Syyslomapuuhaa Kangasala-talossa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

10.10.2017

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoavat monipuolista tekemistä koko perheelle syyslomalla 15.10.–22.10.2017.

Kangasala-salissa lähdetään yöseikkailulle lastenmusiikkiorkesteri The Bätmänsin johdattamana lauantaina 21.10. klo 14. Pirteää poppia soittavan orkesterin musiikki vie kuulijansa matkalle maailman eri paikkoihin Yöseikkailu-konsertissa. Konserttiin valmistaudutaan ennakkoaskartelupajassa. Muista ottaa mukaan oma taskulamppu!

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on tarjolla maksutonta ohjelmaa kaikenikäisille lapsille ja nuorille.

Tenavatorstai taidemuseossa torstaina 19.10. klo 9–11 kutsuu touhuamaan taidemuseon tehtäväpisteisiin. Onnistuuko kuperkeikka Hannu Riikosen veistoksen äärellä tai maiseman piirtäminen Magnus von Wrightiä mukaillen?

Valokuvaaja Merja Tanhuan maksuttomassa muotokuvapajassa maanantaina 16.10. klo 10–13 lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan muotokuvausperinteeseen ja saavat työpajatyöskentelyn päätteeksi oman muotokuvansa muistoksi. Mukaan mahtuu 15 lasta ja nuorta. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen.

Keskiviikkona 18.10. klo 17 sarjakuva- ja kuvataiteilija Tommi Musturi kertoo näyttelystään Selviytyjät / The Survivors taiteilijatapaamisessa. Näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 10.10.–5.11.2017.

K-Kinossa nähdään syyslomaviikolla näytöksiä kahdesta lastenelokuvasta. My Little Pony nähdään kolme kertaa sunnuntaina 15.10. klo 15, torstaina 19.10. klo 16 ja sunnuntaina 22.10. klo 15.30 sekä Autot 3 tiistaina 17.10. klo 17.

K-Kinossa nähdään lisänäytöksiä myös katsojien kiinnostuksen saavuttaneesta Yösyöttö -elokuvasta. Petteri Summasen tähdittämä komedia kertoo miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin.

Alla tarkemmat tiedot kaikista syyslomaviikon tapahtumista.

KANGASALA-SALISSA

The Bätmäns -lastenklubi: Yöseikkailu
la 21.10. klo 14
Liput Kangasala-talolta 12€, Lippu.fi alk. 13,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Mitä tapahtuu yöllä, ovatko kaikki nukkumassa, valvooko joku? Selvitetään yhdessä, mitä kaikkea tapahtuu lasten nukkuessa. Lähde The Bätmäns -lastenorkesterin mukaan jännittävälle yöseikkailulle!

Pirteää poppia esittävä The Bätmäns on yksi suomalaisen lastenmusiikin tuoreimmista kokoonpanoista. Orkesterin musiikki vie kuulijansa matkalle maailman eri paikkoihin. Lauluissa liikutaan maalla, ilmassa ja merten syvyyksissä. The Bätmänsin matkassa vastaan voi tulla poliisi, merirosvo, muurahainen tai vaikka pallokala.

Orkesterissa soittavat Marja Salo, laulu; Tomi Rajala, kitara, koskettimet ja laulu; Antti Rintala, rummut ja laulu; Olli Vesterinen, kontrabasso sekä Matti Härkönen, kitara.

Seikkailu starttaa Kangasala-talon aulatiloista, jossa pääset askartelemaan ennen varsinaista keikkaa. Muista ottaa mukaan oma taskulamppu!

