Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan rajoituksia puretaan


Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaan koronatilanne on viime viikosta kehittynyt edelleen parempaan suuntaan, mutta PSHP on edelleen kiihtymisvaiheen sairaanhoitopiiri.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä turvaohjeita noudattaen. Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta on suljettu toistaiseksi ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen aikuisten ammattilais- ja maajoukkueurheilu (ml. Olympiakomitean tukiurheilijat) on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sisällä on mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mutta ryhmäkoko voi olla korkeintaan 20. Ulkona ohjatussa ryhmäliikunnassa 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailu- ja turnaustoiminta on lapsille ja nuorille mahdollista ulkona.

Pirkanmaalla suositellaan pidettäväksi suljettuna toistaiseksi kylpylät, uimahallit ja yleiset saunat, mutta eläkeikäiset voivat käydä uimahallissa turvaohjeita noudattamalla (myös puku- ja pesutiloissa). Kangasalan uimahalli Kuohu ohjeistaa asiakkaitaan omilla verkkosivuillaan. Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina toistaiseksi.

Nuorisotiloissa voi turvavälejä noudattamalla olla yhteensä enintään 18 henkilöä kerrallaan. Kyläkolli liikkuu edelleen ja tapaa nuoria auton ulkopuolella.

Kirjastoissa on pääsy kokoelmatiloihin ja Taidetila Terraan. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon 8.3.2021 alkanut sulku on päättynyt ja museo avasi ovensa yleisölle tänään. Samalla avautui myös Kangasala-talon asiakaspalvelupiste, jossa on mahdollista asioida Kangasalan matkailuneuvonnan ja tapahtumien lipunmyyntiin liittyvissä asioissa. Lisätietoja saa Kangasala-talosta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan ajalla 13.5.–1.6.2021. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä rajoitetaan enintään 50 henkilöön.

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan yksityisissä tilaisuuksissa voi olla tästedes 50 henkilöä kerrallaan turvallisuusohjeita noudattamalla. Turvallisuusohjeiden noudattaminen on merkittävää, etenkin jos joukossa on vielä rokottamattomia henkilöitä.  Lisäksi kahden metrin turvavälin noudattaminen on tärkeää muistaa edelleen myös työpaikoilla, joissa etätyötä ei voi tehdä.

Kangasalan kaupunki toimii pandemiaohjausryhmän linjauksen ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti.

Lisätiedot:
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet