Terveyspalvelujen ajanvaraus

 

 

Yllä olevasta linkistä avautuvalla palvelulla voit hakea oman terveysasemasi tietoja antamalla hakukenttään osoitteesi muodossa ”Kadun nimi, Kunta” tai osoittamalla kotipaikkasi kartalta.

Röntgen

Terveyskeskuksen röntgen Kangasalan keskusterveysasemalla tuottaa röntgenpalvelut Kangasalan kaupungin ja Pälkäneen kunnan asukkaille.

KANGASALAN RÖNTGENISSÄ tehdään luuston ja keuhkojen perusröntgentutkimuksia sekä hampaiston panoraamakuvauksia.

Perusröntgentutkimuksia varten tarvitaan terveyskeskuksen hyväksymä lääkärin lähete. Terveyskeskuslääkärin lähetteellä kuvaukset ovat maksuttomia potilaalle.
Hammaslääkärin lähetteellä alle 18-vuotiaiden hammaskuvaukset ovat maksuttomia.

Perusröntgentutkimukseen ja hammaskuvaukseen voi tulla myös yksityislääkärin lähetteellä.
Tällöin tutkimus on potilaalle maksullinen.
Röntgenissä tehdään myös ultraäänitutkimuksia terveyskeskuslääkärin lähetteellä. Ultraäänitutkimuksen tekee erikoislääkäri. Tutkimuksesta ei peritä maksua 1.1.2017 alkaen.

Röntgentutkimuksia tehdään myös potilaille, joilla on yksityislääkärin lähete. Tutkimuksista peritään vahvistetun taksan mukainen korvaus.
 
Terveyskeskuksen röntgenissä otetut röntgen- ja ultraäänikuvat näkyvät automaattisesti TAYS:ssa, Coxa:ssa ja VALS:ssa. Kuvat voidaan siirtää sähköisesti myös muihin sairaaloihin, terveyskeskuksiin ja yksityisiin laitoksiin. OmaAseman hoitajat ottavat vastaan kuvansiirtopyynnön asiakkaalta.

Ajanvaraus röntgen- ja ultraäänitutkimuksiin tehdään OmaAseman numerosta. Tutkimuksiin tultaessa ei tarvita erillistä ilmoittautumista, kun aika on varattuna.
 
Hammasröntgenkuvaus edellyttää ajanvarausta. Suun terveyspalveluiden ajanvarauksen puh.numero on 03 5655 4023.
 
Tutkimuksiin valmistautuminen:
* keuhko-, luu- ja hammaskuvauksiin ei tarvita valmistautumista
* muihin tutkimuksiin (mm. ultraäänituktimuksiin) saa valmistautumisohjeet ajan antaneelta hoitajalta
 
KANGASALA
Keskusterveysasema RÖNTGEN

Herttualantie 28, 36200 Kangasala
Aukioloajat ma  - pe klo 8.00 - 15.30.