Hyvää kotivappua 2020!


Kangasalan kaupunki muistuttaa, että koronaepidemian hillitsemisen edellyttämät kokoontumisrajoitukset ovat voimassa myös vappuna. Poikkeustilanne estää yli 10 hengen fyysiset kokoontumiset, joten tänä vuonna vappua kannattaakin viettää kotona, vaikkapa kotisohvalle pystytetyn piknikin tai virtuaalisten vappukarkeloiden voimin. Vappu on perinteikäs kevään juhla - hyvällä ruoalla ja alapuolelta löytyvillä vinkeillä kruunaat vappusi tänäkin vuonna.

 

Munkit ja sima kuuluvat vappuun.

Puuttuvatko munkit ja sima?

Vehoniemen automuseolta munkkeja ja simaa voi noutaa kotiin tilaamalla ennakkoon aina 29.4. iltaan saakka sähköpostitse tai puhelimitse pauski@kolumbus.fi,040 766 6701/Pauliina tai 050 365 7023 /Leila. Mikäli munkin ja siman nälkä yllättää kesken vapun ulkoilun, palvelee Vehoniemen taka away –kahvila säävarauksella myös Vappupäivänä 1.5. klo 12-17.

Kotisohvan piknikille pikkusuolaista ja makeaa löytyy myös ravintola ravintola Paakarin vitriinistä. Paakari palvelee vappuaattona 30.4. aina klo 16 saakka ja ruoka-annoksia on saatavissa tilauksella myös ennakkoon puh. 03 377 0914.

Myös Kangasalan tori palvelee torstaista lauantaihin ja torilta vappuun löytyvät niin eväät, kevään ensimmäiset jäätelöt, kuin kukat, kalat ja tavarat. Vappupalloja ei kuitenkaan valitettavasti vuonna 2020 ole torilla tarjolla. Vappuaattona torstaina on luvassa vilkkain toripäivä, mutta tori palvelee Kangasalalaisia vapun viettäjiä myös perjantaina 1.5. ja lauantaina 2.5. noin klo 9-15 välillä.

Askartele omat vappukoristeet

Vappu koristeet voi askarella myös itse. Kangasalalaisesta Sipetasta löytyy askartelutarvikkeita ja vinkkejä vappukoristeita varten. Miltä kuulostaisivat vaikkapa silkkiset vappukukat? Sipeta palvelee osoitteessa Kangasalan tie 10 ja on avoinna vappuaattona 30.4. klo 10-15.

Hyviä vinkkejä vapun askarteluun löydät myös YouTubesta! Esimerkiksi vappuviuhka syntyy kätevästi, vaikka vanhasta sanomalehdestä, teipistä ja oksasta. Katso vinkki täältä.

Nuorten vappua juhlitaan Discordissa

Kangasalan nuorisopalveluiden Discordissa vappua vietetään klo 18-21 ja klo 19 alkaen yhdessä katsotaan JVG:n Ikuinen vappu konserttia suorana Helsingin Senaatintorilta. Lisäksi Instagramissa luvassa kuvakilpailu aiheena miten vietän kotivappua 2020, ja parhaat kuvat osallistuvat Kotipizzan lahjakortin arvontaan. Juhlintaan voi liittyä vapaasti mukaan osoitteessa https://discord.gg/VUtNMZ7 .

Tapahtumia verkossa

Myös virtuaaliset tapahtumat tarjoavat ohjelmaa vappuun. Ikuinen Vappu starttaa virtuaalisen vapun juhlinnan JVG:n virtuaalikonsertissa torstaina 30.4. klo 19. Keikan pääset maksutta katsomaan osoitteessa https://www.burst.fi/. Kulttuuritalo Telakan Telakka elää – Numminen & Kella –live stream puolestaan jatkaa vapun konsertteja klo 20 Telakan Facebookissa. Klassisen musiikin tunnelmiin puolestaan pääsee 1.5. Tampereen Filharmonian YouTube –kanavalla. Tampereen Filharmonia vapunpäivän konsertti nähtävissä klo 15, suora linkki konserttiin alapuolella
https://www.youtube.com/channel/UC6EV-8zmXmW3uZqVju-_fJg.

Myös vappujuhlat järjestät kätevästi verkossa. Ykköset ylle, serpentiinit kaulaan ja ystävien kesken virtuaalisia vappujuhlia viettämään! Ja jos kotona tai ruudun ääressä ei jaksa koko vappua viettää, voi kävelyllä suunnata pääkirjaston lehtisalin ikkunan ohi, jossa huomisesta torstaista eteenpäin on nähtävissä villasukkanäyttely, eli 62 kuvaa oksalla ylimmällä villasukista.

Oikein hyvää kotivappua kaikille!