Kulttuuriympäristöpäivät

ja Kulttuuri-Rogaining 9.-30.9.2016

Kierrä kulttuurikohteet ja osallistu arvontaan!

Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla "Porukan paikat, yhteiset ympäristöt", joka tuo esille erilaisia ryhmiä ja heille tärkeitä paikkoja. Kangasalan perinteisisä kokoontumispaikkoja on koottu julistenäyttelyyn. Kangasalan perinteisiin kohtaamis-
paikkoihin voi tutustua myös Kulttuuri-Rogainigin merkeissä. Rogaining on suunnistuksen muoto, jossa rastipisteet kierretään itse valittavassa järjestyksessä.

Kulttuuri-Rogainingissa ei ole kyse kilpailusta, vaan tapahtuma kannustaa vierailemaan kotiseudun perinteisissä kohtaamispaikoissa raikkaasta syysilmasta nauttien! Lähekkäin sijaitsevia kohteita on helppo kiertää pyöräillen tai kävellen. Rastipisteillä tehdään "rastileimaus" älypuhelimella, jolloin tiedot rasteilla käynneistä tallentuvat järjestäjän ohjelmistoon. Osallistumista varten tarvitaan älypuhelin, jossa mobiilidatayhteys ja gps-ominaisuus.  

 

Tarkemmat osallistumis- ja ilmoittautumisohjeet löytyvät kulttuuri-Rogainingin omalta sivulta. Kohdekartan voi tulostaa itse tai noutaa pääkirjaston asiakaspalvelusta
(os. Keskusaukio 2, kirjaston 2. krs) tai teknisen keskuksen palvelupisteestä
(os. Urheilutie 13.)
Kulttuuri-Rogainingin 2016 kartta (pdf, 1,8 Mt)

Kaikki Kulttuuri-Rogainingiin ilmoittautuneet ovat mukana palkintojen arvonnassa. Jo yksi leimattu rastipiste oikeuttaa arvontaan. Lisäksi arvotaan erikoispalkinto kaikilla rasteilla vierailleiden kesken. Kangasalan kunta toteuttaa Kulttuuri-Rogainingin yhteistyössä Kalke ry: kanssa.

Kulttuuriympäristönpäivien teemalla halutaan kannustaa kaikenlaisia yhteisöjä urheiluseuroista lukupiireihin ja luontokerhoista taloyhtiöihin huomioimaa, hoitamaan ja käyttämään kulttuuriympäristöään ja kertomaan omista paikoistaan muille. Millainen on sinun porukkasi ja tielle tärkeä paikka. 

Tapahtumalla on vuosittain vaihtuva teema http://www.rakennusperinto.fi/fi-FI/Euroopan_kulttuuriymparistopaivat/VuositeematEuroopan kulttuuriympäristöpäivät


Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on jokasyksyinen tapahtuma, joka aktivoi ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä omaleimaisuuden puolesta ympäri koko Euroopan. Suomessa tapahtumat keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun.

Päivien tavoitteena on lisätä kulttuuriympäristöön liittyvää ymmärrystä ja arvostusta sekä innostaa toimimaan kulttuuriympäristön säilymisen ja hyvän hoidon puolesta.

Suomessa tapahtuma on toteutettu Euroopan rakennusperintöpäivinä vuodesta 1992 vuoteen 2013. Vuonna 2014 nimi muuttui Euroopan kulttuuriympäristöpäiviksi. Uusi nimi ilmentää entistä paremmin päivien sisältöä ja tuo yhteen erilaiset toimijat järjestämään kulttuuriympäristön moninaisuutta kuvaavia tapahtumia.


2015 Teollisuuden ja tekniikan perintö Kangasalla

lähteet 2015

2013 eläköön rakennus
lähteet 2013
 
2012 liikuttavat ympäristöt
lähteet 2012

2011 kulttuurin reitit

2010 rakennettu maisema

2009 kunnantalot
lähteet 2009

2008 suomalaiset seurantalot
lähteet 2008

2007 julkiset sisätilat 
lähteet 2007

2006 lähdön ja saapumisen paikat

2005 puistot ja puutarhat

2004 oma koti