eKirjasto tarjoaa käyttöösi yleisten kirjastojen e-aineistoja. Osa niistä on vapaasti käytettävissä, osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen. 

 

ePress
eMagz
PressReader

 

Klassikkokirjasto

Helsingin yliopisto ja Kansalliskirjasto digitoivat suomalaisen kaunokirjallisuuden klassikoita. Teokset ovat vapaasti luettavissa Klassikkokirjasto-verkkopalvelussa. Tekstejä voi myös kopioida ja muokata vaikkapa opetuskäyttöön.

Lue lisää.

E-kirjat ja muu e-aineisto


E-aineistot PIKI-kirjastoissa

PIKI-kirjastot ovat hankkineet e-aineistoja, joita voit joko käyttää kirjastojen asiakaskoneilla tai verkossa omalla tietokoneellasi tai mobiililaitteella.

E-kirjat ja e-äänikirjat

E-kirja on digitaalisessa, sähköisessä, muodossa julkaistu kirja, jota voi lukea tai kuunnella joko tietokoneelta tai mobiililaitteilta.

PIKI-kirjastojen e-kirja- ja e-äänikirjakokoelma voi selailla ja lainata Ellibs-verkkopalvelussa.  E-kirjoja voi hakea kuten muutakin aineistoa myös verkkokirjaston haun avulla. E-äänikirjat eivät toistaiseksi näy verkkokirjaston haussa.

Voidaksesi lainata e-kirjoja tai e-äänikirjoja tarvitset PIKI-kirjastokortin.

PIKI-kirjastokortilla voi käyttää myös Naxos Spoken Word Library - äänikirjapalvelua.

PIKI-kirjastojen e-kirjat  ja e-äänikirjat Ellibs-palvelussa

 

E-lehdet

PIKI-kirjaston asiakkaana pääset lukemaan kirjastoissa e-lehtiä sekä etsimään lehtiartikkeleita eri aiheista. Lehtitietokannat ovat käytettävissä kirjastojen asiakaskoneilla tai kirjaston langattomassa verkossa omilla laitteilla. 


ePress
- suomalaisia paikallis- ja maakuntalehtiä näköisversioina. Mukana mm. Aamulehti, Kangasalan Sanomat ja Sydän-Hämeen Lehti. Lehdet ovat luettavissa vuoden ajan ilmestymisestään.

eMagz - suomalaisia aikakaus- ja ammattilehtiä näköisversioina. Lehdet ovat luettavissa vuoden ajan ilmestymisestään.
 
PressReader - yli 6500 sanoma- ja aikakauslehteä 100 eri maasta ja 60 eri kielellä. Lehdet ovat luettavissa 60 päivän ajan ilmestymisestään. Jos luet lehtiä omalla mobiililaitteellasi kirjaston verkossa, voit ladata lehtiä vapaasti myös kotiverkossasi 48 tunnin ajan.

 

E-musiikki

Naxos-kuuntelupalveluja voi käyttää maksuttomasti PIKI-kirjastokortilla.

Naxos Music Library
Musiikin online-kuuntelupalvelu.Streaming-tekniikalla toteutetussa palvelussa voi kuunnella kymmenien levy-yhtiöiden julkaisuja (Naxos, Alba, BIS, Chandos, Ondine ym). Taidemusiikin lisäksi tarjolla on jonkin verran myös jazzia ja etnomusiikkia.
 
Naxos Music Library  Jazz
Jazzmusiikin online-kuuntelupalvelu.Streaming-tekniikalla toteutetussa palvelussa voi kuunnella eri levy-yhtiöiden ja levymerkkien (esim. Blue Note, Fantasy, Challenge Classics) julkaisuja.
 
Naxos World Music Library
Maailmanmusiikin online-kuuntelupalvelu. Mukana mm. Smithsonian Folkways.
 
Naxos Video Library
Musiikin katselu- ja kuuntelupalvelu.
 
Rockway
Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja.
 

Lue lisää e-musiikista PIKI-verkkokirjastosta