Lamminrahka

Lamminrahka, haku 1.2 - 12.4.2021

Lamminrahkan uusi kaupunginosa rakentuu aivan Kangasalan ja Tampereen rajalle, valtatieyhteyksien äärelle ja upeiden ulkoilumaastojen lomaan. Bussiliikenne toimii jo nyt ja keskustassa on varaus ratikkapysäkille. Viihtyisään kävelykeskustaan, torin ympärille rakentuvat tärkeimmät arjen palvelut: päiväkoti, koulu ja kaupat. Liikuntapuisto ja koulun liikunta- ja taitotilat puolestaan tarjoavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet iltaisin ja viikonloppuisin. Ulkoilureitistöä on yli 200 km ja latuakin 100 km ja Kaarinanpolun vaellusreitti kulkee alueen vieritse. Kaupunkikuvaan tavoitellaan vehreyttä ja vanhan kaupungin ilmettä nykyajan arkkitehtuurin keinoin: harjakattoja, kattolyhtyjä, tiiltä ja puuta, värikkyyttä. Lamminrahkaan rakentuu monipuolisesti erilaisia talotyyppejä kerrostaloista pientaloihin. Valtatien varteen rakentuu yritysalue. Lisätietoja Lamminrahkan alueesta löydät Lamminrahkan kotisivuilta: www.lamminrahka.fi

Lamminrahkan omakotitonttien opaskartta

Lamminrahkan ensimmäisten omakotitalotonttien haku alkaa 1.2.2021 ja päättyy 12.4.2021. Tontit arvotaan. Hakuaikana tontit on suunnattu yksityishenkilöille. Hakuajan jälkeen mahdollisesti vapautuvat tontit tulevat jatkuvaan hakuun ja tällöin niitä voivat hakea myös rakennusliikkeet. Tonttien varausaika on 2 vuotta.

Haettavana on 8 tonttia Haltijanmäen alueelta, Haltijankaaren varrelta. Tonttien sijainti merkitty oheiseen Lamminrahkan karttaan punaisella rajauksella. Tonttien rakennusoikeudet ovat noin 150-175 kem2 ja tonttien pinta-alat noin 330-450 m2. Kaikki tontit ovat vuokratontteja ja vuokra-aika 50 vuotta. Tonttien vuosivuokra on 5 % tontin rakennusoikeuden arvosta (360 €/kem2) eli esimerkiksi rakennusoikeudeltaan 150 kem2:n tontista 2700 € vuodessa. Lisäksi tontin vuokraaja maksaa Kangasalan Vesi- liikelaitoksen taksojen mukaiset liittymis- ja palvelumaksut vesihuoltoon liittyessään. Lamminrahkan jätekeräys hoidetaan keskitetysti lähikeräysjärjestelmällä eli kiinteistöillä ei saa olla omia jäteastioita. Haltijankaaren ja Loitsukujien varrella olevien kaupunkipientalojen ja omakotitalojen lähimmät jätepisteet sijaitsevat Haltijankaaren varrella.

Tonteille pääsee rakentamaan 2022. Noin 500 m päähän tonteista, Lamminrahkan koulukeskukseen valmistuvat pienten lasten yksikkö (päiväkoti, esikoulu ja luokat 1-2) ja alakoulu seuraavana vuonna eli elokuuksi 2023. Kulku on turvallisesti metsän läpi.

Lamminrahkan omakoti- ja kaupunkipientalotonttien laatuohje (pdf).

Tälle sivulle täydennetään tonttikohtaiset tiedot ja lisätietoja alueesta lähempänä haun alkamista.