Kouluruokailta12.4.

3.4.2018

Kouluruokailtaa vietetään Kangasalla 12.4.2018 klo 18 Pikkolan koulun ruokasalissa. Tilaisuuteen on avoin pääsy.

Kangasalan ravitsemussuunnitelman 2017–2020 yhteiseksi tavoitteeksi on linjattu asiakaslähtöisen ruokailun kehittäminen, hyviin ruokavalintoihin ohjaavat teemapäivät ja kampanjat ja myönteiset ruokakasvatusmenetelmät.

Tavoittelemme sitä, että lapset oppivat monipuolisen ruokailun taidon ja kokevat ruokailoa. Kouluruokailu ei ole vain ruokaa, vaan virkistyshetki, paikka kokea yhteenkuuluvuutta ja vaihtaa kuulumisia sekä oppimistilanne uusiin ruokakokemuksiin. Tutkitusti tiedetään, että perheiden yhdessä syöminen lisää kokonaisvaltaisesti lasten ja nuorten hyvinvointia sekä vähentää syömisen pulmia.

Kangasalla on toiminut Hyviä asioita lapsen arkeen -haastekampanja jo parin vuoden ajan. Ilon ja yhteisen tekemisen kautta sekä muokkaamalla ympäristöä terveellisiä valintoja suosivaksi saadaan parhaiten tuloksia aikaan.

Toivomme, että lapset, nuoret, perheet ja ammattilaiset antavat konkreettisia kehitysehdotuksia kouluruokailusta kaupungin internet-sivuilla Osallistu ja vaikuta -palstalla.

KOULURUOKAILTA PIKKOLAN KOULUN SALISSA 12.4.2018, KLO 18 - 19.30

18.15 Tilaisuuden avaus ja ateria- ja siivouspalveluiden nykytoiminnan esittely, ateria- ja siivouspalvelupäällikkö Hannakaisa Haanpää

18.30 Yhteistyökumppanin puheenvuoro, toimitusjohtaja Jukka Ojala, Feelia Oy

18.45 Ravitsemus- ja vaikuttavuuskatsaus kouluruokaan, ravitsemusterapeutti Hilpi Linjama

19.00 - 19.30 Ruokien maistelua ja arviointia sekä vapaata keskustelua.