Kaupunki vetoaa asukkaisiin: estetään yhdessä koronaviruksen leviäminen


Covid-19-tilanne on Kangasalla yhä maltillinen, mutta tartuntatilanteiden määrä myös Kangasalan alueella on viime aikoina kasvanut. Kaupungin valmius vastata tilanteeseen on edelleen hyvä ja kaupungin kaikissa palveluissa tehdään jatkuvasti töitä sen eteen, että ennalta ehkäisevillä toimilla saadaan estettyä tartuntojen leviämistä. Kaupunki kuitenkin muistuttaa, että koronaviruksen leviämisen estäminen on jokaisen kaupunkilaisen vastuulla.

– Kulunut viikko on osoittanut, että koronavirus voi levitä, ellemme kaikki noudata annettuja ohjeita ja suosituksia. Jokaisen toiminnalla on nyt merkitystä, kaupunginjohtaja Oskari Auvinen painottaa.

Kangasalan kaupunki noudattaa pandemiaohjausryhmän ehdotusta kaikissa toiminnoissa ja yleisötilaisuuksissa noudatetaan suosituksen mukaista 10 henkilön rajaa. Myös yksityistilaisuuksissa suositellaan noudattamaan enintään 10 henkilön rajaa sekä käyttämään maskeja ja huolehtimaan turvaväleistä. Kangasalan kaupunki suosittelee, että Kangasalla pidättäydytään nyt ei-välttämättömästä toiminnasta, jossa kootaan ihmisiä yhteen. Jokaisen tulee omalta osaltaan vähentää kaikkea ei-välttämätöntä liikkumista ja fyysisiä sosiaalisia kontakteja arjessaan.

Epidemian hallinnassa on tärkeää, että käsi- ja yskimishygieniasta huolehditaan, muistetaan pitää riittäviä turvavälejä ja käytetään kasvomaskeja. Kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin toimintayksiköissä vieraileville asiakkaille. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös muissa julkisissa tiloissa. Hallinnollisissa asiakasasioissa kaupunki suosittelee käyttämään ensisijaisesti sähköisiä menettelytapoja ja puhelinkontakteja.

Myös Koronavilkku- sovellus kannattaa asentaa puhelimeen.  Töihin, kouluun tai muihin julkisiin tiloihin ei tule mennä sairaana tai vähänkään oireisena. Jos hengitysoireita ilmenee, Covid-19-testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä ja pysytellä testitulosta odottaessa kotona.

 

Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa

Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet

THL:n juliste maskisuosituksesta, piirroskuva jhenkilöstä, joka käyttää kasvomaskia