Kangasalan latuverkkotiedote


Tilanne tiistaina 15.1.2019 klo 10.00

Hiihtokunnossa oleva reitistö on hyvässä hiihtokunnossa harjulla kulkevan pääreitistön osalta. Parhaat ladut löytyvät Vatialan ja Aseman suunnasta, Kyötikkälän urheilukeskuksen ympäristöstä sekä yhdysladulta Tampereen latuverkkoon.

Maastolatuja on saatu tehtyä Aseman kautta Ruutanaan. Lisäksi latupartio yrittää saada ladut Rantakoiviston kautta Taivalpirtille, mutta paikoin reitillä voi tulla vielä maata näkyviin. Lisäksi pohjatöitä tehdään reitille Kyötikkälästä Vallitun kautta Ruutanaan. Tällä reitillä kuitenkin tiheissä kuusikoissa on paikoin vähän lunta ja sitä tarvitaan lisää, jotta kunnon latu saadaan tehtyä. Mäyrävuoren alueelle on ladut tehty ja niitä hoidetaan mahdollisuuksien mukaan muun latuverkoston rinnalla.

Jäälatuja kulkee tällä hetkellä Vesijärvellä Huutijärven kautta Vesaniemeen ja Ruutanaan. Kirkkojärvelle latuja tehdään heti, kun jää on tarpeeksi vahvaa. Jääladut kuitenkin menevät helposti tukkoon ja niitä pyritään pitämään auki mahdollisuuksien mukaan.

Sorolan soramontun pohjalla on grilli, missä voi paistaa makkaraa, mutta paikalle tarvitsee tuoda omat polttopuut. Montun pohjalta löytyy myös hiihtohalsteri.

Kyötikkälässä ovat pukukopit ja wc:t hiihtäjien käytössä arkisin klo 7.00–15.15 ja viikonloppuisin latukahvion aukiolo aikoina.

Latukahvio toimii Kyötikkälässä keli- ja sääolosuhteiden mukaan talvikaudella lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.00–16.00 välisenä aikana. Latukahviota hoitaa Kangasalan Latu ry.

Sahalahden alueella kuntoradalla pääsee hiihtämään molemmilla hiihtotyyleillä noin 1,6 km pituisen reitin, joka on hyvässä hiihtokunnossa. Muita Sahalahden alueen latuja tehdään lisää, kunhan uutta lunta saadaan. Lisäksi alueelta löytyy joitakin kilometrejä perinteisen latuja yksityisten laduntekijöiden ajamina.

Vapaa-aikapalveluista muistutetaan, että hoidetuilla hiihtourilla / laduilla ajoneuvoliikenne, kävely ja ratsastus on ehdottomasti kielletty!

Katso lisää laduista: https://www.facebook.com/kangasalan.liikuntatiedot.1

Kuhmalahden ladut: https://www.facebook.com/groups/104534332922251/permalink/1842232632485737/