Lankakeräys ukrainalaisten lasten hyväksi kaikissa Kangasalan kirjastoissa ja kirjastoautossa 31.3. saakka


Kangasalan pääkirjastossa syksyllä 2022 alkanut sukkalankakeräys ukrainalaisten lasten hyväksi laajenee: tänä keväänä mukana ovat kaikki Kangasalan kirjastot ja kirjastoauto. Lisäksi tällä kertaa kerätään niin villalankoja kuin myös jo valmiita lasten sukkia ja lapasia. Erityisen suuri tarve on alle 7-vuotiaiden sukille ja lapasille.

Päivitys 3.2.2023: Lanka- sekä sukka- ja lapaskeräystä jatketaan 31.3.2023 saakka. Olemme saaneet jo tähän mennessä valtavan määrän sekä lanka- että sukka- ja lapaslahjoituksia, suurkiitos niistä!

Lahjoituksia vastaanotetaan kirjastoissa kevään ajan niin kauan kuin niitä saapuu: lahjoitettavia lankoja sekä valmiita villasukkia ja -lapasia voi siis toimittaa kirjastoihin sitä mukaa kuin niitä valmistuu. Villasukat ja -lapaset kootaan pääkirjastoon, josta ne toimitetaan suurempina erinä Ukraina Talo Tampereelle ja siitä edelleen synnytyssairaaloihin, sairaaloiden lastenosastoille ja orpokoteihin eri puolille Ukrainaa.

Onko sinulla lankoja lahjoitettavaksi?

Voit lahjoittaa puhtaita ja tuoksuttomia villaisia lankoja kirjastojen asiakaspalveluaikoina pääkirjaston 2. kerroksen lasten ja nuorten osaston asiakaspalvelussa olevaan laatikkoon ja lähikirjastojen asiakaspalveluissa oleviin laatikoihin.

Haluatko neuloa villasukat tai -lapaset Ukrainan lapsille?

Voit hakea lankaa neulomista varten pääkirjaston ja lähikirjastojen asiakaspalveluista tai neuloa villasukat tai -lapaset omista langoistasi. Tuo valmiit, uudet ja käyttämättömät sukat ja lapaset henkilökunnalle kirjastojen asiakaspalveluaikoina. Voit jättää ne myös kirjastoautoon sen reiteillä, aikataulut löydät täältä. Huomaathan, että kirjastoautossa ei ole lankakeräystä säilytystilan rajallisuuden vuoksi.

Lisätietoja: Informaatikko Maritta Kela. p. 050 469 9725, maritta.kela@kangasala.fi