Kangasalan kaupunki kehottaa asukkaitaan noudattamaan PSHP:n maskisuositusta


Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) on antanut 29.9.2020 THL:n maskisuositusta täydentävän suosituksen kansalaisille kasvomaskien käytöstä sairaanhoitopiirin alueella. Kangasalan kaupunki seuraa jatkuvasti THL:n valtakunnallisia ja PSHP:n alueellisia suosituksia sekä Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksiä, ja organisoi ja ohjeistaa kaupungin toiminnan niiden mukaisesti. Alueellista varautumista ja toimenpiteitä ohjaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Pirkanmaalla Covid-19-epidemiatilanne täyttää tällä hetkellä kiihtymisvaiheen kriteerit ilmaantuvuuden osalta, joten PSHP suosittelee kasvomaskin käyttämistä THL:n perussuosituksen mukaisesti.

Lisäksi PSHP suosittaa maskin käyttöä sisätiloissa tapahtuvissa joukkokokoontumissa (esim. konsertit, teatteri, urheilutapatumat) sekä rajatuissa ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa (esim. ulkoilmakonsertit, festarit). Suositus ei koske tilanteita, joissa etäisyyksien pitäminen on mahdollista tai vakiintuneita yhteisöjä, kuten koulut, päiväkodit, toimistomuotoiset työyhteisöt ja harrastusryhmät.  Lisäksi yleisesti suositellaan käyttämään maskia tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu.  Toisen asteen oppilaitoksiin ei tässä vaiheessa ole annettu suojainsuositusta.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti lähtökohtana on, että jokainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Kangasalan kaupunki jatkaa maskien jakamista vähävaraisille Kangasalan Kaupunki-infossa (Lentolan Prisma), Kangasalan pääkirjastossa, Sahalahden terveysasemalla sekä Kuhmalahden kirjastolla normaalien aukioloaikojen puitteissa. Kaupungin jakamat maskit on tarkoitettu henkilöille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta maskeja hankkia. Kangasalan kaupunki on varautunut maskihankinnoillaan koronatilanteen muuttumiseen ja mahdolliseen maskien tarpeen kasvuun.

Epidemian hallinnassa on edelleen myös tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 044 133 6311
sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne, p. p. 050 380 3340
kehitysjohtaja Patrik Marjamaa, p. 044 430 9657

Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet