Kangasalan kaupunginhallitus tutustuu Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimistoon Brysselissä

18.4.2018

Tampereen kaupunkiseudun kunnilla (Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Orivesi, Vesilahti, Ylöjärvi) on ollut EU-toimisto Brysselissä vuodesta 1999. Vuoden 2010 alusta EU-toimisto aloitti yhteistyön Pirkanmaan liiton kanssa ja vastaa nyt koko Pirkanmaan EU-edunvalvonnasta.

Keskeisenä päätavoitteena EU-toimistolla on Pirkanmaan ja sen kuntien vetovoimaisuuden ja kilpailukyvyn edistäminen. EU-toimistolla on vahva rooli seutumarkkinoinnissa ja se tarjoaa palveluja, jotka edesauttavat pirkanmaalaisia tutkimus- ja kehitysorganisaatioita (kunnat, kaupungit, elinkeinoelämä, koulutus) kansainvälistymisessä.

Kangasalan kaupunginhallitus tekee asiantuntijavierailun Brysseliin ja Gentiin 23. - 27.4.2018.  Matkan aikana kaupunginhallitus tutustuu EU:n tulevan ohjelmakauden (2020+) valmistelutilanteeseen sekä Tampereen kaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle oleellisiin EU-edunvalvontahankkeisiin. Kaupunginhallitus vierailee muun muassa Euroopan komissiossa ja Euroopan parlamentissa. Lisäksi kaupunginhallitus tutustuu EU-toimiston toimintaan ja sen kunnille tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä pitää kaupunginhallituksen kokouksen.

Matkan aikana tutustutaan muun muassa seuraaviin asioihin:

- Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston tehtävät ja ajankohtaiset asiat

- EU-päätöksenteko ja rahoitusmahdollisuudet

- elinkeinoelämän ajankohtaiset EU-asiat

- investointimahdollisuudet kunnille

- Euroopan parlamentin, komission toiminta ja ajankohtaiset asiat

- vierailu Gentissä, tutustuminen Gentin kaupunkikehitykseen (eri kohteita).

Matkalle osallistuvat kaupunginhallituksen jäsenet, valtuuston puheenjohtajat, kaupunginjohtaja, kehitysjohtaja sekä elinkeinoasiamies.

– Kangasalan kaupunki haluaa hyödyntää EU:n tarjoamat mahdollisuudet mahdollisimman laajasti. Ohjelmakauden rahoitusmahdollisuudet kiinnostavat erittäin paljon, koska Kangasalla on edessään historiansa suurimmat kehityshankkeet esimerkiksi Saarenmaan uudella elinkeinoalueella, jonne arvioidaan sijoittuvan useita tuhansia uusia työpaikkoja, kertoo kaupunginhohtaja Oskari Auvinen.

Kangasalan ryhmän vastaanottaa Brysselissä Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen.

– On todella hienoa saada Kangasalan kaupunginhallitus vieraaksi Brysseliin! Vierailun ajankohta ei voisi olla parempi, koska juuri nyt valmistellaan EU:n seuraavaa vuonna 2021 alkavaa ohjelmakautta. Pääsemme siis kuulemaan tuoreeltaan, mitä mahdollisuuksia kunnille ja kaupungeille on tarjolla merkittäviin kaupunkikehityshankkeisiin nyt ja tulevaisuudessa. Kangasala on vierailun kanssa edelläkävijä ja toivon, että saamme tätä kautta oleellisia lisätyökaluja tulevaisuuden elinvoimaisen kaupungin rakentamiseen, Hannele Räikkönen sanoo.