistyöllä aktiivisesti toimiva yhdistys. Kokoonnumme säännöllisesti kerhoiltoihin opettelemaan valokuvaamista ja kuvaamiseen sekä kuvankäsittelyyn liittyviä asioita sekä kutsumme mielenkiintoisia vierailijoita luennoimaan. Järjestämme näyttelyitä jäsentemme kuvista sekä retkeilemme valokuvauksen merkeissä mm. kansallispuistoissa ja lähiseudun kiinnostavissa kohteissa sekä teemme tutustumiskäyntejä valokuva-alan yrityksiin. Seuramme on Suomen Kameraseurojen Liiton jäsenseura.

Kangasalan kameraseuran verkkosivut

Kangasalan Kansantanssijat

Kuvassa Kangasalan kansantanssijat

Kangasalan kansantanssijoiden harjoituksissa tanssitaan kansantansseja, leikitään erilaisia liikuntaleikkejä ja kurkistetaan välillä lavatanssienkin puolelle. Seurassamme tanssii tällä hetkellä 3–15-vuotiaita lapsia ja nuoria, ja mukaan pääsee matalalla kynnyksellä. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi esiinnymme erilaisissa tapahtumissa ja osallistumme tapahtumiin Suomessa ja toisinaan ulkomaillakin.

Kangasalan kansantanssijoiden Facebook-sivut

Kangasalan Karjalaseura ry

Kangasalan Karjalaseura ry tekee tunnetuksi monimuotoista karjalaista kulttuuria.

Siirtokarjalaisten lahjoittamista perinne-esineistä, tekstiileistä, kirjoista, evakkotarinoista, muistelmista, tauluista, kartoista ja kansallispuvuista syntyi karjalaisen kulttuurin keskus ja paikallismuseo Äijälä. Museo on avoinna heinäkuun sunnuntait klo 13-16, muulloin sopimuksen mukaan. Talo toimii myös juhla- ja kokoustilana nimellä Juhlatalo Äijälä.

Kangasalan Karjalaseura ry:n verkkosivut

Juhlatalo Äijälän verkkosivut

Kangasalan kaupunki

Kangasala on kasvava ja kehittyvä, luonnonläheinen kulttuurikaupunki, joka tarjoaa laadukkaita palveluja niin asukkaille, yrittäjille kuin matkailijoille. Keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat asumisen ja yrittämisen monipuolisten palveluiden äärellä keskellä kaunista luontoa. Kangasala on aktiivinen osa kasvavaa Tampereen kaupunkiseudun kokonaisuutta.

Kangasala on kaupunkilaisia varten. Olemme kasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen edelläkävijä. Kaupunkina kuuntelemme, kokeilemme, mahdollistamme ja välitämme – tuemme hyvinvointia ja työllisyyttä.

Kangasalan kaupungin verkkosivut

Kangasalan kaupungin Facebook-sivut

Kangasalan kaupungin Instagram-sivut

Kangasalan keskusta

Keskustan toimintaa Kangasalla koordinoi Keskustan Kangasalan Kunnallisjärjestö ry. Kangasalan Keskusta on aktiivisesti mukana kunnallispolitiikka ja Pirkanmaan Hyvinvointialueen rakentamisessa.

Kangasalan Keskustan verkkosivut

Kangasalan kirjasto

Kuva: Elina Rauhala-Kari

Kangasalan kirjastoon kuuluvat torin laidalla sijaitsevan pääkirjaston lisäksi Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan lähikirjastot sekä kirjastoauto Kotikujan Konsta. Kirjojen, lehtien, musiikin, elokuvien ja pelien lisäksi tarjolla on verkkolehtiä ja e-kirjoja. Voit lainata meiltä myös soittimia ja liikuntavälineitä. Teemme myös mielellämme yhteistyötä koulujen, päiväkotien ja yhdistysten kanssa. Vaatimattomasti parasta kirjastopalvelua jo vuodesta 1862!  

Kangasalan kirjaston verkkosivut

PIKI-verkkokirjasto

Kangasalan kirjaston Facebook-sivut

Kangasalan kirjaston Instagram-sivu

Kangasalan kirjaston Twitter-sivu

Kangasalan kirjaston Youtube-sivu

Kangasalan Kisa ry:n Pesäpallojaosto

Kisan pesäpallojaosto tarjoaa kaikille pesäpallosta kiinnostuneille mahdollisuuden harrastaa pesäpalloa. Pesiskoulu on 7-12-vuotiaille lapsille ja nuorille helppo ja turvallinen tapa päästä mukaan pesäpallon pariin. Kuntopesiksen parissa aikuiset pääsevät harjoittelemaan ja pelaamaan rennolla otteella.

Kangasalan Kisa ry:n Pesäpallojaoston verkkosivut

Kangasalan Kokoomus

Kokoomustoimintaa Kangasalla organisoi paikallisjärjestö Kangasalan Kokoomus ry. Olemme Kangasalan suurin valtuustoryhmä ja meillä on kattava edustus erilaisissa luottamustoimissa läpi kuntahallinnon. Haluamme kehittää vaikuttamista kunta- ja aluetasolla ja olemme aktiivisesti mukana tapahtumissa. Tahdomme tehdä työtä ihmisten, yhteiskunnan ja ympäristön hyväksi.

Kangasalan Kokoomuksen verkkosivut

Kangasalan Kokoomuksen Facebook-sivut

Kangasalan Kristillisdemokraatit

Kangasalan Kristillisdemokraatit – Arvoistasi politiikkaa

Mukana valtuutettuja KD aktiiveja, poikkea jutulle!

Kangasalan Kristillisdemokraattien verkkosivut

Kangasalan Kristilliset Eläkeläiset ry

Kristillinen eläkeliitto on valtakunnallinen kristilliseltä arvopohjalta toimiva eläkejärjestö, olemme yksi sen paikallisyhdistyksistä. Tarkoitus on edistää eläkeikäisten hyvinvointia ja terveyttä ja toimia heidän etujensa valvojana.

Järjestämme jäsenille kokoontumisia, luentoja, retkiä ym. toimintaa.

Kangasalan Kristilliset Eläkeläiset ry:n verkkosivut

Kangasalan kristilliset eläkeläiset esittely

Kangasalan kulttuuripalvelut

 

Kangasalan kulttuuripalveluiden tehtävä on edistää ja tukea paikallista kulttuuritoimintaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kaikenikäiset kangasalalaiset, kesäasukkaat ja matkailijat pääsevät nauttimaan monenlaisista tapahtumista ja toiminnasta ympäri vuoden eri puolilla kaupunkia. Kulttuuripalvelut hallinnoi myös Kangasalan kesäteatterialueen toimintaa.

Kangasalan kesäteatterin koko ohjelma, lipunmyynti sekä oheispalvelut löytyvät sivulta www.kangasalankesateatteri.fi

Kangasalan Kulttuuripalveluiden verkkosivut

Kangasalan kulttuuripalveluiden Facebook-sivut

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry:n tarkoituksena on edistää kuvataiteiden harrastusta niin Kangasalla kuin lähiympäristössäkin. Harrastajia ja taiteen ystäviä on koottu yhteiseen toimintaan jo vuodesta 1974 alkaen erilaisten taidekurssien ja tapahtumien parissa.

Yhdistyksen toiminta keskittyy kolmelle alueelle: kurssien, retkien ja näyttelyiden järjestämiseen. Tavoitteena on jäsenten kehittyminen, virikkeiden tarjoaminen ja omien töiden esille tuominen. Tärkeää on myös muiden harrastajien tapaaminen toiminnan puitteissa. Yhdistyksen vuosinäyttely on pidetty useamman vuoden ajan Terrassa ja kuukausittain vaihtuva yhden taulun näyttelylle on vakiintunut paikka pääkirjaston Novellia-kahvilassa. Kuvataidekurssi järjestetään perinteisesti kesällä, jonne yritämme löytää  aina mielenkiitoisen kuvataiteilijan kertomaan  ja opettamaan eri tekniikoita. Taideretkiä olemme tehneet niin kotimaahan kuin ulkomaillekin. Yhdistyksemme jakaa myös vuosittain stipendejä Kangasalan yläkoulujen lahjakkaille kuvataiteen harrastajille.

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry:n verkkosivut

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Latu ry

Omaehtoisen kuntoliikunnan ja urheilun aktivointia valtakunnallisen kattojärjestön Suomen Ladun alaisuudessa. Kohderyhminä lapset, nuoret, aikuiset sekä perheet. Aktiivisimpina lajeina hiihto, pyöräily, kävely, retkeily ja vaellus.

Kangasalan Latu ry:n verkkosivut

Kangasalan Latu ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Lepokoti

Kuvassa Kangasalan Lepokoti
Kuva: Kangasalan Lepokoti

Kangasalan Lepokoti on historiallinen opastettu matkailukohde ja juhla- ja kokoustila, jossa onnistuvat myös ruoka- ja kahvilapalvelut tilauksesta. Talon saunarakennuksessa mm. tilava sauna, takkahuone ja keittiö. Kesäaikaan Lepokodilla toimii kesäteatteri ja Kangasalan kädentaitajien puoti.

Lepokodin toiminta täysihoitolana ajoittuu vuosiin 1910-1986. Talo tuli tuolloin tunnetuksi kuuluisuuksien, erityisesti taiteilijoiden lomailu- ja työskentelypaikkana. Tänään entisöity Kangasalan Lepokoti esittelee runsasta ja omaperäistä esineistöään ja kiinnostavia tarinoitaan vierailijoille. Lepokotia ylläpitää Lepokoti Säätiö.

Kangasalan Lepokodin verkkosivut

Kangasalan Lepokoti Facebookissa

 

Kangasalan luonto ry

Kangasalan luonto ry on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenyhdistys, jonka toiminta-alue on Kangasala. Yhdistyksen jäsenmäärä on lähes 200. Paikallisyhdistyksen kautta jäsen kuuluu samalla myös valtakunnalliseen liittoon. Kotiseudun luonnon edunvalvonta on yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja sitä kautta kuntalaisten fyysinen ja henkinen hyvinvointi, joka on vakavasti uhattuna luontokadon edetessä. Toiminnallaan Kangasalan luonto pyrkii vaikuttamaan luontoarvoja koskevaan päätöksentekoon antamalla lausuntoja sekä tarvittaessa tekee valituksia ja tutkintapyyntöjä. Yhdistys osallistuu yleisötilaisuuksiin, järjestää tapahtumia sekä antaa neuvoja ja toimintaohjeita kuntalaista askarruttavissa luontoasioissa.

Suuri joukko suomalaisia tekee järjestöjen kautta vapaaehtoista luonnonsuojelutyötä koko kansakunnan hyväksi. Voit helposti tukea tätä työtä liittymällä yhdistyksemme jäseneksi.

Kangasalan luonto ry:n verkkosivut

Kangasalan luonto ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Martat

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta ja kansalaisvaikuttamista.

Kangasalan Martat ry on toiminut jo 41 vuotta. Toimintamme toteutamme jäsentemme toiveiden mukaisesti erityisesti käsityö-, ruoanvalmistus- ja puutarhateemat mielessä. Kokoonnumme kevät- ja syyskaudella pääsääntöisesti kuukauden toisena maanantaina klo 18.00 erikseen sovitussa paikassa.

Kangasalan Marttojen verkkosivut

Kangasalan nuorisopalvelut

Kangasalan kaupungin nuorisopalveluiden nuorisotyötä tehdään monipuolisesti ja koulujen kanssa tiiviissä yhteistyössä.

Nuorisotyön muotoja Kangasalla ovat muun muassa

  • Nuorisotilatoiminta sekä liikkuva nuorisotyö
  • Nuorisovaltuusto
  • Nuoriso-ohjaajien koulupäivystykset ja oppilashuollolliset ryhmät
  • Erilaiset leirit ja tapahtumat
  • Avustustoiminta

Nuorisotyön palvelut on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille. Pääkohderyhmä on 13 – 17 -vuotiaat, mutta toimintaa järjestetään myös alakouluikäisille sekä täysi-ikäisille.

Kangasalan nuorisopalveluiden verkkosivut

Kangasalan nuorisopalvelut Facebookissa

Kangasalan nuorisopalvelut Instagramissa

Kangasalan nuorisopalveluiden esittely YouTubessa

Kangasalan nuorisovaltuuston esittely YouTubessa

Kangasalan Perussuomalaiset ry

Kangasalan Perusuomalaiset ry:n verkkosivut

Kangasalan Pikkuteatteri

Kuvassa Pikkuteatterin näyttelijöitä eläimiksi pukeutuneina
Kuva: Kangasalan Pikkuteatteri

Kangasalan Pikkuteatteri on vuodesta 2010 toiminut Pirkanmaalla tunnettu lasten- ja nuortenteatteri. Pyöritämme toimintaamme kokonaan vapaaehtoisvoimin, tarjoamme harrastusmahdollisuuksia 7-vuotiaasta ylöspäin ja näyttelijöitä on kolmessa eri ikäryhmässä. Teatteri tekee kulttuurityön rinnalla tärkeää lapsi- ja nuorisotyötä ja kohdistamme tuotantomme koko väestöön taloudellisesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta. Vuosien aikana Pikkuteatterin esityksiä on nähnyt jo yli 25 000 katsojaa.  

Kangasalan Pikkuteatterin verkkosivut

Kangasalan Pikkuteatterin Facebook-sivut

Kangasalan Pikkuteatteri 10v

Kangasalan SDP

Paikallinen, kaikkien kaupunkilaisten hyvinvoinnin eteen päätöksiä tekevien valtuutettujen ja riviaktiivien joukko.

Kangasalan SDP:n verkkosivut

Kangasalan seudun 4H-yhdistys

Haluamme antaa oman panoksensa Kangasalan lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen, viihtymiseen ja kasvuun. Olemme nuorisotyötä ja varhaiskasvatusta edistävä yleishyödyllinen yhdistys. ”4H on monipuolinen harrastus.” Yhdistys tarjoaa 6-28 -vuotiaille lapsille ja nuorille kerhoja, retkiä, leirejä sekä koulutuksia ja kursseja erilaisiin työtehtäviin.

Yhdistys edistää nuorten työllistymistä tarjoamalla ja välittämällä nuorille työtehtäviä. Mahdollisuus työllistyä esim. kerhonohjaajaksi, 4H-kotipalveluun, piha- ja puutarhatöihin, lastenhoitajaksi tai dogsitteriksi. Nuori 13-28 -vuotias, perusta oma 4H-yritys ja tienaa rahaa. Yhdistyksen keskeisenä ajatuksena on kannustaa nuoria omatoimisuuteen ja yrittäjyyteen.

Kangasalan seudun 4H-yhdistyksen verkkosivut

Kangasalan seudun 4H-yhdistyksen Facebook-sivut

Kangasalan seudun 4H-yhdistyksen Instagram-sivut

Kangasalan Seudun Sydänyhdistys ry

 

Yhdistyksemme toimii Kangasalan ja Pälkäneen alueella. Toiminta-ajatuksena on sydän- ja verisuomiterveyden ja terveiden elintapojen edistäminen, hoidon ja kuntoutuksen kehittäminen, erilaisten terveystapahtumien, -kampanjoiden ja -kurssien järjestäminen, luento-, neuvonta- ja liikuntatilaisuuksien järjestäminen sekä vertaistukihenkilötoiminta. Kattojärjestömme on Sydänliitto ja kuulumme Sydän Suomen alueeseen.

