THL antoi 18.7.2022 uuden suosituksen neljänsistä koronarokotusannoksista


70 vuotta täyttäneet kuntalaiset voivat nyt varata ajan neljännelle koronarokotukselle.

THL on antanut 18.7.2022 suosituksen, että kunnat alkaisivat tarjota neljänsiä rokoteannoksia tietyille väestöryhmille jo heinäkuussa tai viimeistään 1.8.2022 alkaen.

Uusi suositus on, että kunnat voivat heinäkuusta alkaen, alueellisen epidemiatilanteen mukaan, tarjota neljänsiä rokoteannoksia portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille eli seuraavassa järjestyksessä:

    1. 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin
    2. 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
    3. 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Suositus ei koske toistaiseksi 12–17-vuotiaita riskiryhmäläisiä eikä myöskään sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, joilla on edelleen hyvä suoja vakavaa koronatautia vastaan.

Uutta suositusta aletaan noudattamaan Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella heti, joten 70 vuotta täyttäneillä kuntalaisilla on nyt mahdollisuus tehdä ajanvaraus neljännelle rokotukselle. Tiedotamme erikseen, kun rokotusajanvaraus laajennetaan koskemaan seuraavaa ryhmää. 

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Tämänhetkisen tiedon mukaan sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan kerran tai useammin, ei ole tarvetta ottaa neljättä rokoteannosta.

THL:n tiedote 18.7.2022