Sahalahden kirjasto valmistautuu omatoimikäyttöön


Sahalahden kirjastoon on saatu lainaus- ja palautusautomaatti. Samaan aikaan otetaan käyttöön varausten itsepalvelunouto. Automaatilla lainaaminen onnistuu, kun kirjastokorttiin on liitetty nelinumeroinen tunnusluku. Numeron saa henkilökunnalta. Tunnusluku on sama, jota käytetään PIKI-verkkokirjastoon kirjauduttaessa. Henkilökunta opastaa mielellään automaatin käytössä.

Automaattilainaus ja varausten itsepalvelunouto mahdollistavat kirjaston käyttämisen myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Sahalahden kirjastossa otetaankin syksyllä käyttöön omatoimiaika, jolloin tarjolla ei ole asiakaspalvelua. Ovesta pääsee sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Omatoimiaikana kirjastossa voi palauttaa, lainata, noutaa varauksia, käyttää tietokoneita, lueskella ja viettää aikaa. Kangasalan lähikirjastoista Vatiala on toiminut osittain omatoimisesti jo syksystä 2017 lähtien. Omatoimiajan ansiosta Sahalahden kirjaston aukioloaika lisääntyy 27 tunnista viikossa kaikkiaan 92 tuntiin viikossa. Kirjastossa voi asioida silloin kun se itselle parhaiten sopii.

Sahalahden kirjasto pidetään suljettuna remontin vuoksi 10.–16.6. eli viikon 24. Omatoimiajan käyttöönottaminen vaatii runsaasti erilaisia tilateknisiä muutoksia, mm. ulko-ovi vaihdetaan ja tilaan asennetaan kameravalvonta. Jotta muutokset saadaan tehtyä nopealla aikataululla ja niin, että ne häiritsevät asiakkaita mahdollisimman vähän, kirjasto on kiinni muutostöiden ajan.

Sahalahden kirjasto on kiinni myös 1.–29.7. henkilöstön lomien keskittämisen vuoksi.