Kangasalan Seudun Sydänyhdistys verkossa

Kangasala-Seura ry

Kotiseutumuseo

Kangasala-Seura ry:n tehtävänä on ”suojella ja vaalia” historiallisia muistoja ja luonnonkauneutta sekä elvyttää kotipitäjän kulttuuriperinteiden arvostusta. Toiminnan perustana ovat kotiseutumuseo näyttelyineen ja vuosittain ilmestyvä Kangasalan Joulu -vuosikirja. Kotiseutumuseossa voi tutustua Kangasalan historiaan perus- ja vaihtuvissa näyttelyissä.

Kangasala-Seura ry:n verkkosivut

Kangasalan kotiseutumuseon Facebook-sivut

Kangasalan Seurakunta

Kuvassa seurakunnan logo ja puhkeavia versoja

 

Kangasalan seurakunnassa kokoontuu erilaisia ja eri-ikäisille suunnattuja ryhmiä. Toimintaan mahtuu monenlaista tekemistä, kokemista ja näkemistä. Seurakunta on lähelläsi, ympärilläsi ja siellä, missä sinäkin. Olet tervetullut mukaan yhteiselle matkalle!

Kangasalan seurakunnan verkkosivut

Kangasalan seurakunnan diakoniatyön esittelyvideo YouTubessa

 

Kangasala SK

Kangasala SK on suunnistuksen hyvän mielen huippuseura. Seurassa on aktiivista harraste- ja kilpailutoimintaa kaikissa ikäluokissa. Järjestämme alueella arvokilpailuja, viimeisimpänä Jukolan viestin yhteistyössä usean kangasalalaisen seuran ja vapaaehtoisen kanssa.

Kangasalan SK:n verkkosivut

Kangasalan Suomi–Venäjä-seura ry 

Osallistumme tapahtumaan vain verkossa. Voitte tutustua toimintaamme verkkosivuillamme tai katsomalla esittelyvideon.

 

Kangasalan Suomi–Venäjä-seura kokoaa jäseniään ja muita kiinnostuneita sunnuntaisin Kangasalan Lepokodille kuuntelemaan kulttuuriesitelmiä ja keskustelemaan kahvi- ja teepöydän antimista nauttien. Esitelmien aiheet vaihtelevat Venäjän historiasta nykypäivään, kirjallisuudesta retkeilyyn, oopperasta ruokaperinteeseen ja kuvataiteesta suomalais-ugrilaisiin kieliin. Osa esitelmistä on katsottavissa YouTube-kanavallamme. Järjestämme myös musiikki- ja elokuvailtoja sekä retkiä teatteriin, konsertteihin ja kiinnostaviin kulttuurikohteisiin. 

Kangasalan Suomi-Venäjä-seuran verkkosivut

Kangasalan Suomi-Venäjä-seuran YouTube-kanava

Kangasalan suun terveyspalvelut

Suun terveyspalvelut ovat osa kuntalaisten perusterveydenhuoltoa. Hammas- ja suusairauksia pystytään ennaltaehkäisemään huolellisella ja säännöllisellä kotihoidolla.

Suun terveyspalveluihin ovat oikeutettuja kaikki kuntalaiset. Kiireellistä hoitoa annetaan kotikunnasta riippumatta.

Kangasalan suun terveyspalvelut verkkosivut

Kangasala-Talo

Kangasala Arts Centre in Kangasala, Finland designed by Heikkinen-Komonen Architects

Kangasala-talo on konserttien, tapahtumien, taidenäyttelyiden ja kokousten koti aivan kulman takana, Kangasalan ydinkeskustassa, 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Kangasala-salin intiimi tunnelma yltää jokaiselle salin noin 300 paikalle eturivin elämyksenä. Kangasala-talo sekä K-Kino ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoavat uniikkia koettavaa musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin. Tapahtumajärjestäjälle Kangasala-talo tarjoaa ainutlaatuiset puitteet. Kaikki tämä yhden kulttuuritalon seinien sisäpuolella.

Kangasala-talo oy:n verkkosivut

Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivut

K-Kinon verkkosivut

Kangasala-talo oy:n Facebook-sivut

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Facebook-sivut

K-Kinon Facebook-sivut

 

Kangasalan terveyskeskus / Terveysneuvonta

Mielen hyvinvointi

– Tutustu, miten arkiset valinnat vaikuttavat mielenterveyteesi

– Testaa mielenterveyden käsi: nukkuminen, syöminen, ihmissuhteet ja tunteet, liikkuminen ja rentoutuminen

– Hae vinkkejä ja tukea elämääsi

Kangasalan Uimahalli Kuohu

Kangasalan Uimahalli Kuohu on monipuolinen uimahalli, jonka allasvalikoimaan kuuluvat kuntouintiallas, opetusallas, kahluuallas, kylmävesiallas, monitoimiallas ja vesiputousallas. Lisäksi uimahallissa on vesiliukumäki, hyppytorni ja pieni kiipeilyseinä. Uimahallissa järjestetään paljon ohjattua toimintaa, kuten lasten uimakouluja, aikuisten uintikursseja, vesijumppia sekä erityisesti lapsille suunnattua toimintaa (mm. merenneitopyrstökokeilut, sup-lautakokeilut, uimahallisynttärit). Lisäksi Kuohusta löytyy Hydrohex-vesitreenilaite, joka on asiakkaiden käytössä omaa vesijumppaa ja -treeniä varten. Tervetuloa nauttimaan vesiliikunnan riemusta! 

Kangasalan Uimahalli Kuohun verkkosivut

Kangasalan Uimahalli Kuohun Facebook-sivut

 

Kangasalan Urheilijat KU-68 ry

Kangasalan Urheilijat KU-68 järjestää liikunta- ja urheilupalveluja monipuolisesti vauvasta vaariin. Järjestämme paljon erilaisia viikoittain kokoontuvia matalan kynnyksen harrasteliikuntaryhmiä ympäri vuoden. Lisäksi tarjoamme leirejä, vesiliikuntaa, yleisurheilua, koripallojoukkueita ja salibandyjoukkueita.

Urheilijat KU-68 verkkosivut

Kangasalan Urkupäivien kannatusyhdistys ry

Kangasalan Urkupäivien kannatusyhdistyksen tavoitteena on edistää urkutaidetta Kangasalla ja lähiympäristössä, herättää kiinnostusta urkutaidetta kohtaan ja kehittää sen ymmärtämistä nykyaikaisena taidemuotona.

Urkupäivät Kangasalla -verkkosivut

Kangasalan Vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto toimii lakisääteisenä vaikuttamistoimielimenä, joka edistää ikääntyneen väestön asemaa ja osallisuutta kaupunkilaisena tavoitteena hyvinvointi, hyvä elämä ja ennen kaikkea toimiva arki.

Kangasalan Vasemmistoliitto ry

Poliittisen puolueen perusjärjestö. Aktiivista poliittista ja kulttuuritoimintaa kaiken ikäisille.

Kangasalan Vasemmistoliitto ry:n verkkosivut

Kangasalan Vihreät ry

Kangasalan Vihreät tekee töitä vihreämmän Kangasalan puolesta.

Kangasalan Vihreät ry:n verkkosivut

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Taitokeskus Kangasala ja Taito Pirkanmaa ry 

Taitokeskus Kangasala on monipuolinen harrastuspaikka ja käsityö- ja muotoilukoulu Näpsässä on ryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille.  Lisäksi taitokeskuksessa järjestetään lyhyt- ja tilauskursseja. Taitokeskuksessa on kangaspuita, joissa voi kutoa mattoja ja muita sisustustekstiilejä.

Myymälässämme on myös Taito Pirkanmaan lankoja, muita käsityötarvikkeita ja matonkuteita. Valikoimissamme on lisäksi jonkin verran valmiita tuotteita, esimerkiksi syksyllä 2019 kehitetyt Kangasala-tuotteet. 

Taito Pirkanmaa ry:n toiminta-ajatus on pirkanmaalaisen käsityökulttuurin edistäminen taitona ja elinkeinona. Yhdistyksemme arvot ovat luovuus, taito, yrittäjyys ja kestävä kehitys. Visiomme on tuottaa hyvää oloa, käsityöelämyksiä ja kädentaitojen osaamista elämän eri vaiheissa.

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän Facebook-sivut

Taitokeskus Kangasalan Facebook-sivut

Taitokeskus Pirkanmaa ry:n verkkosivut

Liikenneturva

Liikenneturvan tehtävänä on edistää tieliikenteen turvallisuutta vaikuttamalla ihmisten liikennekäyttäytymiseen. Vahvistamme turvallista liikennekäyttäytymistä sekä liikenneturvallisuuden arvostusta yhteiskunnassa lisäämällä tietoa liikenneturvallisuudesta ja vaikuttamalla kansalaisten arvoihin, asenteisiin ja liikennekäyttäytymiseen.

Liikenneturvan verkkosivut

Lihasulan ja Palonkylät ry

Kyläyhdistys, joka pyrkii lisäämään alueensa asukkaiden viihtyvyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Järjestämme alueen asukkaille, myös kesäasukkaille, tapahtumia yhteisen kylätalon puitteissa. Taloa vuokrataan myös erilaisiin tapahtumiin kuten häihin, isoihin juhliin yms.

Lihasulan ja Palonkylän ry:n Facebook-sivut

Länkyn Taekwondo ry

Kuva: Länkyn Taekwondo
Kuva: Länkyn Taekwondo

Länkyn Taekwondo ry on 2016 perustettu Suomen Taekwondoliiton jäsenseura sekä Suomen Olympiakomitean Tähtiseura lasten ja nuorten toiminnassa.

Seuran harjoitukset pidetään Huutijärven koululla. Harrastuksen voi aloittaa aina lauantaisin klo 12. Seurassamme harrastetaan perhe-taekwondoa – aikuiset ja lapset yhdessä – panostaen erityisesti lapsiin ja nuoriin. Kaikkia kunnioitetaan ja kuunnellaan, kaikki otetaan huomioon. Länkyssä on kiva ja turvallista harrastaa ja olla yhdessä. Olemme ns. harrasteseura, mutta tarjoamme mahdollisuuden myös kilpailemiseen.

Länkyn Taekwondo ry:n verkkosivut

Länkyn Taekwondo ry:n Facebook-sivut

Länkyn Taekwondo ry:n Instagram-sivu

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistys ry  

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistys ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä sekä lapsiperheiden hyvinvointia tarjoamalla vertaistukea ja luomalla osallistumismahdollisuuksia eri elämäntilanteissa. Järjestämme vapaaehtoisvoimin mm. tapahtumia, touhutunteja, vertaisryhmiä, lastentarvikekirpputoreja sekä retkiä. Toimimme ns. vanhan Kangasalan alueella. MLL:n Kangasalan yhdistys on ollut useana vuonna Suomen suurin MLL:n paikallisyhdistys. Tervetuloa mukaan toimintaan! 

 MLL:n Kangasalan yhdistys ry:n verkkosivut

 MLL:n Kangasalan yhdistys ry:n Facebook-sivut

Nukketeatteri Hupilainen ja Nukketeatteri Hupilaisen kannatusyhdistys ry

Kuvassa Hupilaisen väki.
Kuva: Hupilainen

Nukketeatteri Hupilainen aloitti toimintansa vuonna 1984. Toiminnan tueksi perustettiin Nukketeatteri Hupilaisen Kannatusyhdistys ry. Teatterin kotinäyttämö on teatteritalo Parvula Kangasalla, jossa on tilaa 50 katsojalle. Teatteritalossa pidetään esitysten lisäksi nukketeatteriin liittyviä kursseja.

Nukketeatteri Hupilainen on alusta alkaen toiminut myös kiertävänä teatterina ja järjestää esityksiä myös tilaajan toivomassa paikassa. Esityksiä voi tilata kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin ja erilaisiin juhliin lapsille ja kaikenikäisille katsojille.

Nukketeatteri Hupilaisen verkkosivut

Nukketeatteri Hupilaisen Facebook-sivut

Perhetyön yksikkö Takatasku

 

Pirkan Tekonivelyhdistys ry

Yhdistyksen kotipaikka on Kangasala. Tervetuloa toimintaan: olet sitten tekonivelleikattu, nivelrikkoinen tai muuten vaan kiinnostunut toiminnasta. Tarjoamme vertaistukea keskusteluiltoja ja luentoja yhdessäoloa. Tule mukaan ideoimaan ja toteuttamaan!

Ota yhteyttä sähköpostitse yhdistykseemme pirkan.tekonivel@gmail.com.

Pirkan Tekonivelyhdistys ry:n Facebook-sivut

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys

Toimimme kohderyhmämme (eri allergiasairaudet, atooppinen iho, astma, ruoka-allergiat, anafylaksia, tuoksuyliherkkyys) arjen helpottamiseksi välittämällä tietoa ja taitoa ja tarjoamalla tilaisuuksia vertaistukeen. Toiminta-alueena Pirkanmaa, toimitilat Tampereella, paljon toimintaa myös verkossa. Vuonna 2022 Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys viettää 50-vuotisjuhlavuottaan.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen verkkosivut

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Facebook-sivut 

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Instagram-sivu

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Twitter-sivu

Erimenun verkkosivut

Erimenun Facebook-sivut

Erimenun Instagram-sivu

Erimenun Twitter-sivu

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry

Kuvassa muistiyhdistyksen jäseniä
Kuva: Pirkanmaan Muistiyhdistys

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry on muistisairaiden, heidän omaistensa, vapaaehtoistoimijoiden, ammattihenkilöstön sekä kaikkien muisti- ja aivoterveydestä kiinnostuneiden oma yhdistys. Me toimimme koko Pirkanmaan alueella ja paikallisosastot ovat yhdistyksemme toiminnassa merkittävällä sijalla. Kangasalan paikallisosaston vapaaehtoistoimijoiden avulla järjestämme ja organisoimme tapahtumia ja toimintaa paikkakunnan asukkaille, kuten mm. muistikahvilatoimintaa. Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on jakaa tietoa muistisairauksista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta, saatavilla olevista palveluista ja etuisuuksista. Tärkeä tehtävä on siis tukea eri tavoin paikkakunnan muistiperheitä muistisairauden tullessa mukaan arkeen. Lisätietoja toiminnastamme saat numerosta 044 099 0166. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry:n verkkosivut

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry:n Facebook-sivut

Pirkanmaan Omaishoitajat ry PIONI

Pirkanmaan Omaishoitajat ry PIONI on vuonna 2008 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa hyvinvoinnin tukemiseksi. Yhdistyksemme järjestää omaishoitajille ja heidän läheisilleen ohjausta ja neuvontaa, edunvalvontaa, vertaistukea, kerhoja, juhlia sekä virkistys- ja retkitoimintaa. Toiminta-alueemme on Pirkanmaa, jossa vertaistukiryhmiä on 14 kunnassa.

PIONIn toimintaan ovat tervetulleita kaikki omaishoitajastatuksesta riippumatta: nykyiset, entiset, tulevat, epäviralliset, työikäiset, etäomaishoitajat sekä omaishoitajien läheiset. Yhdistyksemme toimintaan voi osallistua myös ilman jäsenyyttä ja jäseneksi voi liittyä ilman omaishoidontuen saamista tai omaishoitajuutta. Pirkanmaan Omaishoitajat ry PIONI on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yleishyödyllinen yhdistys.

