Huutijärven alakoulu sijaitsee n. kahden kilometrin päässä Kangasalan keskustasta. Lukuvuonna 2020 – 2021 koulussamme opiskelee yli 260 oppilasta. Koulumme on kaksisarjainen luokilla 1-6. Lisäksi koulussa toimii esiopetusryhmiä.

Koulussamme on lukuvuonna 2020-2021 opettajia 19 sekä vakituisia koulunkäynninohjaajia kolme ja yksi iltapäiväkerhon ohjaaja. Tämän lisäksi koululla voi olla erillisellä rahoituksella palkattuja ohjaajia.

Koulu toimii kahdessa rakennuksessa: 1900-luvun alussa rakennetussa puukoulussa ja vuonna 1952 rakennetussa kivikoulussa. Kivikouluosan laajennus valmistui keväällä 2016. Laajennusosa ja kivikoulu muodostavat yhden ison kokonaisuuden.

Hyödynnämme koulussa monin tavoin uuden opetusteknologian tuomia mahdollisuuksia. Sovellamme esiopetuksen, perusopetuksen ja erityisopetuksen yhteistyössä monipuolisia ja joustavia opetusjärjestelyjä.

Yhteisöllisyys on tärkeä arvo. Kiinnitämme huomiota toisen kohtaamiseen, avoimeen yhteistyöhön ja mukavan leppoisaan ilmapiiriin.  Huutijärven koulussa pyritään viihtyisään ja turvalliseen työympäristöön, niin että kouluun olisi jokaisen lapsen ja aikuisen mukava tulla.