« Takaisin tapahtumalistaukseen

Teosesittelyt: Perhealbumi, Virve Lilja

Ajankohta
26.10.2017 alkaen klo 17.00
Tapahtumapaikka
Kimmo Pyykkö -taidemuseo (Kangasala-talo)
Osoite
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala
Hinta
Ilmainen
Ilmoittajan tiedot
Kimmo Pyykkö -taidemuseo info@kangasala-talo.fi 040 773 0148 Katso www-sivu

Sinua voisi myös kiinnostaa

Tapahtumia lähelläsi

Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyssä on esillä 59 teosta 40 taiteilijalta. Yksi taiteilijoista on Helsingissä syntynyt kuvataiteilija Virve Lilja. Virve Lilja on tavattavissa näyttelyssä to 26.10. klo 17 alkaen. Tapaamiseen on vapaa pääsy.

Tapaamisessa Lilja kertoo, kuinka teos Perhealbumi on syntynyt. Teos on toteutettu grafiikan tekniikoilla ja se on ollut esillä ensimmäisen kerran 1997. Mitä muutoksia teos on kokenut vuosien varrella, ja miten grafiikkaa tehdään? Lilja on kuvannut moniosaisessa teoksessa sekä lapsia, omakuvia että tunnelmia ja ajankulkua.

Helsingin taidelukion jälkeen Virve Liljan (s.1968) tie vei Kankaanpään taidekouluun. Vuonna 1993 Lilja valmistui kuvataiteilijaksi ja muutti Kangasalle. Rauhallinen ja viihtyisä asuinpaikka muodostui Liljalle tärkeäksi tukikohdaksi. Kangasala on hänelle paikka, jossa lapset kasvavat, ja jonne on aina mukava palata. Lilja arvostaa yksityiselämässään harmoniaa, jolloin jää enemmän energiaa käytettäväksi taiteen tekoon.

Kuvan tekeminen on Virve Liljalle ajattelun väline. Keskeneräinen teos kysyy kysymyksen, johon valmis teos vastaa. Usein työskentely muistuttaa meditaatiota, jolloin käsi toteuttaa ja saattaa näkyväksi valmiina odottavat ideat. Lilja lainaa teoksiinsa paloja eri kulttuureista ja liittää ne yhteen omakohtaisten kokemusten kanssa.

Virve Liljan teoksia on lukuisissa koti- ja ulkomaisissa kokoelmissa. Hän on pitänyt ahkerasti näyttelyitä vuodesta 1992. Julkisia taideteoksia hän on toteuttanut Tampereelle, Ylöjärvelle, Kangasalle ja Kankaanpäähän. Lilja on myös opettanut grafiikkaa, sekä toiminut aktiivisesti eri taiteilijajärjestöissä.

Lost in life – Virve Liljan grafiikkaa ja maalauksia on esillä Galleria Himmelblaussa Tampereella 22.9.-29.10.2017. 

Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se sivun alalaidan Lähetä tapahtumaehdotuksesi -nappia painamalla. Ilmoittaja vastaa siitä, että ilmoitetut tiedot ovat oikein ja siitä, että kuvaan on julkaisulupa.

Kalenteri on tarkoitettu Kangasalan kunnan omille toimijoille ja tapahtumille.
Tapahtumatietojen julkaisu on maksutonta. 

Käsittelemme tapahtumatietoja arkipäivisin pääkirjaston aukioloaikoina.

Jos haluat tapahtuman myös Visit Kangasala -sivuston tapahtumakalenteriin, lähetä tieto osoitteeseen uhma@uhma.fi

Yhteyshenkilö
Riina Dahlman
etunimi.sukunimi(at)kangasala.fi
Kangasalan kirjasto