Nuorten harrastustoiminnan rajoituksia lievennetään


Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi 27.4., että ulkoliikunnassa alle 12-vuotiaiden (2008 ja sen jälkeen syntyneiden) ohjatussa ryhmäliikunnassa voi harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailutoiminta ei ole mahdollista. Kangasalan kaupunki toimii linjauksen mukaisesti.

Alle 20-vuotiaiden vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sisä- ja ulkotiloissa on edelleen mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mukaan lukien 10 henkilön ryhmäkokoa soveltamalla.

Nuorisotilat ovat auki 10 hengen kokoontumisrajoitus ja hygieniasuositukset huomioiden kahtena iltana viikossa. Ilmoittautuminen tehdään etukäteen nuoriso-ohjaajille. Kyläkolli kiertää iltaisin keskiviikosta lauantaihin. Tarkemmat aikataulut ja ohjeet löytyvät nuorisopalveluiden sivuilta www.kangasala.fi/kulttuuri-ja vapaa-aika/nuorisopalvelut ja Instagramista: kangasalannuorisopalvelut.

Huoltajat eivät kokoonnu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa ulkona yli kuuden henkilön ryhmiin ja noudattavat kaikissa tilanteissa turvavälejä. Kaikessa ulkoliikunnassa noudatetaan OKM/THL turvaohjeistusta.

Aikuisten ryhmäliikunta on edelleen tauolla. Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta on pandemiaohjausryhmän ohjeistuksen mukaisesti suljettu kaupungin sisätiloissa 9.5. asti ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja muu vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu (ml. Olympiakomitean tukiurheilijat) on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina 9.5. asti.

Kirjastot ja museot pidetään toistaiseksi suljettuina 9.5. saakka pois lukien kirjaston nopea materiaalin nouto ja palautus. Lehtienlukusalit ovat suljettuina. Omatoimiaukiolot eivät ole käytössä eikä kirjastoauto liikennöi. Pääkirjaston alakerrassa sijaitseva Taidetila Terra on suljettu.

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi 30.4. saakka (1.5.-16.5. korkeintaan kymmenen henkilöä) ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Lisätiedot:
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet