Kangasala valmistautuu kirjastojen ja museoiden avaamiseen


Pirkanmaan alueella koronatilanne on edennyt myönteiseen suuntaan ja pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan kirjastot ja museot voidaan nyt avata hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen. Kokoelmatilat avataan Kangasalan kirjastoissa, mutta omatoimiaukiolojen käyttöönotosta sekä kirjastoauton palaamisesta reiteille tiedotetaan myöhemmin. Pääkirjaston Taidetila Terra avataan. Maskisuositus on sisätiloissa voimassa edelleen. Kangasalan kaupunki toimii linjauksen mukaisesti.

Ulkoliikunnassa alle 12-vuotiaiden (2008 ja sen jälkeen syntyneiden) ohjatussa ryhmäliikunnassa voi harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailutoiminta ei ole mahdollista. Alle 20-vuotiaiden vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sisä- ja ulkotiloissa on edelleen mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mukaan lukien 10 henkilön ryhmäkokoa sisätiloissa soveltamalla. Ulkona ohjatussa ryhmäliikunnassa 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailu- ja turnaustoiminta ei ole sallittua.

Aikuisten ryhmäliikunta on edelleen tauolla. Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta on pandemiaohjausryhmän ohjeistuksen mukaisesti suljettu kaupungin sisätiloissa toistaiseksi ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja muu vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu (ml. Olympiakomitean tukiurheilijat) on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina 16.5. asti.

Nuorisotilojen aukioloista ja toiminnasta löytyy tietoja nuorisopalveluiden sivuilta www.kangasala.fi/kulttuuri-ja vapaa-aika/nuorisopalvelut ja Instagramista: kangasalannuorisopalvelut

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi 16.5. saakka ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu.

Lisätiedot:
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet