Kesäpäivä Kangasalla heräsi uuteen eloon Pirkan päivänä

4.9.2017

Pirkanmaan liitto 1.9.2017.

Uusi versio Pirkanmaan maakuntalaulusta julkistettiin Suomi100-juhlavuoden kunniaksi

Mikä on sinulle rakkainta syntymäpaikastasi? Herkät auringonlaskut, piilo, missä tapasitte aina ystäväsi kanssa vai lapsuutesi laulut? Lämpimät muistot menneisyydestä ja nykyhetken kauneus kohtaavat nyt toivein valoisan tulevaisuuden rakentamisesta.

Pirkanmaan maakuntalaulusta on tehty uusi versio, jossa Pirkanmaan kauneutta kuvaa Okke Komulaisen sovitus Laura Moision esittämänä. Alkuperäisteoksen on säveltänyt Gabriel Linsén, sanoittanut Zacharias Topelius ja suomentanut P.J Hannikainen.

Voit katsoa Kesäpäivä Kangasalla -musiikkivideon täällä (ohjaus Henri Valkeinen ja Miikka Mäkitalo).

Suomen satavuotisjuhlavuonna 2017 maakuntalauluja on herätetty muissakin Suomen maakunnissa henkiin uudessa muodossa. Jokainen kappale kertoo vanhan tarinan, mutta modernilla ja elinvoimaisella äänellä. Hankkeeseen osallistuvat lukuisat nykymusiikin ammattilaiset paljastaen henkilökohtaisen näkökulman kotiseutuunsa laulun ja melodian välityksellä.

Vaikka me kaikki muutumme vuosien varrella, jotkin asiat pysyvät ennallaan. Maakuntalaulujen musiikkivideoista huomaat, että vaikka maisema kehittyy ja teknologia edistyy, ilon, yhtenäisyyden, tiedon, kulttuurin, hymyn ja harmonian kaipaus ihmiskunnan sydämissä säilyy.

facebook.com/maakuntalaulut
instagram.com/maakuntalaulut
Lisätietoja maakuntalauluista  http://www.maakuntalaulut.fi