Harjufestia juhlitaan 26.–27.7.2024


Kangasalan kulttuuripalveluiden tuottama Harjufest järjestetään perjantaina ja lauantaina 26.–27.7. Kirkkoharjun upeissa maisemissa. Maksuton ja ikärajaton musiikkitapahtuma tuo yhteen jazzin, rockin ja popin ystävät.

Harjufestin lauantai-illan pääesiintyjänä nähdään Irina. Kuva: Sonymusic. 

Tapahtuma alkaa perjantaina 26.7. klo 18 edellisvuosien harjujazz-tunnelmissa upeissa Kirkkoharjun maisemissa, kun suomalaisen jazzin kärkinimet astuvat lavalle. Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin kuuluvat saksofonisti Timo Lassy ja trumpetisti Jukka Eskola ovat palanneet soolouriltaan yhdistääkseen taitonsa Nordic Stew live-projektissa, joka on sekoitus miesten musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin synnyinkaupunkia New Orleansia kohtaan.

Lassy-Eskola: Nordic Stew polkaisevat käyntiin Harjufestin perjantaina klo 18.00. Kuva: Jori Huhtala.

Perjantai-illan toisena esiintyjänä nähdään Valtteri Pöyhösen johtama Dalindèo. Vuodesta 2003 toiminut Emma-palkittu sekstetti julkaisi keväällä kuudennen albuminsa Tropicalia Nordica. Yhtye tunnetaan räjähtävistä ja viihdyttävistä live-esiintymisistään ja sen musiikille ominaista on tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.

Dalindèo nousee lavalle perjantai-iltana klo 20.00. Kuva: Miikka Pirinen.

Lauantaina 27.7. tapahtuma alkaa klo 17.30 ja ensimmäisenä lavalle nousee yli 50-vuotisen uran tehnyt legendaarinen Muska Babitzin, joka tunnetaan Suomen ensimmäisenä naispuolisena rocklaulajana. Muskan keikoilla kuullaan rockia ja iskelmää sekä covereita hänen veljiensä Sammyn ja Kirkan kappaleista.

Harjufestin toinen päivä starttaa lauantaina klo 18.00 Muskan johdolla. Kuva: Alaveteli.

Lauantai-illan päättää Harjufestin pääesiintyjä, energisistä keikoistaan tunnettu Irina. Yhdeksättä albumiaan valmistelevan monipuolisen poprock-artistin edellisen levyn nimikkobiisi Haluun olla yksin viihtyi peräti 121 viikkoa Suomen virallisella radiosoittolistalla. Lisäksi Irina tunnetaan Ylen suositun Elämäni Biisi -sarjan vakiomuusikkona.

Kuvassa seisoo artisti Irina tummansinistä taustaa vasten monivärisissä vaatteissa.

Lauantaina viimeisenä lavalle nousee Harjufestin päätähti, Irina, klo 20.00. Kuva: Sonymusic.

Harjufest on ikärajaton ja maksuton tapahtuma. Näkötornin kahvila myy ruokaa ja juomaa tapahtuman ajan.

Ohjelma:

Pe 26.7.2024

klo 18.00 Lassy – Eskola: Nordic Stew

klo 20.00 Dalindèo

La 27.7.2024

klo 18.00 Muska

klo 20.00 Irina

Osoite: Kirkkoharjun näkötorni, Kirkkoharjuntie 3, 36200 Kangasala