Pirkanmaan Omaishoitajat ry PIONIn verkkosivut

Pirkanmaan Omaishoitajat ry PIONI Facebook-sivut

Raudanmaan nuorisoseura ry

Raudanmaan Nuorisoseura toimii Vesijärven ja Längelmäveden väliin jäävällä alueella Kangasalla. Keskeisin toimipaikka on Raudanmaan kylätalo, Ponsantie 1269. Nuorisoseura järjestää lapsille ja nuorille kerhoja ja kursseja. Erilaiset diskot ja teemaviikot ovat tuttuja nuorisoseuran toimintoja. Yhteistyö kylän muiden yhdistysten kanssa on tiivistä. Nuorisoseuran talkoolaiset hoitavat kylän yhteisladut hiihtokuntoon. Raudanmaan kylätalon piha-alueella oleva jääkiekkokaukalo on nuorisoseuran ja kentän hoito tehdään myös talkoilla.

Raudanmaan nuorisoseura ry:n verkkosivut

Raudanmaan nuorisoseura ry:n Facebook-sivut

Raudanmaan nuorisoseura ry:n Instagram-sivu

Sahalahti Seura

Sahalahti-Seura tekee kotiseututyötä ja vaalii sahalahtelaista yhteisyyttä. Toimintamuotoja ovat olleet mm. konsertit, kesänäyttelyt, julkaisutoiminta ja luontoretket. Tilaisuuksia on järjestetty mm. Sahalahden museomakasiinissa, juhlatalo Kontulassa ja Rajalan metsäkämpällä. Pääkohderyhmänä ovat entiset ja nykyiset sahalahtelaiset.

Sahalahti Seuran Facebook-sivut

Martta, Marilyn ja muu keräily -kesänäyttely 1.-19.6.2022 Sahalahden museomakasiinissa

Salaseuran teatteri

Salaseuran teatteri esittää laadukasta kesäteatteria Kangasalan Lepokodilla. Kohderyhmänämme on aikuisyleisö. Esittelemme Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla tulevan kesän ohjelmistoa.

Salaseuran teatterin verkkosivut

Salaseuran teatterin Facebook-sivut

Sekakuoro Pikantit

Kuva: Pikantit

Sekakuoro Pikantit on iloinen ja hyvän yhteishengen kuoro. Kuoro järjestää konsertteja yleensä jouluisin ja keväisin. Lisäksi Pikantit esiintyy vuoden aikana monissa tilaisuuksissa ja musiikkitapahtumissa. Pikanttien ohjelmisto on monipuolista. Repertuaariin mahtuu sekä viihteellistä että perinteistä kuoromusiikkia, ja ohjelmistossa on myös uutta suomalaista kuoromusiikkia. Kuoron sydäntä lähellä on lisäksi Kangasalla vaikuttaneiden ja vaikuttavien säveltäjien ja runoilijoiden teosten esittäminen ja tallentaminen.

Vuoteen 2007 saakka Pikantit toimi Kangasalan Karjalaiset ry:n alaisuudessa Kangasalan Karjalakuorona, mutta nykyään kuoroa ylläpitää Kesäpäivän Laulu ry. Rekisteröitymisen myötä kuoron nimi vaihtui. Syyskuussa 2011 kuoro osallistui pitkäaikaisen taiteellisen johtajansa Johanna Lanton johdolla kansainväliseen kuorokilpailuun ”Europe and its Songs” Barcelonassa. Pikantit saavutti kilpailussa hopeatason omassa sarjassaan.

Pikanttien verkkosivut 

Pikanttien Facebook-sivut

SPR Kangasalan osasto

SPR Kangasala kuva

Suomen Punaisen Ristin Kangasalan osastolla on monipuolista toimintaa, johon voit vapaaehtoisena osallistua. Osastomme  verkkosivuilta löydät erilaisia vaihtoehtoja, tutustu toimintaan ja tule mukaan! Uusia vapaaehtoisia ja ideoita kaivataan aina, joten voit osallistua myös uuden toiminnan suunnitteluun. Kerro ideasi meille, niin toteutetaan se yhdessä!

Vapaaehtoisena voit esimerkiksi olla osana ystävätoimintaa, tarjota apua ja tukea yksinäisille opetella ensiaputaitoja, osallistua ensiapuryhmän toimintaan ja harjoituksiin avustaa SPR Kirpputoria joko lahjoittamalla/ostamalla tavaraa tai pyörittämällä kirppistä, luovuttaa verta, olla mukana aamupalakohtaamisessa, kehittää nuorisotoimintaa, ilmoittautua tapahtumien ja tempausten organisointiryhmään, esimerkiksi Nälkäpäivä-lipaskerääjäksi tai ystävänpäivän ulkoiluseuraksi.

SPR Kangasalan osaston verkkosivut

SPR Kangasalan osaston Facebook-sivut

Tampereen Diabetesyhdistys ry

Tampereen Diabetesyhdistys ry tarjoaa diabeetikoille ja heidän läheisilleen sekä diabeteksen riskiryhmään kuuluville tukea ja tietoa diabeteksen hoidossa ja ehkäisyssä sekä monipuolista toimintaa. Tampereen Diabetesyhdistys on Suomen Diabetesliiton paikallisyhdistys ja Kangasala kuuluu yhdistyksen toimialueeseen. Jäseniä yhdistyksessä on noin 3 400.

Tampereen Diabetesyhdistys ry:n verkkosivut

Tampereen Diabetesyhdistys ry:n Facebook-sivut

Tampereen konservatorio

Tampereen konservatorio tarjoaa tanssin ja musiikin taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan. Konservatoriolla voi harrastaa tanssia ja musiikkia halutessaan tavoitteellisestikin ja edetä opinnoissa muskarista ja tanskarista jopa ammattiopintoihin asti.

Tampereen konservatorion verkkosivut

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry on perustettu vuonna 2000 ja se toimii koko Pirkanmaan alueella. Yhdistys on omaishoitajien tukena ja apuna arjen haasteissa. Järjestämme mm. virkistys- ja vertaistoimintaa, tapahtumia, retkiä ja koulutusta. Yhdistys toteuttaa valtakunnallista OmaisOiva-toimintaa, joka on avointa toimintaa kaikille epävirallisille ja virallisille omaishoitajille sekä omaishoidosta kiinnostuneille henkilöille. OmaisOivan toimintoihin osallistuminen on maksutonta, eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä tai kunnan kanssa tehtyä omaishoitosopimusta.

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry:n verkkosivut

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry:n Facebook-sivut

Tampereen Seudun Selkäyhdistys ry

Aktiivista toimintaa ja liikuntaryhmiä, sekä monipuolista vertaistukea selän terveyden hyväksi Pirkanmaan alueella jo vuodesta 1992.

Meidät tunnetaan aktiivisena toimijana ja etenkin selkäoireisille perinteikkäänä laadukkaan liikuntatoiminnan järjestäjänä. Toimintamme painottuu selkäongelmien ennaltaehkäisemiseen ja tavoitteemme on kannustaa ihmisiä omatoimisesti huolehtimaan selän terveydestä. Järjestämme myös erilaisia tapahtumia, retkiä sekä tarjoamme mahdollisuuden vertaistuen saamiseen.

Yhdistyksellä on myös lämminvesivoimisteluryhmät

keskiviikkoisin klo 18.00 – 18.45 ja

perjantaisin klo 15.00 – 15.45

Kangasalan uimahalli Kuohussa,

Kirkkojärventie 4, 36200 Kangasala

Lämminvesivoimistelu on tarkoitettu kaiken ikäisille aikuisille, myös työssä käyville auttamaan arjen toiminnoissa.

Liikkuva selkä kantaa kauas!

Tampereen Seudun Selkäyhdistyksen verkkosivut

Tampereen Seudun Selkäyhdistyksen Facebook-sivut

Teemana Muutos – TeeMu ry

Työttömien tukena toimiva yhdistys. Tarjoamme tukea työllistymiseen, omien vahvuuksien löytämiseen, arjen hallintaan, digitaitojen kehittämiseen sekä liikunnan ilon löytämiseen hankkeidemme kautta sekä jäsentoiminnalla. Työstä Muutoksia! -hanke tarjoaa työllistymisen tukea ja Kohtaamisia ja Muutoksia!-hanke tarjoaa matalan kynnyksen ohjaus- neuvonta ja ryhmätoimintaa (hanke alkaa keväällä 2022).

Teemana Muutos ry:n verkkosivut

Teemana Muutos ry:n Facebook-sivut

Tredu Kangasalan toimipiste

Kulttuuri- ja hyvinvointitori -päivänä Kangasalan Tredun kahvila on auki klo 9 – 15 ja Opetusravintola Eveliina klo 11 -13. Tervetuloa lounaalle ja herkuttelemaan!

Päivän lounasmenu:
Värikäs kasvissosekeitto, Lohimedaljongit ja rucolakastiketta
Mehevä broilerinfileerulla tomaattikastikkeella
Keltainen tyrnipannacotta
hinta 12 €
Kokonaisuuteen sisältyy raikas salaattipöytä, leipä ja kahvi.

Valkeakoski-opisto 

Kuva: Valkeakoski-opisto

Valkeakoski-opisto on Valkeakosken kaupungin omistama ja Opetushallituksen valvoma oppilaitos, joka järjestää vuosittain yli 800 erilaista kurssia, luentoa ja tapahtumaa Akaassa, Kangasalla, Pälkäneellä, Urjalassa ja Valkeakoskella. 

Meillä voit opiskella monipuolisesti melkein mitä vain: kädentaitoja, taidetta, vieraita kieliä, musiikkia, teatteria, tanssia, liikuntaa, kotitaloutta tai vaikka tietotekniikkaa.

Valkeakoski-opiston verkkosivut 

Valkeakoski-opiston Facebook-sivut

Vilpeilän kyläkoulu osuuskunta

Vilpeilän kyläkoulu osuuskunta ylläpitää entistä Vilpeilän kyläkoulua Sahalahdella. Kylätaloksi muuttuneessa kiinteistössä toimii kesäisin kahvila ja osuuskunta järjestää erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Kahvila on tunnettu herkullisista vohveleistaan. Koulun tiloja voi vuokrata oman tapahtuman, kuten kokouksen, juhlien tai vaikka lasten synttäreiden järjestämiseen. Pihapiiristä löytyy myös kunnostettu kyläsauna.

Vilpeilän kyläkoulu osuuskunnan verkkosivut

Vilpeilän kyläkoulu osuuskunnan Facebook-sivut

Yleisurheilu Team

Uuden Kangasalalaisen urheiluseuran Yleisurheilu Teamin toiminnan pääpaino on alle 17-vuotiaiden urheilutoiminnassa. Tapahtumia myös aikuisille kuntoilijoille.