Niin kauas kuin omat siivet kantaa
ke 18.10.2017 klo 18:00
Liput Kangasala-talolta 15€, Lippu.fi alk. 17,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Niin kauas kuin omat siivet kantaa on näyttelijä Kati Outisen pysäyttävä monologi muistista ja minuudesta. Näytelmä kertoo työikäisestä Allista, jolla on diagnosoitu muistisairaus. Hän yrittää pärjätä uudessa elämäntilanteessa, jossa muistamattomuuden hetket ja tuttu, arkinen elämä vaihtelevat. Uusi elämä on sarja hauskoja, absurdeja ja liikuttavia tilanteita. Esityksen jälkeen keskustelua esityksestä ja muistisairaan kohtaamisesta Kati Outisen ja Pirkanmaan Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Teija Siipolan johdattelemana.

KIMMO PYYKKÖ -TAIDEMUSEON TAPAHTUMIA

Merja Tanhuan muotokuvapaja 7–13-vuotiaille
ma 16.10. klo 10–13
Vapaa pääsy, työpajaan mahtuu 15 lasta ja nuorta
Ennakkoilmoittautuminen pakollinen: tiina.kuivalainen@kangasala-talo.fi, 040 773 0196

Tamperelaisen valokuvaaja Merja Tanhua muotokuvapajassa lapset ja nuoret tutustuvat muotokuvausperinteeseen, laittavat oman persoonallisuutensa peliin ja saavat oman muotokuvan muistoksi. Työpajassa muotokuviin etsitään vaikutteita ja ideoita vuosisatojen takaa renessanssiajan muotokuvista. Lasten oma persoonallisuus korostuu työpajatyöskentelyssä, kun he saavat itse vaikuttaa lopputulokseen: He valitsevat vaatteet ja rekvisiitan, minkä jälkeen he asettautuivat Tanhuan kuvattavaksi.

Työpajasta jää lapsille muistoksi työpajassa syntynyt muotokuva, joka lähetetään pyynnöstä huoltajan sähköpostiin, ja myös hiukan oman kokemuksen kautta syventynyttä taidehistorian tuntemusta. Lisämaksusta vanhemmat voivat tilata muotokuvavalokuvan sopimalla yksityiskohdista taiteilijan kanssa.

Merja Tanhuan työpajoissa syntyneet lasten muotokuvat olivat esillä Kangasala-talon galleriassa keväällä 2017 Muotokuvia-näyttelyssä. Nyt myös kangasalalaiset lapset ja nuoret pääsevät Merjan kuvattavaksi.

Ota omat eväät mukaan tai nauti omakustanteinen lounas. Taidemuseo tarjoaa työpajan aikana mehua ja keksiä.

Taiteilijatapaaminen: Tommi Musturi
Ke 18.10. klo 17
Vapaa pääsy

Tommi Musturi on tavattavissa ke 18.10. klo 17 - 18. Tapaamisessa taiteilija kertoo näyttelynsä synnystä ja valottaa tarinoita teosten takana.

Tommi Musturi (s. 1975, TaM) on Juupajoelta kotoisin oleva sarjakuva- ja kuvataiteilija. Hänen sarjakuvaromaanejaan on käännetty suomen lisäksi kahdeksalle eri kielelle ja töitään julkaistu lukuisissa julkaisuissa Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Musturin sarjakuvat ovat usein sanattomia ja näennäisen tapahtumattomia. Musturi toteuttaa työnsä eri tekniikoilla, piirroksen syntyessä sanottavasta. Sarjakuvien lisäksi Musturi on julkaissut useita kuva- ja taiteilijakirjoja sekä toimittanut kymmenen osaa Suomessa, Ruotsissa ja Ranskassa palkittua nykysarjakuva-antologiaa Glömp. Hän on myös ollut mukana lähes 200 yksityis-, ryhmä- ja yhteisnäyttelyssä eri puolilla maailmaa mm. Venetsian biennaali sekä Mäntän kuvataideviikot. Hän on toiminut aktiivisesti kustannustoimittajana ja julkaisijana omalla taiteilijanimellä Boing Being (1995–) sekä sarjakuvakustantamossa Huuda Huuda (2006–2016).

Vuonna 2011 Suomen sarjakuvaseura myönsi Musturille Puupäähattu-tunnustuspalkinnon. Musturin viimeisin teos Suurin piirtein Samuel palkittiin vuonna 2017 Vuoden huiput -kilpailun kultahuipulla.

Selviytyjät / The Survivors -näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 10.10.–5.11.2017. Näyttely koostuu Musturin sarjakuvista, piirroksista, maalauksista sekä kirjoista.

Tenavatorstai
to 19.10. klo 9–11 
Tenavatorstai tarkoittaa touhua, taidetta ja tekemistä taidemuseossa! Syysloman tenavat saavat touhuta ohjatusti taidemuseon tiloihin kootuissa tehtäväpisteissä: miten onnistuu kuperkeikka Hannu Riikosen veistoksen äärellä tai maiseman piirtäminen Magnus von Wrightiä mukaillen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Yleisöopastukset
Sunnuntaisin klo 14
6 / 4 € tai Museokorttialle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Opastettu kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Kierroksen kesto on n. 45 min.

Kohtauspaikkana Kangasala -näyttely nostaa Kangasalan pääosaan. Opastetulla kierrokselle kuulet parhaimmat tarinat paikkakunnan taiteilijoista! 

Näyttelyt

Tommi Musturi: Selviytyjät / The Survivors
11.10.–5.11.
Kangasala-talon galleria
Vapaa pääsy

Kohtauspaikkana Kangasala
16.9.2017–7.1.2018
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
6 / 4 € tai Museokorttialle 18-vuotiaat ilmaiseksi

K-KINOSSA

K-Kino: My Little Pony -elokuva (dub)
su 15.10. klo 15
to 19.10. klo 16
su 22.10. klo 15.30
Liput Kangasala-talolta 9 €, käteisellä 30 min ennen näytöstä.
Ikäraja: 7

My Little Pony -elokuva vie Mane Sixin tähän mennessä jännittävimpään ja suurimpaan seikkailuunsa! Kun uhkaava Storm King hyökkää Laukkaporiin aikeenaan varastaa ponien taika, koko Equestrian tulevaisuus on vaarassa. Ennennäkemättömässä seikkailussa ponit lähtevät toiminnantäyteiselle ja sankarilliselle matkalle, joka vie heidät ensi kertaa kotinsa rajojen ulkopuolelle heidän etsiessään apua taianomaisilta vuorilta, merenalaisista maailmoista ja jopa huimalta, lentävältä merirosvolaivalta. Suomeksi puhuttu versio.

K-Kino: Autot 3 - (2D) (dub)
ti 17.10.2017 klo 17:00
Liput 9 € Kangasala-talolta. Liput käteisellä 30 min ennen näytöstä.
Ei ikärajaa.

Uusien ja huippunopeiden kilpa-autojen varjoon jäänyt legendaarinen Salama McQueen joutuu yllättäen sivuun rakastamastaan lajista. Päästäkseen takaisin kilparadoille se tarvitsee avukseen nuoren ja innokkaan mekaanikon Cruz Ramirezin, jolla on omat voittosuunnitelmansa, sekä lisäksi inspiraatiota edesmenneeltä Hudson Hornetilta ja vielä sattumankin puolelleen. Pystyäkseen todistamaan, ettei vanhan mestarin aika ole vielä ohi, numero 95 joutuu panemaan kaikkensa peliin Piston Cupin mahtavimmalla areenalla! Suomeksi puhuttu normaaliversio (2D).

K-Kino: Yösyöttö
su 15.10. klo 13
to 19.10. klo 18.15
pe 20.10. klo 18.15
la 21.10. klo 16.00
Liput 10 € Kangasala-talolta. Liput käteisellä 30 min ennen näytöstä.
Ei ikärajaa

Petteri Summasen tähdittämä komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin. "Hyvästi seksi, baari-illat ja juttukeikat. Tervetuloa puklurätti, äidinmaidonvastike ja Teletapit. Mutta mistä hitosta tällainen äijä löytää ne kivikautiset äitigeenit?"