Nuorisovaltuusto haastoi valtuuston rantalentopallo-otteluun

9.8.2017

Vesaniemessä 7.8. pelatun ottelun tarkoituksena oli konkretisoida valtuutetuille nuorten toiveita ranta-alueen kehittämiseksi. Tavoitteena oli myös yhteistyön vahvistaminen rennon yhdessäolon merkeissä

Koleahko sää ei päässyt pelaajia jähmettämään, sillä NuVan puheenjohtaja Eemeli Saarela veti ensi alkuun molemmille joukkueille yhteisen, tasapainotaitojakin haastaneen alkulämmittelyn. Ottelun käynnistyttyä joukkueet olivatkin jo sellaisessa vireessä, että hiekka pöllysi välillä varsin näyttävästi.

 – Ihan kunnolla pelattiin, muttei tosissaan ja hauskaa oli, Saarela kommentoi ottelun jälkeen.

Valtuusto nappasi erävoiton ottelun ensimmäisessä erässä, mutta nuorisovaltuusto tasoitti tilanteen voittamalla toisen erän. Valtuusto vei lopulta voiton kolmannen erän jälkeen, kun ottelu päättyi luvuin 2–1.

– Joukkueen peli oli alussa vähän kankeaa, mutta sitten kun vauhtiin päästiin, peli alkoi luistaa. Lopulta veimme voiton. Loistavan vastuksen nuoret antoivat, selosti valtuuston puheenjohtaja Hanna Laine oman tiiminsä peliä.

Ennen ottelua ja jälkipeleissä palkintojenjaon yhteydessä valtuutetut ja nuoret vaihtoivat ajatuksia Vesaniemen liikuntamahdollisuuksien kehittämisestä.

Otteluhaasteen taustalla oli nuorten näkemys siitä, että rantalentopallokentällä olisi enemmän käyttäjiä kuin kenttä nykyisellään pystyy peliaikaa tarjoamaan. Saarelan mukaan toiveena on, että joko nykyistä kenttää laajennettaisiin tai että Vesaniemeen rakennettaisiin toinenkin kenttä.

– Valtuuston ja NuVan välistä otteluakin piti siirtää, koska vapaata peliaikaa kentällä oli hankalaa saada varattua, totesi NuVan Jonna Lehto.

Myös alueen aktivoiminen ja kehittäminen kokonaisuutena on nuvalaisten toiveena.

– On hienoa, että pelaajia ja harrastajia Kangasalla riittää monessakin lajissa. Paikkoja pyritään mahdollisuuksien mukaan lisäämään ja pitämään kunnossa. Hyvänä esimerkkinä siitä on syksyllä valmistuva tekonurmi, Hanna Laine sanoi.

Toisesta rantalentopallokentästä on tehty valtuustoaloite, joten se tulee lautakunnan kautta valtuuston käsittelyyn.

– Katsotaan siis aloitteen selvitys ja lautakunnan esitys ensin, Laine vastasi nuorten toiveeseen.

Nuorisovaltuusto ja valtuusto ovat aiemminkin kohdanneet urheilullisissa merkeissä ja Saarelan mukaan tarkoituksena on luoda vastaavista tilaisuuksista säännöllinen perinne.

– Kunhan uusi tekonurmi valmistuu, voitaisiin haasteottelussa testailla sitäkin, Saarela paljasti.