Jätehuolto

Kangasalan kaupungin ympäristönsuojelu valvoo jätelain (FINLEX) ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten noudattamista. Kangasalan kaupungissa noudatetaan alueellisen jätehuoltojaoston hyväksymiä jätehuoltomääräyksiä.

 

Jätteenkeräys

Jätteen haltijan on liityttävä Kangasalan kaupungissa järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Kotitalouksien jätteen keräyksestä ja kuljetuksesta Kangasalan kaupungin alueella vastaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy. Kiinteistökohtaisella jätteen keräysalueella jäteastioiden tyhjennysväli määräytyy jätteen määrän ja laadun perusteella. Kiinteistön jäteastian tyhjennysvälin harventamista voidaan hakea lomakkeella alueelliselta jätehuoltolautakunnalta (pdf 13 kB).

Jätevesilietteiden tyhjennykset tulee tilata 1.1.2017 alkaen Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n asiakaspalvelusta, puh. (03) 240 5010. Tyhjennyksen voi tilata myös sähköpostitse: liete(at)pjhoy. Kirjoita viestin otsikkokenttään TILAUS.

Kiinteistökohtaisen jätteen keräysalueen kartta.

Kangasalla sijaitsevat aluejätepisteet, ekopisteet (kierrätyspisteet) ja jäteasemat löydät kierrätys.info-sivulta.

Kangasalan jäteasema sijaitsee paloaseman yhteydessä osoitteessa Kaarina Maununtyttären tie 6. Asema on avoinna tiistaista perjantaihin klo 14.00-18.00 ja lauantaisin klo 10.00-14.00. Sunnuntaisin ja maanantaisin asema on suljettu.

Kuhmalahden jäteasema sijaitsee osoitteessa Taidetie 6. Asema on avoinna lauantaisin klo 10.00-14.00.

Jätehuoltoon liittyvät kysymykset voi esittää Pirkanmaan jätehuollon asiakaspalveluun puh. (03) 240 5110.

 

Kierrätys

Kierrättäminen onnistuu Nettikierrätyskeskuksen kautta. Se on maksuton kanava, jossa voit ostaa, myydä ja lahjoittaa hyväkuntoisia tavaroita ja vaatteita sekä välittää käytettyjä jäteastioita. Kierrätettäviä tavaroita ja vaatteita voi myös myydä kirpputoreilla tai lahjoittaa järjestöille, esimerkkejä kierrätysmahdollisuuksista Tampereen seudulla.

 

Kompostointi

Kaikille pientaloille suositellaan eloperäisen jätteen omatoimista kompostointia. Taajama-alueella eloperäisen jätteen kompostoinnissa tulee olla talousjätteelle tarkoitettu kestävä, kannellinen ja lämpöeristetty kompostointisäiliö. Pelkkää puutarhajätettä voi kompostoida kehikossa tai avokompostissa. Kangasalan kunnalla ei ole vastaanottopaikkaa puutarhajätteelle, mutta sitä otetaan vastaan Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskuksessa.

 

Vaaralliset jätteet

Vaarallisia jätteitä (aiemmin ongelmajätteitä) ovat akut, paristot, loisteputket, pienloistelamput, öljyt, maalit, liimat, lakat, kemikaalit, lääkkeet ja myrkyt. Kotitalouksien vaaralliset jätteet otetaan maksutta vastaan jäteasemilla.

Kangasalla kiertää Repe & Romu, joka ottaa vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä ja metalliromua.

 

Koirankakat roskiin - ei kadulle 

Kangasalan kaupungin ympäristönsuojelu on tilannut kuntalaisten käyttöön koirankakkaroskis – kampanjatarroja. Omakotitalon roska-astiaan tai -katokseen liimattava tarra on näkyvä merkki ohikulkeville koiranulkoiluttajalle, että kyseiseen sekajäteastiaan saa tiputtaa käytetyn ja solmitun koirankakkapussin.
Yksi suurimmista ongelmista pientaloalueilla on, että missään ei ole roskakoreja kakkapusseja varten. Jos roska-astioita olisi enemmän, useammat lemmikkiensä ulkoiluttajat keräisivät koiriensa läjät. Tarroilla voidaan madaltaa koiranulkoiluttajien kynnystä kerätä koiriensa jätökset ja laittaa ne roskikseen. Järjestyslain mukaan koiranomistajan on huolehdittava lemmikkinsä ulosteet pois hoidetulta taajama-alueelta.
Voit hakea maksuttoman tarran Kangasalan Kunnanvirasto II:n asiakaspalvelusta. Tarran voi myös tilata veloituksetta koirankakkaroskis.fi -sivustolta. Sivustolla voi myös merkitä roska-astian sijainnin kartalle.
Koirankakkaroskis – kampanjan takana ovat nokialaiset koiranomistajat Johanna Hulkko ja Jussi Kallioniemi. Lisätietoa kampanjasta löytyy osoitteesta: http://www.koirankakkaroskis.fi/

Hae tarra teknisen keskuksen asiakaspalvelusta

Asiakaspalvelu
Kunnanvirasto II
Urheilutie 13
36200 Kangasala 
 
Huom! Tarrat on tarkoitettu pientalojen omassa omistuksessa oleviin jäteastioihin. Kerros – ja rivitalot tarvitsevat taloyhtiön hallituksen suostumuksen tarrojen liimaamiseen.